Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ισες» ευκαιρίες...

Με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την παροχή στις εργαζόμενες, που απασχολούν, επιμόρφωσης, κατάρτισης, κάλυψης εξόδων λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, θεωρεί η κυβέρνηση πως θα διασφαλίσει τις ίσες ευκαιρίες ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες στον επαγγελματικό τομέα. Το σχετικό πρόγραμμα απόδοσης οικονομικών κινήτρων στις επιχειρήσεις, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΚΠΣ, παρουσίασαν προχτές ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος και η Γενική Γραμματέας Ισότητας, Ευ. Τσουμάνη, παραδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς την απουσία κοινωνικών υποδομών που θα επέτρεπαν στη γυναίκα να λειτουργήσει ισότιμα τόσο στο χώρο εργασίας, όσο και στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φύλαξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς γίνεται υπόθεση ενός κοινοτικού προγράμματος και όχι του κράτους όπως θα έπρεπε. Και, μάλιστα, προγράμματος χρηματοδότησης επιχειρήσεων, αναθέτοντάς τους δήθεν κοινωνική δραστηριότητα με το αζημίωτο, προκειμένου να ενισχυθεί παραπέρα η λεγόμενη «εταιρική κοινωνική ευθύνη». Με διπλό στόχο. Αφ' ενός να περάσουν στη συνείδηση των εργαζομένων ότι οι επιχειρήσεις είναι «ευαίσθητες κοινωνικά», αφού παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και επομένως δε χρειάζεται να διεκδικούν, αλλά να τις στηρίζουν ως συμμέτοχοι στην ανάπτυξή τους. Δηλαδή να συμβάλουν όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να αυξάνεται η κερδοφορία τους, αποδεχόμενοι ακόμη μεγαλύτερο ξεζούμισμα. Και αφ' ετέρου να αμβλύνουν τις διεκδικήσεις κοινωνικών υπηρεσιών από το κράτος.

Βέβαια, την κοινωνική αυτή υποδομή, τόσο ο Π. Παυλόπουλος όσο και οι προκάτοχοί του, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, φρόντισαν να τη μετατρέψουν σε υπηρεσία προς αγορά, καθώς μετέφεραν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους δήμους που τους λειτουργούν ως επιχειρήσεις με την επιβολή τροφείων στους γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ