Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Ανακάλυψε... άλματα στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης!

Ολος ο (κυβερνητικός) θίασος βρέθηκε επί σκηνής στην Αιτωλοακαρνανία της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μαζί με τον πρωθυπουργό επισκέφθηκαν το νομό ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης,ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος,ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας,ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γ. Πασχαλίδης,ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας,ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Κ. Μπαλτάς,ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Γ. Ζησιμόπουλος,οι βουλευτές Βερελής,Κουρουπλής και Ροκόφυλλος,οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Τσουκάτος και Πανταγιάς και ο υπουργός Εργασίας Μιλτ. Παπαϊωάννου ο οποίος μετά τη διήμερη επίσκεψη αναχώρησε για την Πάτρα προκειμένου να ενισχύσει τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ Α. Καράβολα, εγκαινιάζοντας "έργα". Φυσικά, δεν έλειψαν και τα συνεργεία της ΕΡΤ που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ευπρεπή παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ομως, η συμμετοχή όλων των παραπάνω κυβερνητικών παραγόντων ήταν δυσανάλογα μικρή με τη συμμετοχή των "σημαιοσειόντων" μεταφερόμενων οπαδών, που προσέτρεξαν στην πλατεία Δημοκρατίας. Παρ' όλα αυτά, το βράδυ του Σαββάτου ο Κ. Σημίτης χαιρέτισε την παρουσία και την "υποδοχή" που του επιφυλάχτηκε και απτόητος σημείωσε πως επισκέφθηκε μαζί με τους υπουργούς του την περιοχή "για να δούμε από κοντά τις ανάγκες σας, να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των πολιτικών μας, να σχεδιάσουμε μαζί για το μέλλον". Υποσχέθηκε πως: "σε συνεργασία και επικοινωνία με τους κοινωνικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση θα δούμε τι σας απασχολεί και τι σας προβληματίζει"... τάζοντας"μια κοινωνία στην οποία η πρόοδος θα είναι συνεχώς ορατή, θα υπάρχει δημιουργικότητα, μετεξέλιξη σ' έναν κόσμο πιο κοντά στις επιθυμίες σας".

Συμμετοχή στην... πρώτη ενδεκάδα!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα "επιτεύγματα" της κυβέρνησής του για το νομό από το 1993 μέχρι σήμερα, δικαιολογώντας τις θυσίες που έγιναν, αλλά που "άξιζαν τον κόπο". Εξήγγειλε πως το μόνο που μένει σήμερα είναι "το τελευταίο κρίσιμο και δύσκολο άλμα που θα φέρει τη χώρα μας στην ομάδα των 11 ισχυρών του κόσμου, σε μια ζώνη σταθερότητας", εξηγώντας πως "η συμμετοχή και η παραμονή μας στην ΟΝΕ παρέχει ένα σταθερό βασικό πλαίσιο στο οποίο με τις κατάλληλες πολιτικές και προσπάθειες μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες για όλους" και πως η ένταξη στην ΟΝΕ "ενισχύει τη θέση της χώρας μας σε ό,τι αφορά την προώθηση των ελληνικών θέσεων και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων". Στη συνέχεια, ο Κ. Σημίτης, σαν να μην απευθυνόταν στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρθηκε στα "άλματα" της κυβέρνησής του για την επίλυση του αγροτικού προβλήματος και την ανάπτυξη της περιοχής. Σαν τέτοια ανέφερε ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων που θα συμβάλλει στο "σπάσιμο της απομόνωσης του νομού, που τόσο πίσω είχε μείνει σε υποδομές", στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής, την αύξηση της απασχόλησης, την τουριστική ανάδειξη του τόπου, την αποτροπή της εσωτερικής μετανάστευσης. Σαν κυριότερο έργο που θα συμβάλλει στα παραπάνω χαρακτήρισε τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου και την αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, με την ευρεία παράκαμψη του Αγρινίου, το οποίο θα κοστίσει συνολικά 11,5 δισ.

Εξήγγειλε την αόριστη δημιουργία 15 νέων παιδικών σταθμών και την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του νομού με την κατασκευή 211 εργατικών κατοικιών και τη δημοπράτηση 480 νέων. Στον τομέα της πρόνοιας εξήγγειλε Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Απασχόλησης στην Αμφιλοχία, Νομαρχιακό Κέντρο υποστήριξης και κατάρτισης ατόμων με ειδικές ανάγκες και Κέντρο για παιδιά με νοητική καθυστέρηση. Δεν είπε, όμως, κουβέντα για το μεγάλο αίτημα των κατοίκων για σύγχρονο νοσοκομείο στο Αγρίνιο, ούτε φυσικά εξήγγειλε τη δημιουργία Εφετείου, όπως κυβερνητικά στελέχη της περιοχής υποσχόταν ότι θα κάνει.

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Σημίτης δήλωσε νικητής των εκλογών του 2000, σύμφωνα με το μήνυμα της "σημερινής μεγάλης συγκέντρωσης", έριξε... μια κορόνα για την ισχυρή Ελλάδα που εξασφαλίζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι συγκεντρωμένοι επευφήμησαν και έριξαν μερικά υποτονικά συνθήματα και βεγγαλικά και η "σεμνή" τελετή έλαβε τέλος.

Την Κυριακή το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το εργοτάξιο της παράκαμψης Αγρινίου στο Κεφαλόβρυσο, το οποίο ήταν απλά ένας ισοπεδωμένος από μπουλντόζες μικρός χώρος. Απτόητος ο Κ. Σημίτης έκανε λόγο για έργο μακράς πνοής που θα αποκαταστήσει την αδικία στη Δ. Ελλάδα καθιστώντας τη διαμετακομιστικό κέντρο και θα συμβάλλει στο να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας που θα εμποδίσουν την εσωτερική μετανάστευση.

Στη συνέχεια, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Νομαρχία στο Μεσολόγγι, όπου ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κατέλαβαν από ένα γραφείο για να έρθουν σε άμεση "επαφή" με το λαό. Τη φιέστα χάλασε η συγκέντρωση αναπληρωτών από την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαϊα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομαρχία απαιτώντας λύση των προβλημάτων τους, λύση που ο Κ. Σημίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποσχεθεί, παραπέμποντας σε ένα αόριστο μέλλον. Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το νέο νοσοκομείο Μεσολογγίου και τη δημαρχία της πόλης και, ικανοποιημένο από την "επαφή του με το λαό", επέστρεψε στην Αθήνα, αφήνοντας την Αιτωλοακαρνανία στην ίδια κατάσταση που τη βρήκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ