Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψήφος - "χαστούκι" στην κυβερνητική πολιτική

Στις γειτονιές της Παλατιανής του Δήμου Ιλίου (Νέα Λιόσια), περιόδευσε την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μια περιοδεία στα καφενεία και τις γειτονιές, που εξελίχτηκε σε μαζική πορεία - διαδήλωση, την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα ήρθε, πραγματικά, πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους της περιοχής Παλατιανής της εργατούπολης των Ν. Λιοσίων τους οποίους κάλεσε να τιμήσουν την ψήφο τους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές: Να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης που τους συνθλίβει ψηφίζοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές που στηρίζει το ΚΚΕ, οι οποίοι, όπως είπε, θα παλεύουν μαζί τους και την άλλη μέρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της ανασφάλειας, για μέτρα και έργα φιλολαϊκά υπέρ των εργαζομένων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα, όταν έφθασε στα γραφεία της ΚΟΒ Παλατιανής του ΚΚΕ, από πλήθος κατοίκων, κομμουνιστών, φίλων και οπαδών του Κόμματος που την περίμεναν από ώρα στο δρόμο μπροστά από τα γραφεία. Από εκεί η Αλέκα Παπαρήγα συνοδευόμενη, εκτός των άλλων και από τον υποψήφιο δήμαρχο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΛΙΟΥ (Ν. Λιοσίων) Νίκο Τριανταφύλλου, περιόδευσε στην περιοχή, επισκεπτόμενη αρκετά καφενεία όπου είχε σύντομες συζητήσεις με αρκετούς κατοίκους της περιοχής. Οπου κι αν βρέθηκε η Αλ. Παπαρήγα γινόταν δεκτή με ένα θερμό χειροκρότημα, μια ζεστή χειραψία, ενώ δεν ήταν λίγοι που διαβεβαίωναν: "μαζί σας είμαστε κυρία Παπαρήγα, προχωρήστε". Λίγο αργότερα, σε ζωηρά συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ ξέσπασε μια πολυπληθής ομάδα νεολαίων της περιοχής που περίμεναν τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ λίγο πριν από το σημείο όπου η ΓΓμίλησε στους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής.

Οπου κι αν βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, πανομοιότυπα ήταν τα ερωτήματα που της απηύθυναν οι κάτοικοι της περιοχής: για τις χαμηλές συντάξεις, για την ανεργία, για την παιδεία που υποβαθμίζεται, για τα μεγάλα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ η αγωνία για το αύριο αποτυπωνόταν χαρακτηριστικά με τα ερωτήματα, τι μπορεί να γίνει ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση και τι μπορούν να κάνουν οι κομμουνιστές.

Αν δεν αντισταθούμε όλοι μαζί, αν δέχεστε μοιρολατρικά τα αντιλαϊκά μέτρα της ΟΝΕ, αν κάθε μέρα δεν παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τότε τα πράγματα θα γίνονται ακόμα χειρότερα, θα πει η Αλ. Παπαρήγα για να προσθέσει: Σκεφθείτε τι κρίνεται τώρα στις εκλογές. Κρίνεται η αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του ΚΚΕ. Αυτήν την πολιτική πρέπει να την καταδικάσετε και με την ψήφο σας τώρα.

Σκεφθείτε, τι δημάρχους θέλετε; - απηύθυνε το ερώτημα η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας λίγο αργότερα στους συγκεντρωμένους για να προσθέσει: Ασφαλώς θέλουμε δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές για να συγκρουστούν μ' αυτήν την πολιτική, με τα προβλήματα κι όχι εξαρτημένους από την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ. Οι υποψήφιοι που στηρίζονται από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΣΥΝ και τα άλλα κόμματα, που αποδέχονται την ΟΝΕ, είναι δεσμευμένοι. Εχουν εξαρτήσεις και υποτάσσονται στις επιλογές αυτές. Γι' αυτό δεν μπορούν να συγκρουστούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, να αντισταθούν. Μόνον οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές δήμαρχοι και νομάρχες μπορούν να σηκώσουν μπαϊράκι σ' αυτές τις πολιτικές, για φιλολαϊκές λύσεις. Μόνο οι δήμαρχοι και νομάρχες, οι υποψήφιοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ δεν είναι δεσμευμένοι με την αντιλαϊκή πολιτική, γι' αυτό και μπορούν αποτελεσματικά να αγωνιστούν με το λαό για μέτρα φιλολαϊκά και για έργα υπέρ του λαού στους δήμους και τις νομαρχίες. Αυτοί οι αγωνιστές δε θα παλεύουν μόνο να μην μπουν φόροι στους δημότες αλλά και για να εξασφαλιστούν πόροι για έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία - κι όχι να την κρύβουν όπως κάνει η κυβέρνηση - για να αναβαθμιστεί η παιδεία, για μέτρα υπέρ των ανέργων.

Η κυβέρνηση πρέπει να φάει ένα "χαστούκι" και τότε, θέλει δε θέλει, θα το μετρήσει, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα και υπογράμμισε: Η ψήφος είναι το όπλο σας, να καταδικάστε αυτή την πολιτική ψηφίζοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ. Είναι ώριμο και ρεαλιστικό να μπουν στο β γύρο οι αγωνιστικοί συνδυασμοί. Ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του, έτσι θα δοκιμαστούμε όλοι και οι κομμουνιστές και ο λαός. Ετσι, θα ανοίξουμε δρόμους για να λυθούν τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ