Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΑΙ σε εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα στους ομογενείς

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου σε συζήτηση στη Βουλή σχετικού σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ ζητά την παροχή εργασιακών, ασφαλιστικών και φυσικά πολιτικών δικαιωμάτων στους ομογενείς, αλλά και στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρας μας, επισήμανε χτες η βουλευτής του Κόμματος, Βέρα Νικολαΐδου, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η πρόταση - όπως συνηθίζεται με τις προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης - απορρίφθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κατέθεσε την πρόταση νόμου «προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις και εικόνες».

Σχολιάζοντας την πρόταση η βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε για τους μετανάστες πως «το θέμα της νομιμοποίησης δεν έχει λυθεί», αφού «τους θέλετε σαν εργατικό δυναμικό χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα». Παράλληλα, αναφερόμενη στο σχετικό άρθρο της πρότασης σημείωσε ότι προβλέπει «πάρα πολλούς περιορισμούς», ενώ το ΚΚΕ ζητά «πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα». Ενδεικτικά σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποιος μπορεί να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και δεν μπορεί να είναι δήμαρχος ή επικεφαλής σε ένα νομικό πρόσωπο». Οσο για τα παιδιά των μεταναστών, η Β. Νικολαΐδου είπε ότι «είναι περιορισμός το να θέτετε όριο πενταετίας», τονίζοντας ότι «μέσα σε 2 χρόνια αν κάποιος έχει αποφασίσει να μείνει στη χώρα μας δεν μπορεί να περιορίζεται το δικαίωμα ψήφου σε αυτόν και τα παιδιά του».

Αναφορικά με τους ομογενείς, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «ουσιαστικά προτείνεται η επέκταση του ν. 2790 για όλους τους ομογενείς», ένας νόμος ο οποίος «αφορά όσους είχαν επαναπατριστεί από την πρώην ΕΣΣΔ». Πρόσθεσε όμως ότι «περισσότερες εγγυήσεις εξασφαλίζει η διαδικασία της πολιτογράφησης» και γι' αυτό το λόγο «εμείς θέλουμε να δοθεί ιθαγένεια σε όλους τους ομογενείς με τη διαδικασία της πολιτογράφησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ