Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Χαφιεδοκάμερες με... ελεγχόμενη χρήση!

Υπέρ της... «ελεγχόμενης χρήσης» των χαφιεδοκαμερών τάσσεται το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας ευθέως την κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να γεμίσει την Αθήνα με κάμερες παρακολούθησης.

Χρησιμοποιώντας την ίδια επιχειρηματολογία με τα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωναν χτες ότι το ζήτημα είναι «ποιος θα διαχειρίζεται το υλικό των καμερών», θεωρώντας δεδομένη τη χρήση τους. «Δεν μπορεί να είναι διλημματική η συζήτηση "ναι ή όχι στις κάμερες". Το ερώτημα πρέπει να είναι ποιος είναι εκείνος που επεξεργάζεται τα στοιχεία που παίρνει η κάμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Συγχρόνως ο ίδιος, ενισχύοντας το κλίμα της τρομοϋστερίας, το οποίο καλλιεργούν συστηματικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ - φτάνοντας στο σημείο να εξισώνουν το προβοκατόρικο χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία με την «11η Σεπτέμβρη» - και να ζητούν επιτακτικά τη λήψη νέων κατασταλτικών μέτρων, δήλωσε ότι το χτύπημα της προηγούμενη Παρασκευή έγινε: «Από μια νέα γενιά τρομοκρατών, που επιχειρούν να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους, πιο θεαματικά, πιο τολμηρά, πιο σύγχρονα και κατά τη γνώμη μου πιο επικίνδυνα».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε την κυβέρνηση να «εργαστεί χωρίς πολλά λόγια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας, το οποίο έχει πλανητική διάσταση»... Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού ταγμένοι στο πλευρό των «πρόθυμων συμμάχων» των ΗΠΑ, δε χάνουν την ευκαιρία, αξιοποιώντας τα προβοκατόρικα χτυπήματα, να δίνουν όρκους πίστης για ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, υπενθυμίζοντας το... «αντιτρομοκρατικό έργο» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε με νόημα στο κρατικό ραδιόφωνο ότι υπήρχαν «αποτελέσματα χωρίς να έχει τεθεί αυτό το θέμα, το πόσες κάμερες θα μπουν ή δε θα μπουν». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «με τη νομοθεσία μας μπορεί και δημοκρατικά δικαιώματα να προασπίζονται και να προστατεύονται, αλλά και στις περιπτώσεις που έχουμε εγκληματικές ενέργειες να μπορεί να γίνει χρήση των στοιχείων». Βέβαια, ο ίδιος δεν ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «τρομονόμους» και υπέγραψε συμφωνίες, οι οποίες έβαλαν ευθέως εναντίον των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού.

Στην επιχείρηση επιβολής νέων αντιδραστικών μέτρων συμμετείχε και ο Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος με χτεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι «καλό θα ήταν να ζούμε σε μια κοινωνία που δε θα χρειαζόμασταν κάμερες», αλλά -όπως πρόσθεσε- «δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύεται ο μηχανισμός παρακολούθησης και χαφιεδισμού (2011-02-11 00:00:00.0)
Ναι στην ενίσχυση μηχανισμών παρακολούθησης (2007-01-17 00:00:00.0)
Διατάξεις υπέρ των χορηγών και των μονοπωλίων (2004-07-01 00:00:00.0)
Εκτός δικαστικών αιθουσών οι τηλεοράσεις (2002-10-02 00:00:00.0)
Αναμενόμενη συνέχεια (1998-06-20 00:00:00.0)
Κατρακύλα! (1998-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ