Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Στην τελική ευθεία η ΚΟ Πειραιά

Στην τελική ευθεία βρίσκονται ήδη οι κομμουνιστές και οι κνίτες σ' όλη την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης.

Στον Πειραιά, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε γειτονιά, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος εντείνουν διαρκώς την προσπάθεια με αμείωτη ένταση αλλά και ενθουσιασμό για την υπερκάλυψη του πλάνου τους. Η ΚΟΠ έχει ήδη καλύψει από τις 15 Γενάρη το 81,66% του πλάνου της και είναι δεύτερη ανάμεσα σε όλες τις Οργανώσεις πανελλαδικά. Στην άμιλλα των Οργανώσεών της πρώτη έρχεται η ΚΟ Ναυτεργατών, που έχει ήδη καλύψει το 100,14% του πλάνου της. Ακολουθούν η Αχτίδα Κορυδαλλού με 88,5%, Κοκκινιάς με 84,3%, η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών με 73,38%, Α' Πειραιά με 63,5% και η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα με 60,91%. Η Κομματική Οργάνωση των Νησιών του Αργοσαρωνικού έχει καλύψει το 117,07% του πλάνου της.

Προϋπόθεση για να καλυφτούν οι στόχοι της Οικονομικής Εξόρμησης, μας εξήγησε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι να κατανοηθεί από όλο το δυναμικό του Κόμματος ότι πρόκειται για πολιτική εξόρμηση, που απαιτεί έγκαιρη προετοιμασία, εξοπλισμό του κομματικού δυναμικού, σχεδιασμένο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους πλατιά, που πρέπει να διατηρούμε σταθερούς δεσμούς και καθημερινό έλεγχο. Ξεχωριστά και συγκεκριμένα χρειάζεται να γίνεται η συζήτηση με όλα τα κομματικά μέλη που να βοηθούν να κατανοούνται τα παραπάνω και να σχεδιάζεται η δουλιά του κάθε μέλους.

Στην Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών, πρόσθεσε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, προσπαθούμε να εκπληρώνουμε αυτές τις προϋποθέσεις. Η κάλυψη 20 μέρες πριν τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης του πλάνου και η βέβαιη υπερκάλυψη επιβεβαιώνει τους αγωνιστικούς δεσμούς της ΚΟ Ναυτεργατών με τους ναυτεργάτες, το κύρος και την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, που ξεπερνούν τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες έχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Κάτω από αυτές τις δυσκολίες οι εργαζόμενοι κατανοούν την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ και οικονομικά. Στις μέρες που μένουν, τόνισε, απαιτείται ένταση της προσπάθειας για την υπερκάλυψη του πλάνου από όλες τις κομματικές οργανώσεις. Να μην αφήσουν κανένα εργαζόμενο ή νέο ακόμα και άνεργο που να μη συζητήσουνε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να μη ζητήσουνε την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ