ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΑΙ σε εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα στους ομογενείς

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου σε συζήτηση στη Βουλή σχετικού σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ ζητά την παροχή εργασιακών, ασφαλιστικών και φυσικά πολιτικών δικαιωμάτων στους ομογενείς, αλλά και στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρας μας, επισήμανε χτες η βουλευτής του Κόμματος, Βέρα Νικολαΐδου, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η πρόταση - όπως συνηθίζεται με τις προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης - απορρίφθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κατέθεσε την πρόταση νόμου «προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις και εικόνες».

Σχολιάζοντας την πρόταση η βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε για τους μετανάστες πως «το θέμα της νομιμοποίησης δεν έχει λυθεί», αφού «τους θέλετε σαν εργατικό δυναμικό χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα». Παράλληλα, αναφερόμενη στο σχετικό άρθρο της πρότασης σημείωσε ότι προβλέπει «πάρα πολλούς περιορισμούς», ενώ το ΚΚΕ ζητά «πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα». Ενδεικτικά σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποιος μπορεί να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και δεν μπορεί να είναι δήμαρχος ή επικεφαλής σε ένα νομικό πρόσωπο». Οσο για τα παιδιά των μεταναστών, η Β. Νικολαΐδου είπε ότι «είναι περιορισμός το να θέτετε όριο πενταετίας», τονίζοντας ότι «μέσα σε 2 χρόνια αν κάποιος έχει αποφασίσει να μείνει στη χώρα μας δεν μπορεί να περιορίζεται το δικαίωμα ψήφου σε αυτόν και τα παιδιά του».

Αναφορικά με τους ομογενείς, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «ουσιαστικά προτείνεται η επέκταση του ν. 2790 για όλους τους ομογενείς», ένας νόμος ο οποίος «αφορά όσους είχαν επαναπατριστεί από την πρώην ΕΣΣΔ». Πρόσθεσε όμως ότι «περισσότερες εγγυήσεις εξασφαλίζει η διαδικασία της πολιτογράφησης» και γι' αυτό το λόγο «εμείς θέλουμε να δοθεί ιθαγένεια σε όλους τους ομογενείς με τη διαδικασία της πολιτογράφησης».

ΛΑΡΙΣΑ
Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 ο επικεφαλής του ΣΥΝ στη Νομαρχία

Υπέρμαχος της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται στην Παιδεία, αντίθετος με τη μονιμότητα και την κρατική ευθύνη στην εκπαίδευση, δήλωσε σε συνέντευξή του στον τοπικό Τύπο, ο Δ. Κουρέτας, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ στη Νομαρχία Λάρισας. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν κατανοεί τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς για το θέμα, ενώ μιλώντας σε τοπικό κανάλι δεν έκρυψε το αντικομμουνιστικό του μένος χαρακτηρίζοντας το ΚΚΕ ως «φασιστικό κόμμα»!

Οπως τόνισε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ «ο κ. Κουρέτας ήταν ο υποψήφιος νομάρχης που στήριξε ο ΣΥΝ και εκφραστής του σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αποτελεί το παράδειγμα που προβάλλει ο ΣΥΝ, για το είδος των συμμαχιών και των συνεργασιών της Αριστεράς».

Στην ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ αναφέρει: «Η κυριακάτικη συνέντευξη του υποψήφιου νομάρχη Λάρισας που στήριξε ο Συνασπισμός είναι εξόχως αποκαλυπτική για το ποιον εξυπηρετούν οι θέσεις του. Υπέρμαχος της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος - καταπέλτης ενάντια στη μονιμότητα, στην κρατική ευθύνη στην εκπαίδευση. Φανατικός οπαδός της "αξιολόγησης", της υποταγής της εκπαίδευσης στους όρους της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. Υπέρμαχος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται σχεδιασμένα από τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο εκλεκτός του ΣΥΝ στη Νομαρχία αποδεικνύεται αξιοζήλευτος προπαγανδιστής των "νεοφιλελεύθερων" αντιλήψεων και πολιτικών, τόσο που ξεπερνά κάθε συνεπές στέλεχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει: «Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες αντεπιστημονικών και αντιπαιδαγωγικών αντιλήψεων, βαθιά αντιλαϊκών πολιτικών. Δυστυχώς, αρκετοί είναι οι χειραγωγημένοι και αλλοτριωμένοι από τα ευρωενωσιακά αργύρια καθηγητάδες, που εξαργυρώνουν επιταγές. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κουρέτας ήταν ο υποψήφιος νομάρχης που στήριξε ο ΣΥΝ και εκφραστής του σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο».

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη, τα μικρομεσαία στρώματα, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να βγάλουν συμπεράσματα. Να προτάξουν το συμφέρον τους και με βάση αυτά να κρίνουν την πολιτική του ΣΥΝ. Να κρίνουν τι σημαίνει να τους εκπροσωπεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο κ. Κουρέτας. Πώς χρησιμοποιείται η στήριξη και η ψήφος τους στις επιλογές του ΣΥΝ. Πώς, ενώ νομίζουν ότι ψηφίζουν "αριστερά", να επιδοκιμάζουν άθελά τους τις ιδέες και τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επικροτεί ο αιρετός εκπρόσωπος του ΣΥΝ».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ
  • Εκδήλωση τιμής στους μαχητές και στις μαχήτριες του ΔΣΕ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 21 Γενάρη, η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Καρδίτσας (οδ. Μεγ. Αλεξάνδρου).
  • Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οργανώνει η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, το Σάββατο 27 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Κομοτηνή. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν ομιλίες, προβολή βίντεο και θα ακολουθήσει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Ελεγχος σε οχήματα - νοσοκομεία

Σε έλεγχο 20.000 οχημάτων στην περιοχή πέριξ της αμερικανικής πρεσβείας, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία, όπως δήλωσε χτες στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, ο αρχηγός της Α. Δημοσχάκης, αν και είχε κληθεί για άλλο θέμα. Οι έλεγχοι στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν επειδή υπάρχει η εκτίμηση ότι ένας εκ των δραστών τραυματίστηκε μετά την εκτόξευση της ρουκέτας. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζονται οι σχεδιασμοί που είχαν εκπονηθεί για ανάλογες περιπτώσεις, ενώ δήλωσε ότι ευελπιστεί στην άμεση ύπαρξη αποτελεσμάτων.

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Ζητά νέες αντιδραστικές πρωτοβουλίες

Να αναλάβουν νέες πολιτικές πρωτοβουλίες για την παραπέρα προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και να διεκδικήσουν τη θέση του «καθοδηγητή» για την επιβολή τους στην κοινωνία, ώστε να αποτρέψουν τις λαϊκές αντιδράσεις που «αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για μεταστροφές», έστειλε προχτές στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (ΟΠΕΚ).

Σαν γνήσιος εκφραστής της «εκσυγχρονιστικής» πολιτικής και πρωθυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που άσκησαν μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ο Κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι τα «κόμματα εξουσίας» πρέπει να προωθούν τις «αλλαγές», χωρίς να «σκέφτονται το πολιτικό κόστος», διαμορφώνοντας, παράλληλα, εκείνες τις «κοινωνικές συναινέσεις» με τη «συγκρότηση κοινωνικών ρευμάτων που θα αγωνιστούν» για τις μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή που ο Κ. Σημίτης ζητούσε την ενίσχυση της δικομματικής σύμπλευσης στην εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και αναγνώριζε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «ταυτίζονται στις πολιτικές τακτικές και στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούν», εντελώς υποκριτικά ισχυριζόταν ότι «οι επιδιώξεις τους είναι διαφορετικές και το κοινωνικό αποτέλεσμα της δράσης τους διαφορετικό»...

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»
Για τα 30χρονα της δράσης της

Το ΔΣ της «Δημοκρατικής Μέριμνας» καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για τα 30 χρόνια της δράσης της, την Κυριακή 21/1, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Τρίτση» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ