Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η ΖΗΜΙΑ: «Φθορές υπέστησαν έξι ασπίδες, μία μάσκα και πέντε στολές αστυνομικών» (από το χτεσινό αστυνομικό δελτίο).

Η ΛΥΣΗ: «Πρόσληψη 2.000 ειδικών φρουρών (...) σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Πολύδωρας έλαβε το "πράσινο φως" για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή (...) οι ανησυχίες που προκλήθηκαν από το χτύπημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ αρκούσαν για την έγκριση του σχετικού αιτήματος, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα απορριπτόταν ασυζητητί» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Περισσότερα από 400 τηλεφωνήματα έγιναν χτες στην Αστυνομία από πολίτες οι οποίοι υποτίθεται πως ήρθαν σε επαφή με τους τρομοκράτες που χτύπησαν την Αμερικανική Πρεσβεία ή παρατήρησαν κάτι περίεργο» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΠΑΕΙ, ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ: «Ολοι βλέπουμε από πού απειλείται η ασφάλεια αλλά πολύ δυσκολευόμαστε να δούμε από ποιον ή ποιους απειλούνται τα δικαιώματά μας (...) οι δύο - τρεις χιλιάδες περιπατητές του ΠΑΜΕ κλείνουν τέσσερις φορές την εβδομάδα το κέντρο της Αθήνας χωρίς να τους ενοχλεί κανείς (...) ο Κουφοντίνας εκφωνεί πολιτικό λόγο (...) και χειροκροτείται από το ακροατήριο (...) τα ΜΑΤ τρώνε ξύλο από τους "κουκουλοφόρους"» (ο jpretenteris@dolnet.gr / «TO BHMA»).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ: «Είναι λοιπόν παράλογο κάποιοι να φοβούνται ότι οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για όσους ρίχνουν μολότοφ, αλλά και για τον εντοπισμό των υπολοίπων διαδηλωτών;» (η ερώτηση στο κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ: «Οταν την οριοθέτηση των διαδηλώσεων την εκλαμβάνουμε ως προοίμιο κατάργησής τους, τότε προκύπτει έλλειμμα συνεννόησης (...) ειδικότερα ως προς την αριστερά κυρίως στην ανανεωτική της εκδοχή προκύπτει και ένα άλλο πρόβλημα. Η αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων (...) ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει το εν λόγω τμήμα σε θέση οπισθοφυλακής σε μια λίγο πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του ΚΚΕ» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ