Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα... μείνουν με την όρεξη

Πιστοί στον αντικομμουνιστικό τους οίστρο, που τελευταία φουντώνει στην Ευρώπη, τρεις ευρωβουλευτές της «Ευρώπης των Εθνών», του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών, ένωσαν τις φωνές τους καταθέτοντας γραπτή δήλωση, με στόχο να υπογραφεί από το 51% των ευρωβουλευτών και να αποτελέσει δήλωση του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ζητούν να αναγορευτεί ο λιμός της Ουκρανίας, κατά την περίοδο 1932-33 ως σκόπιμη ενέργεια της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, με στόχο τη γενοκτονία των διαφωνούντων και να καταδικαστούν τα κομμουνιστικά κόμματα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες...

Οι Κόνραντ Ζιμάνσκι (UEN), Τσαρλς Τάνοκ (ΕΛΚ) και Μάρεκ Σίβιετς (Σοσιαλιστές), καταλήγοντας στη δήλωσή τους ζητούν να αναγνωριστεί από το Σώμα ο λιμός στην Ουκρανία ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα του 20ού αιώνα και να καταδικαστούν «όλες οι δυνάμεις στα πρώην σοβιετικά κράτη, που αρνούνται τα εγκλήματα του κομμουνισμού και εξυμνούν τον Στάλιν και τα επιτεύγματά του ως παράδειγμα προς μίμηση».

Πρόκειται για μια ακόμη προκλητική για τους λαούς ενέργεια παραχάραξης της Ιστορίας, που τη φέρνει στα μέτρα της σημερινής ιμπεριαλιστικής πολιτικής για να τη στηρίξει. Η λάσπη και κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού, στοχεύει επίσης στο μέλλον και στις νέες γενιές, που μπορεί να μην γνώρισαν το σοσιαλισμό, αλλά δε θέλουν να ζουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Και κάτω από τις ανειρήνευτες αντιθέσεις του σάπιου συστήματος και την οξύτητα των λαϊκών προβλημάτων μπορεί να οργανώνουν τον αγώνα τους, μαζί με τους κομμουνιστές, ενάντιά του, ώσπου να το ανατρέψουν. Αυτό φοβούνται. Αλλά οι επίδοξοι κομμουνιστοφάγοι θα μείνουν με την... όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ