Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΡΟ
Κρούσμα αντικομμουνισμού

Υπεύθυνος της δημόσιας εταιρίας "Αττικό μετρό" έσκισε αφίσα του ΚΚΕ και με την αστυνομία επιχείρησε να εκδιώξει κομμουνιστές συνδικαλιστές

Ο αντικομμουνισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του, στο εργοτάξιο του μετρό, στην οδό Ακαδημίας αυτή τη φορά. Ο υπεύθυνος της δημόσιας εταιρίας "Αττικό μετρό"Δ. Χαρίτωνας έσκισε αφίσα του ΚΚΕ και επιχείρησε να τρομοκρατήσει κομμουνιστές συνδικαλιστές του χώρου, καλώντας την αστυνομία για να τους εκδιώξει από το εργοτάξιο.

Χτες το πρωί κομμουνιστές συνδικαλιστές του μετρό, πήγαν στο εργοτάξιο και τοποθέτησαν αφίσα του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στην πύλη του εργοταξίου και μοίραζαν ανακοινώσεις. Τότε εμφανίστηκε ο Δ. Χαρίτωνας μαζί με άλλα στελέχη της "Αττικό μετρό", επιχείρησε να σκίσει την αφίσα και είπε στους συνδικαλιστές ότι "απαγορεύεται να βάζετε εδώ αφίσα γιατί είναι ιδιωτικός χώρος"! Κάλεσε την αστυνομία και αστυνομικοί εμφανίστηκαν σε λίγα λεπτά. Τους ζήτησε να εκδιώξουν από το χώρο τους συνδικαλιστές, ισχυριζόμενος δήθεν ότι "δεν είναι εργαζόμενοι του μετρό".

Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν έντονα και σημείωσαν πως ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει και ότι τέτοιες ενέργειες αντί να τους πτοούν, τους οδηγούν στο να ενδυναμώσουν τις προσπάθειές τους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ. Ο υπεύθυνος της "Αττικό μετρό" υποχρεώθηκε τελικά σε αναδίπλωση και οι αστυνομικοί αποχώρησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ