Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΣΑΚ - ΔΕ
Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΕΣΑΚ - ΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιούνη.Τοπικές και κλαδικές επιτροπές της παράταξης πραγματοποιούν το διάστημα που μεσολαβεί τις συσκέψεις τους, στις οποίες αναλύονται οι θέσεις της παράταξης, συζητείται ο απολογισμός δράσης, ενώ οι ΕΣΑΚίτες και οι φίλοι της ΕΣΑΚ - ΔΕ θέτουν νέους στόχους για την παραπέρα πορεία τους.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιούνται αύριο Σάββατο οι συνδιασκέψεις των Τοπικών Επιτροπών Πάτρας και Πειραιά της ΕΣΑΚ - ΔΕ,ενώ την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Τοπικής Επιτροπής Μυτιλήνης της παράταξης.

Σ' αυτήν αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός γύρω από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, ενώ οι ΕΣΑΚίτες που συμμετείχαν καυτηρίασαν έντονα τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, την ποινικοποίηση των αγώνων και τη χρήση των ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Στη συνδιάσκεψη αξιολογήθηκε ως πολύ θετική η δράση της παράταξης το προηγούμενο διάστημα και προσδιορίστηκαν τα νέα καθήκοντα που μπαίνουν στην παράταξη για το επόμενο διάστημα. Η κύρια κατεύθυνση, που δόθηκε μέσα από τις τοποθετήσεις, είναι η ανάπτυξη της μαζικής δουλιάς στα σωματεία, η ενότητα στη δράση και η λειτουργία των οργάνων.

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκαν με την εκλογή του νέου γραφείου της Τοπικής Επιτροπής, καθώς και με την εκλογή αντιπροσώπων για την 9η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΕΣΑΚ - ΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ