Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κι άλλο θύμα της εφοπλιστικής ασυδοσίας

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Νέο θύμα στο βωμό της εφοπλιστικής ασυδοσίας θρηνεί από το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας η ναυτεργατική οικογένεια. Σε έκρηξη που σημειώθηκε στο υπό σημαία Μάλτας πλοίο "ΤΟΚΟΥΡΑ" της εταιρίας "ΤΑΪΝΑΚΟΝ", που βρισκόταν στο λιμάνι Αντεν της Υεμένης, κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σκοτώθηκε ο 40χρονος Θεόδωρος Ευσταθίου,που έμενε στη Χαλκίδα και τραυματίστηκε ο Χ. Τσιριμώκος από τη Νέα Αρτάκη, ο οποίος φέρει εγκαύματα.

Οι δύο προηγούμενοι, μαζί με τον Χ. Δημητρίου, που ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα, αποτελούσαν μέλη του συνεργείου του εργολάβου Μάρκου Σπετσέρη και είχαν σταλεί πριν λίγες μέρες στο λιμάνι του Αντεν για επισκευαστικές εργασίες στο πλοίο. Από τη Δευτέρα το απόγευμα που έγινε το ατύχημα, οι πληροφορίες που φτάνουν στις οικογένειές τους, τόσο για τις συνθήκες που έγινε το ατύχημα, όσο και για τη μεταφορά της σορού του νεκρού ναυτεργάτη, είναι συγκεχυμένες και ελάχιστες.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στην Υεμένη, Ν. Πεππές, δηλώνει ότι την Τρίτη έμαθε το ατύχημα και δε γνωρίζει τίποτα άλλο, εκτός του ότι υπάρχει ένας νεκρός και ένας τραυματίας. Ο ίδιος δεν πήγε στο Αντεν, γιατί η πόλη που βρίσκεται απέχει 400 χιλιόμετρα!

Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ