ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενα αλλιώτικο, όμορφο γλέντι

Κάτω από το "βλέμμα" της προτομής του Λένιν στο αίθριο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό, με "γεμάτο" φεγγάρι, γλυκό καιρό και πολύ κέφι, οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος, οι συνεργαζόμενοι μαζί του στις τελευταίες εκλογές, αλλά και άλλοι καλεσμένοι του, γλέντησαν με την καρδιά τους, προχθές, την επιτυχία της εκλογικής μάχης. Περισσότερο, πάντως, επρόκειτο για μια ανάπαυλα μπροστά σε μάχες που πρέπει να κερδηθούν, αφού τα πραγματικά επινίκια για ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ ξεφεύγουν κατά πολύ από τις διαπιστώσεις - έστω και θετικές - εκλογικών ποσοστών.

Η είσοδος και το εσωτερικό αίθριο της έδρας της ΚΕ, μετατράπηκε προχθές σε χώρο συνεύρεσης ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, παλιών συντρόφων, ανθρώπων που με τον τρόπο τους συμμετέχουν, όχι μόνο στη μάχη για την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ, αλλά και στην αλλαγή της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας. Ακόμη και ανθρώπων που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με το ΚΚΕ, ούτε καν συμπαρατάσσονται μαζί του, αντίθετα βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί του. Αντιπαράθεση όμως σε ιδεολογική και πολιτική βάση, δηλαδή αντιπαράθεση θεμιτή, την οποία, όχι μόνο δεν αρνούνται οι κομμουνιστές, αλλά και την επιδιώκουν. Συνεπώς, τα ετερόκλητα - ιδεολογικά και πολιτικά - "πηγαδάκια" που μπορούσες να συναντήσεις στο προχθεσινό γλέντι μπορούσαν να αποτελέσουν και ένα καλό μάθημα ιδεολογικής διαπάλης.

Οι παρέες, υπό τους ήχους της υπέροχης ορχήστρας, με τα εδέσματα - προσφορές των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων που ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν πάλι από συντρόφους εθελοντικά - ένα "κέτερινγκ" ενός μελλοντικού, πιο όμορφου κόσμου, ή κατ' άλλους ένα καλό... σημειολογικό μάθημα - διαγωνίζονταν η μία την άλλη σε κέφι και κουβέντα. Το λευκό και κόκκινο κρασί δεν προλάβαινε να "ηρεμήσει" στις καράφες. Ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης,ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος, ήταν συνεχώς περικυκλωμένος από συνομιλητές, ενώ η συντρόφισσα γενική γραμματέας, η Αλέκα Παπαρήγα δε φάνηκε να διέπεται καθόλου από το φυσιολογικό... "εκνευρισμό" της οικοδέσποινας. Οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι ήταν - αναμενόμενα - οι πιο κινητικοί του γλεντιού και έδιναν τον τόνο. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους περισσότερο παρατηρητικούς, σύντροφοι της "παλιάς φρουράς" που, παρά τις μετρημένες κινήσεις τους, διέκρινες στα μάτια και στο χαμόγελό τους την ικανοποίησή τους για τη γιορτή.

Για πολλούς, οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι. Οταν στη θέση των πάγκων με τα φαγητά και τα ποτά "έβλεπαν" τους πάγκους με το αρχείο του Κόμματος στην καταστροφική πλημμύρα του '94. Οταν το ίδιο αίθριο είχε μετατραπεί σε εργαστήριο διάσωσης στο οποίο συμμετείχαν και πάλι κομμουνιστές και άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και που, παρά την άσχημη αφορμή, η διάσωση του αρχείου είχε μετατραπεί και πάλι σε γιορτή.

Είναι αλήθεια πως οι κομμουνιστές "εκμεταλλεύονται" καμιά φορά... πρωτότυπους τρόπους να συσπειρώνουν τον κόσμο!

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος μας

Τους προσκαλεσμένους στην εκδήλωση καλωσόρισε ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος είπε:

"Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και του αγωνιστικού ενωτικού ψηφοδελτίου, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συνάντηση.

Πριν από λίγες μέρες - και με τη δική σας βοήθεια - δώσαμε μια σοβαρή μάχη με επιτυχία.

Σίγουρα, μας δίνει αισιοδοξία το ότι η πολιτική μας προβληματίζει ευρύτερα λαϊκά στρώματα και βρίσκει απήχηση σ' αυτά.

Μας δίνει χαρά το γεγονός ότι διευρύνονται σήμερα οι δυνατότητες για ν' αναπτυχθεί παραπέρα η λαϊκή ενότητα, η αγωνιστική συσπείρωση, ν' ανοίξει ο δρόμος που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η σημερινή μας συνάντηση δεν είναι μια γιορτή για το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Μακριά από μας η έπαρση και οι πανηγυρισμοί, τα γλέντια για μια επιτυχία. Μακριά, φυσικά, ο εφησυχασμός και η επανάπαυση.

Ξέρουμε ότι ο δρόμος μας θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Το μεγάλο καθήκον της οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου είναι ακόμα μπροστά μας και υπογραμμίζει τις ευθύνες μας.

Με τη σημερινή μας συνάντηση, εκφράζουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε πάλι μετά τις εκλογές την επικοινωνία που είχαμε με τον κόσμο.

Πιο αποτελεσματικά να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά του.

Αγαπητοί φίλοι,

Ξέρουμε καλά ότι η δική μας δράση δε φθάνει, δε λύνει από μόνη της τα προβλήματα, ούτε μπορεί ν' αντικαταστήσει το ρόλο των μαζών.

Αν η πρωτοπόρα δράση η δική μας είναι αναντικατάστατη, πρέπει να τονίσουμε ταυτόχρονα πως ό,τι το προοδευτικό και καλό επιτεύχθηκε στην ιστορική διαδρομή στην πατρίδα μας, είναι έργο των αγώνων του ίδιου του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Και είμαστε υπερήφανοι γιατί αυτή την αξία, την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του λαού μας, στη δύναμή του, όπως πάντα έτσι και σήμερα, προσπαθούμε να τις αναδείξουμε σαν τον βασικό παράγοντα της κοινωνικής εξέλιξης, μακριά από τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού και της υποταγής.

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστούμε, που είσαστε σήμερα μαζί μας με καλή διάθεση για συζήτηση, με καλό κρασί και μεζέ, που πρόσφεραν φίλοι και σύντροφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και γι' αυτό τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε επίσης τους συντρόφους μαγείρους, σερβιτόρους και μουσικούς για την εθελοντική τους προσφορά γι' αυτή την ευχάριστη και δημιουργική, πιστεύουμε, βραδιά".

Ηταν μια επιβράβευση της πολιτικής του

Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και η ενίσχυσή του με έναν ακόμη ευρωβουλευτή ήταν αποτέλεσμα της συνεπούς αγωνιστικής στάσης του Κόμματος πάνω στα καίρια προβλήματα της χώρας, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς υπεκφυγές και διγλωσσίες. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση όσων βρέθηκαν προχτές το βράδυ στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής και γιόρτασαν μαζί με τα στελέχη του Κόμματος την επιτυχημένη εκλογική μάχη που δόθηκε πρόσφατα.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και απαντώντας στο ερώτημα τι μπορεί να σημάνει για το λαό η άνοδος του ΚΚΕ, είπε: "Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί ένα εθνικώς ωφέλιμο έργο. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενισχύσει τις καθαρές θέσεις και τους καθαρούς ανθρώπους, που δε χρησιμοποιούν τη διγλωσσία ως στοιχείο της πολιτικής τους. Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει σε όλους τους πραγματικά ενεργούς πολίτες".

Ο Γιώργος Ρούσης,καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, υπογράμμισε: "Η ενίσχυση του ΚΚΕ πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα της συνεπούς στάσης που κράτησε το κόμμα, τόσο απέναντι στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία αλλά και σε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων. Ενα μεγάλο μέρος αριστερού κόσμου υποστήριξε ξανά το ΚΚΕ, ανταποκρινόμενος στο άνοιγμα που έγινε το τελευταίο διάστημα. Αν αυτό το άνοιγμα διευρυνθεί, τόσο πολιτικά όσο και ιδεολογικά, μπορεί το ΚΚΕ να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να αντισταθούμε στην πιο δεξιά κυβέρνηση που είχαμε μεταπολιτευτικά στη χώρα, μέσω της ενότητας και της κοινής δράσης ενός ενιαίου αριστερού ριζοσπαστικού χώρου".

Ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Ραφαϊλίδης,υπογράμμισε: Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι σημαντικό γεγονός, δεν είχαμε συνηθίσει σε τέτοια ποσοστά εδώ και χρόνια. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτή η μετωπική πολιτική είναι περιστασιακή και ευκαιριακή ή πρόκειται για κάτι σταθερότερο και μονιμότερο. Είμαι λιγάκι απαισιόδοξος, διότι οι συγκυρίες αλλάζουν πάρα πολύ εύκολα και ένα κομμουνιστικό κόμμα, εξ ορισμού και για λόγους αρχών δεν μπορεί να είναι ευκαιριακό, δηλαδή να εκμεταλλεύεται ευκαιριακές καταστάσεις. Μια σταθερότερη πολιτική, μια πειστικότερη πολιτική χρειάζεται, ώστε όσοι έρθουν κοντά μας, να μείνουν κοντά μας. Είναι μάλλον ευκαιριακό το ποσοστό και γενικότερα οι μετωπικές πολιτικές στην Αριστερά και τότε που εφαρμόστηκαν, για να αντιμετωπιστεί ο φασισμός από το '36 και μετά, όλα καταστράφηκαν όταν πέρασε η συγκυρία. Εκτοτε μετωπικά σχήματα δεν εμφανίστηκαν πολύ συχνά, παρά μόνο σε κυβερνητικούς περιστασιακούς σχηματισμούς. Μέτωπα δηλαδή κορυφής και όχι Μέτωπα βάσης.

Οπως και να 'ναι πάντως, το γεγονός είναι ότι ο κόσμος έρχεται κοντά στο ΚΚΕ, από όποια αφετηρία και αν ξεκινάει ο καθένας, γνωρίζουν και εμπιστεύονται αυτόν το χώρο. Γιατί η προπαγάνδα τόσα χρόνια προσδίδει στους κομμουνιστές μια εικόνα όχι μόνο σφαγέα, αλλά και βάρβαρου και απολίτιστου και γω δεν ξέρω τι, πρωτόγονου ανθρώπου. Αυτή η βλακώδης προπαγάνδα που σε ένα μεγάλο ποσοστό στην αγράμματη μάζα πέρασε, σπάει εύκολα με τέτοιου είδους ανοίγματα. Πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή για να σπάσουν αυτές οι παμπάλαιες προκαταλήψεις. Ωστε όποιοι είναι να μείνουν θα μείνουν. Για το Μέτωπο δηλαδή που θέλει να οικοδομήσει το ΚΚΕ είναι ένα κέρδος, διότι κάποιους θα κρατήσει κοντά του".

Η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη μας δήλωσε: "Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ και εύχομαι να είναι πάντα έτσι. Ηταν μια επιβράβευση της πολιτικής του και των θέσεών του. Ελπίζω ο κόσμος να ενισχύσει ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ".

Παραβρέθηκαν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων:

Πανεπιστημιακοί:

Γελαδάς Νίκος

Γεράνιος

Ζουράρις Κώστας

Καλακαλάς Γεώργιος

Κοντογούρη Ιρις

Κοντογούρης Ανδρ.

Κουλιάφας Κυριάκος

Κουνιάς Στρατής

Μπεργελές Νίκος

Μπουντόλος Κώστας

Νεγρεπόντη - Δεληβάνη Μαρία

Ξανθόπουλος Θεμ. - πρύτανης ΕΜΠ

Πάκος Θεοφάνης

Παναγόπουλος Κων/νος

Παπαγεωργίου Νίκος

Παπαδόπουλος Σωφρόνης

Παπανεοφύτου Αγάπιος

Ρούσης Γιώργος

Σαμαράς Γιάννης

Σαρηγιάννης Γιώργος

Σκουλικίδης Θεόδωρος

Φίλιας Βασίλης

Φιλοκύπρου Γ., αντιπρύτανης Παν. Αθηνών

Χαλάτσης Κώστας

Χιτζανίδης Κυριάκος

Καλλιτέχνες:

Ακριβόπουλος Θανάσης, εικαστικός

Αποστολοπούλου Ναταλία, λογοτέχνης

Βαλαώρα Μαρίνα, εικαστικός

Βάρβογλης, εικαστικός

Βαρλάμος Γιώργος, ζωγράφος

Βατζιάς Μάριος, ζωγράφος

Γερασιμίδου Ελένη, ηθοποιός

Γόντικας Αγγελος, ζωγράφος

Δημητρακοπούλου Λίλιαν, ηθοποιός

Δημητροπούλου Ντίνα, γραμ. Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Δημητρούκα Μαρία, ηθοποιός

Διαβάτη Χρυσούλα, ηθοποιός

Διονυσόπουλος Βασ., εικαστικός

Εύα Μελά, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Ζαφείρης Γ., ηθοποιός

Ζαχαροπούλου Τζένη, ηθοποιός

Θωμόπουλος Γιάννης, τραγουδιστής

Καλέση Ισμήνη, ηθοποιός

Κάλοου Χρήστος, ηθοποιός

Κανέλλη Νάνσυ, συνθέτης

Καραγιώργης Νίκος, ηθοποιός

Καριοφύλλη Ανθή, ηθοποιός

Κολοβός Βασίλης, ηθοποιός

Κολοζώφ Τέρψη, σκηνοθέτης

Κοντογιαννίδης Παύλος, ηθοποιός

Κοτσελίδης Λευτέρης, ηθοποιός

Λέκα Μάγδα, ηθοποιός

Λεοντής Χρήστος, μουσικοσυνθέτης

Λιόγκαρης Βασίλης, λογοτέχνης

Μαραγκός Θεόδωρος, σκηνοθέτης

Μέρμηγκα Αντέλλα, ηθοποιός

Ξένος Αντώνης, ηθοποιός

Παπαδόπουλος Θανάσης, ηθοποιός

Παπαϊωάννου Λιάνα, ζωγράφος - χαράκτρια

Πασπάλης Κώστας, ηθοποιός

Πιτσούλη Πηνελόπη, ηθοποιός

Ροδίτη Εφη, ηθοποιός

Σουβλή Κατερίνα, ηθοποιός

Τουντοπούλου Ανδριανή, ηθοποιός

Τσακίρογλου Νικήτας, ηθοποιός

Τσαλίνοβα Κάτια, ηθοποιός

Τσέρτος Μπάμπης, τραγουδιστής

Φαρσακίδης Γιώργος, εικαστικός

Φιλίνη Ελένη, ηθοποιός

Φωτοπούλου Μάτα, ηθοποιός

Χαλκιάς Λάκης, τραγουδιστής

Χασάπογλου Γ., συγγραφέας

Χόρτης Στ., ηθοποιός

Συνδικαλιστές:

Αβραμίδης Ανδρέας, μέλος ΔΣ του ΕΚΑ

Κατσικάτσος Γ., πρόεδρος Ομοσ. ΛΕΣΒ ΣΧ. Αττικής, τ. καθηγ. ΠανεπιστημίουΚυριαζής Θαν., πρόεδρος Συλ. Ηλεκτρ. ΥΠΑ

Μπουλούγαρης Γιώργος, Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Τριάντης Χρ., πρόεδρος συνταξ. ΤΕΒΕ

Δημοσιογράφοι:

Αγγελοπούλου Κική

Ανδρικόπουλος Ευγένιος

Βούλτεψη Σοφία

Γιαλαμάς Ασημάκης

Γιαννόπουλος Κώστας

Γκουντούνα Δήμητρα

Δερμετζόγλου Γιάννης

Διακογιάννης Γιάννης

Διγενή Σεμίνα

Ευαγγελοπούλου Μαριέτα

Ευσταθίου Γιάννης

Ηλιάδη Γιάννα

Καββαδία Αννέτα

Καζάκος Βασίλης

Καλοφωλιάς Γιώργος

Καραγιάννης Γιώργος

Καραντηνός Νίκος

Καρατζαφέρης Σπύρος

Καρκαγιάννης Αντώνης

Κομίνης Λυκούργος

Κοντόπουλος Τίτος

Κουρής Γιώργος

Κωβαίος Κώστας

Κωλέτση Κατερίνα

Κωσταντάρας Δημήτρης

Λεονταρίτης Γιώργος

Μαζαράκης Μιχάλης

Μάνη Μαρίνα

Μήτσης Ντίνος

Μπαϊλης Πάνος

Μπαλτατζή Ευαγγελία

Νίτσος Κώστας

Παναγιωτόπουλος Πάνος

Παρράς Κωστής

Ραφαηλίδης Βασίλης

Ρουμπάνης Γρηγόρης

Ρουμπάνης Θόδωρος

Ρούσσος Κώστας

Σκιαδόπουλος Αρης

Σκυλλάκος Αντώνης

Ταγματάρχης Λάμπης

Τάκης Δημήτρης

Τράιου Ελένη

Τριάντης Γιάννης

Τσαπόγας Γιώργος

Τσουτσάκης Σάββας

Χατζηνικόλας Δημήτρης

Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

Αυδής Λεων., δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Βακαλόπουλος Παναγιώτης, πρώην δήμαρχος Ταύρου

Βουγιούκας Δημ., σύμβ. Καισαριανής

Γιώγος Γιώργος, δήμ. Πετρούπολης

Δομνάκης Γιάννης, επίτιμος δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Καλογερόπουλος, αντιδ. Βύρωνα

Κατημερτζής Γιώργος, δήμ. Καισαριανής

Λαζαρίδης Δημ., αντιδ. Καισαριανής

Λιάκος Λουκάς, νομ. συμβ. Λιβαδειάς

Μακρής Παναγ., επίτ. δημ. Καισαριανής

Μούγιας, αντιδ. Βύρωνα

Μυλάς Αντώνης, αντιδήμαρχος Βύρωνα

Παξιμαδάς Νίκος, τ. δήμαρχος Πετρούπολης

Παπαμάργαρης Θεοχάρης, νομαρχικός σύμβουλος Αθήνας

Παπαπολυχρονίου Κώστας, πρ. δήμαρχος Ασπροπύργου

Πατσιλινάκος Γιάννης, δήμαρχος Περάματος

Ρογκάκος Νίκος, δήμαρχος Βύρωνα

Σάμιος Νίκος, πρόεδρ. δημ. συμ. Καισαριανής

Σκαμάκης Χρήστος, δήμαρχος Λυκόβρυσης

Από τη Γραμματεία της "Συμπαράταξης" της Αθήνας:

Βερναρδάκης Αλέκος

Διάκος Κώστας

Δίζη - Πατσουρέα Μαρίνα

Ζευγόλη Μαρία

Λομβάρδος Σωκράτης

Σχίζας Γιάννης

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Αντιπροσωπεία Παν. Ενωσης Αξιωματικών ε.α.

Αποστολάτου Αντωνία

Αρκουμάνης Πέτρος, γιατρός

Βαρδάνης Μιχάλης, υποστράτηγος ε.α.

Βασιλάτος, πρ. δ/της ΤΕΒΕ

Γουτικάκης Κων/νος

Δαμασκόπουλος Γ.

Δεμερούκα Αλεξάνδρα, επίτιμος πρόεδρος της ΟΓΕ

Ζαχαριάδης Θεοδόσης

Ζαχαριάδη Αννα

Κανατάκης Στέλιος, γιατρός

Κάππος Κώστας

Κουλούρης Κώστας

Λαζάρου Ιωάννα, δικηγόρος

Μανδηλαρά Ασπα, αντιπρόεδρος ΟΓΕ

Μπουντούρογλου Καλλιόπη, πρόεδρος ΟΓΕ

Μωραϊτου Ελένη

Νάσης Κώστας, πρόεδρος ΑΚΕ

Νεγρεπόντη Μίνα

Νεγρεπόντη Αγγελική

Ντουρλής Νίκος, Τρίκαλα

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Παναγιωτοπούλου Ματίνα

Πάνος Βασ., Πρόεδ. Κατά των Ναρκωτικών - παιδίατρος

Παπαγεωργίου Πέτρος, πρώην προπονητής Εθνικών Ομάδων Στίβου

Παπαγυαλιάς Μπάμπης, ΕΔΑ

Πελτίκογλου Βασίλης, προϊστ. συντήρησης Εργαστ. Εθνικής Βιβλιοθήκης

Ριζάκος Νίκος, γιατρός

Σιδεράτος Αγγελος, Εκδ. "Προσκήνιο"

Σκίπης Γεώργ., επιχειρηματίας

Σκρουμπέλος Ηλίας, αρχιτέκτ.

Σπηλιοτόπουλος Βαγγέλης, γιατρός

Τέλης Μεταξάς, αξ. ε.α.

Τερζόγλου Ν., πρόεδρος ΠΕΑΕΑ

Τόλιας Νίκος

Τομαράς Αλέκος, παιδίατρος

Τσακίρογλου Ντέπη, γραμματέας της ΟΓΕ

Τσάμης Κων/νος

Τσιριγώτη Μαρία

Τσουκόπουλος Οδυσσέας, πρώην πρόεδρος ΔΣ Δήμου Αθηναίων

Φίλιας Νίκος, γιατρός

Φωτοπούλου Μάτα

Χαλκίδου Ευαγγελή

Χριστούλια Ελένη

Χωματάς Φ.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
"Ολοψύχως κοντά σας"

Η Λιάνα Κανέλλη,η οποία απουσίαζε από την προχθεσινή γιορτή λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό, έστειλε το παρακάτω μήνυμα: "Είμαι ολοψύχως κοντά σας και εκφράζω το αισιόδοξο μήνυμα για τη μεγάλη αντίσταση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η αντίσταση μόλις έχει αρχίσει και θα χρειαστεί πολύ σκληρή δουλιά για να διευρυνθεί το μέτωπο και να χτυπήσει τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό σε όποια μορφή και αν έχουν την κάθε χρονική στιγμή.

Το μέτωπο, με πρωτοπόρο το ΚΚΕ, είναι εδώ και μετά τις ευρωεκλογές. Δίχως να ξεχνά την υπόσχεση που έχει δώσει για τον αγώνα παραπομπής των ΝΑΤΟσυμμοριτών σε δίκη, είναι το μέτωπο των προβλημάτων της καθημερινότητας και της κοινωνικής πάλης. Ολοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή, στην ειρήνη, στην εργασία".

ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
"Πρόθυμος να προσφέρω ό,τι απαιτηθεί"

Μήνυμα προς το ΚΚΕ απέστειλε επίσης ο καθηγητής Πανεπιστημίου Παύλος Πετρίδης,από τη Θεσσαλονίκη, στο οποίο αναφέρει:

"Αγαπημένοι μου σύντροφοι, με χαρά και συγκίνηση έλαβα την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στη συνάντηση της Δευτέρας στον Περισσό. Είναι περιττό να υπογραμμίσω πόση χαρά και ικανοποίηση μου έδωσε η συνύπαρξη μαζί σας στις εθνικές εκλογές του 1985 και του 1989, όπου ήμουν υποψήφιος του Κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης. Και με την ιστορική μου δουλιά όμως σας στήριξα πάντοτε. Χαρακτηριστικά αναφέρομαι στον τόμο των 2.300 χρόνων της Θεσσαλονίκης που κατασχέθηκε από τον Κούβελα, αλλά και πρόσφατα με την έκδοση των ντοκουμέντων του ΕΑΜ που προλόγισε ο πρόεδρος Χαρίλαος Φλωράκης. Παραμένω πάντοτε κοντά σας, πρόθυμος να προσφέρω με τις επιστημονικές μου δυνάμεις και ό,τι άλλο απαιτηθεί.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ