ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κι άλλο δάνειο σε βάρος των εργαζομένων

Ανακοίνωση - καταγγελία από τη «Δημοτική Συνεργασία» Λάρισας

Με νέα οικονομικά βάρη φορτώνει τους δημότες η δημοτική αρχή Λάρισας, που επανεκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ, παίρνοντας δάνειο ύψους 3.800.000 ευρώ, για την αγορά οικοπέδου, όπου θα ανεγερθεί νέο κτίριο του δημαρχείου, και για τη μερική χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης στην παραποτάμια περιοχή. Η σύναψη του δανείου έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των τελών κατά 8,17%.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία της η «Δημοτική Συνεργασία» Λάρισας, «δυστυχώς, μέσα σε διάστημα δύο μηνών από τις εκλογές, επιβεβαιωνόμαστε για δεύτερη φορά - η πρώτη αφορούσε στο Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος - όταν λέγαμε πως την επομένη των εκλογών με δημάρχους όπως ο κ. Τζανακούλης, γνήσιος εκφραστής της πολιτικής της ανταποδοτικότητας, της φορομπηχτικής πολιτικής, της λογικής του "πλήρωνε για να έχεις", νέα βάρη θα πέσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και πως η ψήφος θα χρησιμοποιηθεί ως έγκριση της ασκούμενης πολιτικής στο δήμο μας και της περαιτέρω συνέχισής της σε βάρος του λαού της πόλης». Υπενθυμίζει, επίσης, ότι «η "Δημοτική Συνεργασία", στην προ διετίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε αντιταχθεί στην προοπτική αυτή, όχι μόνο λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης (αγορά και ανέγερση), αλλά και διότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου». Οσον αφορά στην απαλλοτρίωση της παραποτάμιας περιοχής καταγγέλλει ότι «η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη διότι δε μερίμνησε έγκαιρα ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα ποσά από την πολιτεία».

Και καταλήγοντας καλεί το λαό της πόλης, τους φορείς, ν' αντιταχθούν έμπρακτα στη νέα ζημιογόνο απόφαση της δημοτικής αρχής.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Σύμπνοια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για αύξηση φόρων

Αυξήσεις ύψους 12% των δημοτικών τελών αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελακίων Σαλαμίνας με τη σύμπνοια των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Την εισήγηση για αύξηση έφερε στο ΔΣ, αν και απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ο απερχόμενος δήμαρχος Στ. Γκίνης που στηρίχτηκε από τη ΝΔ. Οι τρεις παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του διαφώνησαν και ψήφισαν αύξηση στο ύψος του πληθωρισμού (3,8% περίπου), αλλά η πρόταση ψηφίστηκε από την παράταξη του νεοεκλεγέντα δημάρχου Μ.Τραυλού που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και από έναν «ανεξάρτητο» Δημοτικό Σύμβουλο.

«Είναι προφανές ότι και οι δύο παρατάξεις ακολουθούν τον ίδιο μονόδρομο. Αντιπαραθέσεις στα λόγια και σύμπνοια, όταν πρόκειται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη των πολιτών», επισήμανε μιλώντας στον «Ρ» η Γεωργία Γκαβογιάννη, επικεφαλής και νεοεκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών (ΑΚΙΠ). Και κατήγγειλε τη νέα επιβολή αυξήσεων, που πλήττουν κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους και ουσιαστικά αποτελούν διπλή φορολογία.

Κηδεύτηκε ο σ. Γιώργος Αδάμ

Κηδεύτηκε χτες το μεσημέρι με πολιτική κηδεία, στο νεκροταφείο Ελευσίνας, ο σύντροφος Γιώργος Αδάμ, στέλεχος του ΚΚΕ και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου. Ο σύντροφος Γιώργος Αδάμ, που έφυγε πρόωρα στα 51 του χρόνια, από παιδί σχεδόν ακόμα, όταν η Ελλάδα έβγαινε από τη χούντα των συνταγματαρχών, διάλεξε το δρόμο της πάλης και του αγώνα. Από τότε και μέχρι σήμερα αφιέρωσε τη ζωή του στα ιδανικά της εργατικής τάξης, για ένα κόσμο καλύτερο, για το σοσιαλισμό.

Ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας εκ μέρους του Κόμματος, τόνισε: «Είχες βαθιά πίστη για το δίκιο της εργατικής τάξης, την υπερασπίστηκες από όποια θέση βρέθηκες, ως κομματικό στέλεχος, συνδικαλιστής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ. Σε δύσκολες καμπές για το Κόμμα μας, έδωσες με συνέπεια τη μάχη ενάντια στον οπορτουνισμό και τον αναθεωρητισμό. Σύντροφε Γιώργο, συγχώρεσέ μας τον κόμπο στο λαιμό, αλλά σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο μέχρι τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση, όπως κι εσύ έλεγες».

Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου μίλησε ο συναγωνιστής και σύντροφός του Γιώργος Κορδής, ενώ δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές στάθηκαν τιμητική φρουρά δίπλα στο σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία φέρετρό του.

Κίνδυνος από τη λάσπη

Τραγική είναι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων νομού Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ και ζητά άμεση παρέμβαση πρόληψης - συντήρησης για να σωθεί αυτό το έργο.

«Ενας κλοιός λυματολάσπης πνίγει τους χώρους μέσα και έξω από το Βιολογικό Καθαρισμό, τους εργαζόμενους και τον περιβάλλοντα χώρο. Τι είναι αυτή η λάσπη, ας μας πουν, ας ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Μήπως είναι τοξική; Μήπως κινδυνεύει η υγεία των εργαζομένων άμεσα; Μήπως καταστρέφει το περιβάλλον (υδροφόρο ορίζοντα);», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.

Επίσης, καταγγέλλει ότι κανείς υπεύθυνος δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τις σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο του εργολάβου του έργου όσο και της Επιτροπής Επίβλεψης της ΕΥΑΘ.

Αλλαγές δρομολογίων

Αλλαγές στα δρομολόγια των συγκοινωνιακών μέσων της Αθήνας, λόγω Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, έως το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, θα διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ των οδών Λυκούργου και Σοφοκλέους και οι λεωφορειακές γραμμές δε θα διέρχονται από τους δρόμους αυτούς. Επίσης, τροποποιείται η διαδρομή των γραμμών 035, 200 και 227, οι οποίες θα διέρχονται από την οδό Αθηνάς, και δε θα λειτουργεί η αφετηρία των γραμμών 838, 914 και 049 που βρίσκεται στη συγκεκριμένη οδό.

Αύριο, Κυριακή, τα συγκοινωνιακά μέσα στην Αθήνα θα αποσυρθούν σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 10 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ