Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... τεχνολογίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, που είπε για τις χαφιεδοκάμερες πως «όταν έχεις στη διάθεσή σου την τεχνολογία, μπορείς να τη χρησιμοποιείς». Το θέμα, όμως, είναι «πώς» τη χρησιμοποιείς. Και, ιδίως, υπέρ ποιου και κατά ποιου...

Εδώ οι κυβερνώντες όσους όρκους πίστης και αν δώσουν στο Ελληνικό Σύνταγμα, όσο προσηλωμένοι κι αν δηλώσουν στα δημοκρατικά δικαιώματα, δεν πείθουν κανένα για το τι θα κάνουν.

Αλλωστε, και το Σύνταγμα στο οποίο «ορκίζονται» το μετέτρεψαν έτσι ώστε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των Αμερικάνων να μπορούν να τίθενται πάνω απ' όλα.

Ομως, αυτό που μετράει περισσότερο είναι η δική τους διαπιστωμένη πρόθεση να εξυπηρετούν πριν από κάθε τι άλλο αυτά τα συμφέροντα. Πρόθεση, στην οποία δεν υπολείπεται καθόλου και το ΠΑΣΟΚ.

Εν ολίγοις, αυτή η ιστορία δεν είναι υπόθεση ...διακριτικότητας, ούτε «προστασίας του ιδιωτικού βίου». Θέλουν να μας παρακολουθούν, για να μην μπορούμε να αντιστεκόμαστε. Τόσο απλά...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, καμία αμφιβολία για τον «εξαίρετο» χαρακτήρα της συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Δε χρειαζόμασταν ούτε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, ούτε τη συνάντηση Μπακογιάννη - Ρις για να το επιβεβαιώσουμε.

Φυσικά, οι Αμερικάνοι (και το διαπιστώσαμε όλες αυτές τις μέρες με όσα ακούσαμε από διάφορους εκπροσώπους των απόψεών τους στις τηλεοράσεις) θεωρούν ότι το να κάνουμε αυτό που θέλουν δεν είναι απλά «θετικό» ή «υποχρέωση», αλλά είναι κάτι το ...αυτονόητο.

Το μόνο που ακόμη δεν έχουν κατανοήσει, είναι πώς γίνεται να μην υποστηρίζει όλα αυτά και ο ελληνικός λαός. Ας μείνουν με την απορία...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ