Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατρακύλα!

Προκλητικός, εκτός ορίων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κατηγορεί την ΕΣΑΚ και τους εργαζόμενους για επίθεση στα ΜΑΤ και πρόθεση κατάληψης της Βουλής, καθώς και κατάλυσης της δημοκρατίας

Εμπρηστικός, μέχρι γελοιότητας, εμφανίστηκε και χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος,σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΦΛΑΣ, σε μια σπασμωδική αντίδραση, ενδεικτική της πολιτικής αγωνίας απέναντι στην προοπτική μιας απομόνωσης.

Κλιμακώνοντας τις προκλητικές και προβοκατόρικου χαρακτήρα κραυγές του ενάντια στην ΕΣΑΚ και το ΚΚΕ, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι "οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ επετέθησαν σε αστυνομικές δυνάμεις για να καταλάβουν το χώρο της Βουλής"!Ο συγκεκριμένος ελεεινός, αλλά και φαιδρός, ισχυρισμός εκφράστηκε πρώτα από τον αστυνομικό διοικητή, λίγο μετά το ξέσπασμα της βίας!

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνέχισε και χτες να αγνοεί συνειδητά το προσχεδιασμένο χτύπημα της πορείας, που γινόταν υπό την αιγίδα της ίδιας της Συνομοσπονδίας (!), υπερασπιζόμενος ως "βασιλικότερος του βασιλέως" τις κυβερνητικές επιλογές. Στο ίδιο προβοκατόρικο μοτίβο απέδωσε στην ΕΣΑΚ ακόμα και την πρόθεση κατάλυσης της δημοκρατίας!Προβοκάρισε ακόμα και τον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ, που προσπαθούν να σώσουν το ψωμί των οικογενειών τους, λέγοντας επί λέξει: "Επίθεση στο Εφετείο Αθηνών! Οσο κρίσιμο και αν είναι ένα θέμα που δικάζεται μέσα, δεν είναι δυνατόν εν πορεία να πας να επιτεθείς στον εφέτη για να βγάλει την απόφαση που εσύ επιθυμείς".

Μετά από όλα αυτά, έκανε λόγο για το "20% του συνδικαλιστικού κινήματος" που θέλει "να εκπορθήσει το 50%", και σ' ένα αντικομμουνιστικό ξέσπασμα είπε: "Εδώ πέρα συμπλέουν με τον α ή β τρόπο όλες οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι άλλες δυνάμεις. Υπάρχει η δύναμη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία έχει μείνει αγκυλωμένη στην εποχή του Στάλιν". Με τις "μειοψηφίες" τα βάζει όμως και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ,σε μια υπαγορευμένη ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει ότι "πληθαίνουν τα φαινόμενα απαράδεκτης και προβοκατόρικης τακτικής μικροομάδων". Στη συνέχεια, μόλις και αναφέρει ότι τραυματίζεται το συνδικαλιστικό κίνημα από την "απροκάλυπτη βία των ΜΑΤ".

Η Γραμματεία της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" εργαζομένων στους ΟΤΑ,καταγγέλλει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και τονίζει: "Είναι απαράδεκτο και στην Ομοσπονδία μας οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και την πολιτική της, να βάζουν σε ίση απόσταση το θύτη με το θύμα, να μην αναλαμβάνουν το κόστος της δικής τους ευθύνης για τη συναίνεση, το συμβιβασμό, την υποχώρησή τους, τελικά, μέσα στα πλαίσια του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου"". Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να παλέψουν για αλλαγή των συσχετισμών, "ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και κυβερνητικού συνδικαλισμού".

  • Το "κερασάκι της τούρτας", έβαλε ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,ο οποίος δήλωσε: "Θεωρώ στημένες διαδικασίες τις τελευταίες αντιδράσεις συνδικαλιστών, με τις οποίες εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτήν τη μερίδα των συνδικαλιστών τη στηρίζουν κάποιοι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μείνει στο παρελθόν, και το ΚΚΕ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ