Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΕΣΥ
Ανακοίνωση - ευχολόγιο

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Σορίν Ματέι, η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) ζητεί από τους αρμόδιους να παρασχεθεί κάθε βοήθεια και να δοθεί κάθε ευχέρεια στους δημοσιογράφους ώστε να κάνουν απρόσκοπτα το έργο τους, το οποίο είναι η ενημέρωση του λαού με αντικειμενικότητα, με διαφάνεια, με νηφαλιότητα.

Υπενθυμίζει ότι οι αρχές δεοντολογίας πρέπει να τηρούνται από όλους τους παράγοντες του Τύπου και ουδείς δικαιούται ή νομιμοποιείται να υποκαθιστά τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των άλλων λειτουργών.

Τέλος, ανάμεσα στα άλλα, η ΠΟΕΣΥ παρατηρεί ότι η ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία των ΜΜΕ και την προστασία του πολίτη είναι αρκετή και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες χωρίς να χρειάζεται να εμπλουτιστεί με νέους κανόνες και νέες ρυθμίσεις...

  • Τη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για την τακτική ορισμένων μέσων ενημέρωσης. Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΔΕ αναφέρει ότι "οι βιαστικές κρίσεις από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όσον αφορά ενέργειες των δικαστικών λειτουργών, οδηγούν σε ανασφαλή συμπεράσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ