Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Ζητά νέες αντιδραστικές πρωτοβουλίες

Να αναλάβουν νέες πολιτικές πρωτοβουλίες για την παραπέρα προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και να διεκδικήσουν τη θέση του «καθοδηγητή» για την επιβολή τους στην κοινωνία, ώστε να αποτρέψουν τις λαϊκές αντιδράσεις που «αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για μεταστροφές», έστειλε προχτές στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (ΟΠΕΚ).

Σαν γνήσιος εκφραστής της «εκσυγχρονιστικής» πολιτικής και πρωθυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που άσκησαν μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ο Κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι τα «κόμματα εξουσίας» πρέπει να προωθούν τις «αλλαγές», χωρίς να «σκέφτονται το πολιτικό κόστος», διαμορφώνοντας, παράλληλα, εκείνες τις «κοινωνικές συναινέσεις» με τη «συγκρότηση κοινωνικών ρευμάτων που θα αγωνιστούν» για τις μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή που ο Κ. Σημίτης ζητούσε την ενίσχυση της δικομματικής σύμπλευσης στην εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και αναγνώριζε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «ταυτίζονται στις πολιτικές τακτικές και στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούν», εντελώς υποκριτικά ισχυριζόταν ότι «οι επιδιώξεις τους είναι διαφορετικές και το κοινωνικό αποτέλεσμα της δράσης τους διαφορετικό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ