ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Γενάρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
«Οχι στο πανηγύρι συμφερόντων »

Την αντίθεσή τους στην ανάληψη της διοργάνωσης και στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό εξέφρασαν οι αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις της Λάρισας και του Βόλου

Την αντίθεσή τους στην ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το δίπολο Λάρισα - Βόλο, εξέφρασαν εκπρόσωποι των αγωνιστικών παρατάξεων στους δύο δήμους, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» Λάρισας, Αγ. Παπαστεργίου και Γ. Λαμπρούλης και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης» Βόλου, Αντ. Παππάς και Κ. Νίκου, με αφορμή την υποψηφιότητα, εκ μέρους των δύο Δημοτικών Αρχών για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, τόνισαν πως «στο ζήτημα των μεσογειακών αγώνων αναδεικνύονται δύο παράμετροι. Το πρώτο έχει να κάνει με τον ίδιο το θεσμό των αγώνων, με τα φαινόμενα σήψης και της διαφθοράς, που εμφανίζονται στον τομέα του αθλητισμού, με κορύφωση αυτών στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου εν ονόματι του "πρωταθλητισμού" καταρρακώθηκαν αθλητικές αξίες και ιδανικά. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν και θα διοργανωθούν οι αγώνες, όπως το κόστος, το πού και με ποιους όρους θα γίνουν τα έργα, πώς θα αξιοποιηθούν μετά το πέρας των αγώνων, αν θα είναι δηλαδή στην υπηρεσία και ελεύθερη χρήση από το λαό ή θα παραδοθούν στις ορέξεις του επιχειρηματικού κεφαλαίου όπως γίνεται με τις υποδομές των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι «οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν συνέχεια της κακής αρχής που έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την παρακολούθηση των πολιτών, των μαζικών εκδηλώσεών τους, με πρόσχημα τη λήψη μέτρων κατά της τρομοκρατίας, που θα στοχεύουν στην καταστολή των λαϊκών διεκδικήσεων στο μέλλον, πράγμα που θα οδηγήσει σε χειρότερη δημοκρατία από αυτή που ζούμε».

Και καταλήγοντας υπογράμμισαν πως «πρέπει να συνειδητοποιηθεί η αναγκαιότητα αντίστασης και κατάργησης της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού. Να υπάρξει διεκδίκηση για την ανάπτυξή του σε σωστή κατεύθυνση. Για αθλητισμό μαζικό, λαϊκό, με την ευθύνη του κράτους, που πρέπει να εξυπηρετεί τη σωματική, αλλά ταυτόχρονα και την ανάπτυξη της προσωπικότητας σε αρχές της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της συμφιλίωσης και της αλληλεγγύης των λαών, ενάντια στην καλλιέργεια του ατομισμού, του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, του ντόπινγκ, με διασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού».


Π. ΡΙΖΑΡΙΩΤΗΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ενδιαφέρον στο Βορρά

Το ντέρμπι της Τούμπας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγωνιστικής

Eurokinissi

Το ντέρμπι της Τούμπας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγωνιστικής
Επικίνδυνες εξόδους, για τις δύο από τις τρεις ομάδες της κορυφής, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός θ' αγωνιστεί στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός στα «Πηγάδια», με ΠΑΟΚ και Ξάνθη αντίστοιχα. Το (τουλάχιστον θεωρητικά) ευκολότερο πρόγραμμα μάλλον έχει η ΑΕΚ, που υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Μονόδρομος είναι για τον Ολυμπιακό η νίκη, αν δε θέλει να «μπλέξει σε περιπέτειες» τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά ιδιαίτερα με την ήττα στα Γιάννενα για το Κύπελλο. Οτιδήποτε λιγότερο θα δημιουργήσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους», αφού, μάλλον, θα μειωθεί η απόσταση από ΑΕΚ (ή/και) Παναθηναϊκό.

Σοβαρότητα και συγκέντρωση, απέναντι στον Ατρόμητο, περιμένει από τους παίχτες του ο Φερέρ, που τους κάλεσε να αποδείξουν τον τίτλο του φαβορί εντός αγωνιστικού χώρου. Πιο δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη, αλλά ο τεχνικός του, Βίκτορ Μουνιόθ, πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει.

Το πλήρες πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: Ξάνθη - Παναθηναϊκός (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Αρης - Αιγάλεω (19.00, NET). ΑΥΡΙΟ: Καλαμαριά - Ιωνικός, Πανιώνιος - Εργοτέλης (15.00), ΑΕΚ - Ατρόμητος (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Λάρισα - Κέρκυρα (16.45, ΑΛΦΑ), ΟΦΗ - Ηρακλής (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις... ΣΑΒΒΑΤΟ: Ηλυσιακός - Προοδευτική (15.00, ΕΤ-3). ΚΥΡΙΑΚΗ (15.00): Μεσσηνιακός - Εθνικός Αστέρας, Εθνικός Πειραιώς - Καλλιθέα, Αγροτικός Αστέρας - Λεβαδειακός, Καστοριά - Χαϊδάρι ΑΟ, Θρασύβουλος Φυλής - Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός - Πανθρακικός, Βέροια - Γιάννινα. ΔΕΥΤΕΡΑ: Νίκη Βόλου - Καλαμάτα (17.00, ΕΤ-3).

ΚΥΠΕΛΛΟ

Την τελευταία μέρα του μήνα, θα «σφραγιστούν» τα εισιτήρια για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε χτες ότι οι επαναληπτικές συναντήσεις, για τα προημιτελικά, θα διεξαχθούν στις 31 Γενάρη. Το πρόγραμμα, έχει ως εξής: Λάρισα - Κέρκυρα, Ξάνθη - Ηλυσιακός (16.00), Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (18.45), Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (21.45).

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Μονομαχία... κορυφής

Το αυριανό ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Αρη και του Παναθηναϊκού στο «Αλεξάνδρειο» της Θεσσαλονίκης δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών του μπάσκετ. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με έναν πόντο λιγότερο από τους «πράσινους» και έχουν πρώτης τάξεως ευκαιρία να... αποκαταστήσουν την ισορροπία. Την απώλεια ενός εκ των δύο θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα προσπαθήσει να νικήσει την ΑΕΛ 1964 και ν' αφήσει παράλληλα πίσω του τη βαριά εντός έδρας ήττα από την Εφές Πίλσεν για την Ευρωλίγκα. Στους άλλους αγώνες, ο Πανιώνιος υποδέχεται το Μακεδονικό, η ΑΕΚ τον Πανελλήνιο, ενώ ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αθήνα για ν' αντιμετωπίσει το Αιγάλεω. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Πανιώνιος - ΑΠΣ Μακεδονικός, (17.00) Ολύμπια Λάρισας - Μαρούσι, (17.00, ΣΠΟΡ+) Ολυμπιακός - ΑΕΛ, (17.00) Αιγάλεω - ΠΑΟΚ, (17.00, ΕΤ-1) ΑΕΚ - Πανελλήνιος. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17.00, ΕΤ-1) Αρης - Παναθηναϊκός, (17.00) ΑΕΠ Ολυμπιάς - Απόλλωνας Πάτρας.

  • Η τύχη δεν έκανε το χατίρι του ΠΑΟΚ που του έφερε αντίπαλο τη Σιένα σε διπλό αγώνα εντός - εκτός για τη φάση των «16» του ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ.
ΒΟΛΕΪ
Η ώρα του ντέρμπι

Το ντέρμπι των «αιωνίων» μονοπωλεί το ενδιαφέρον της 11ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, που είναι και η τελευταία του πρώτου γύρου. Παναθηναϊκός εναντίον του Ολυμπιακού την Κυριακή στο κλειστό της Γλυφάδας (19.00), σε ένα ματς με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον τραυματισμό του Γκόμεζ, που παραμένει αμφίβολος, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Νικολάκης έχει τραυματία τον Κουρνέτα και δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις ως δεύτερο πασαδόρο τον Σουλτανόπουλο. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις στο Παγκράτι, αφού η αθηναϊκή ομάδα βαίνει προς διάλυση και ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί ο σημερινός αγώνας με την ΕΑ Πατρών. Πάντως η διοίκηση της ομάδας με χτεσινή της ανακοίνωση διέψευσε ότι επέρχεται διάλυση και διευκρίνισε ότι απλώς ανακοινώθηκε στους παίκτες η αιτία των οικονομικών προβλημάτων και η υπόσχεση ότι θα λυθούν, ενώ κάλεσε όσους θέλουν να φύγουν βρίσκοντας άλλη ομάδα. Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία: ΣΑΒΒΑΤΟ: Λαμία - Πανελλήνιος (γήπ. Λαμίας, 19.00), Ηρακλής - Εθνικός Αλεξ/λης (γήπ. Μίκρας, 19.00), Ορεστιάδα - ΑΕΚ (γήπ. Ορεστιάδας, 19.00), Παγκράτι - ΕΑ Πατρών (γήπ. Μετς, 19.00 ΣΠΟΡ+). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (γήπ. Γλυφάδας, 19.00, ΕΤ-1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Αρης - ΠΑΟΚ (γήπ. Αλεξάνδρειο, 20.00, ΕΤ-3).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ανοιχτοί λογαριασμοί

Με τα πάντα να είναι ρευστά, αφού η ισχνή διαφορά της νίκης με 27 - 26 κάνει την εθνική ανδρών να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Πορτογαλία ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού την Κυριακή στην Ιβηρική Χερσόνησο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα προσπαθήσει στο Λάγκος να επικρατήσει για δεύτερη φορά (βολεύεται και στην ισοπαλία), προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης. Συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των διεθνών. Σίγουρα, όμως, το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, καθώς η Πορτογαλία έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, αλλά κανείς στο στρατόπεδο του ελληνικής ομάδας δε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο του αποκλεισμού.

ΠΟΛΟ
Τα φαβορί το λόγο

Η δοκιμασία του Εθνικού στην έδρα του Π. Φαλήρου αντιμετωπίζοντας την ομώνυμη ομάδα που καίγεται για τους βαθμούς προκειμένου να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της σημερινής 15ης αγωνιστικής. Από κει και πέρα, εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός που υποδέχεται το Νηρέα Χαλανδρίου, ενώ τις δυνάμεις του θα δοκιμάσει ο τρίτος της βαθμολογίας Πανιώνιος που θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα αναλυτικά: Πειραιά 13.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΟΑΚΑ 13.30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΧΙΟΣ, Νέας Σμύρνης 15.45 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ, Χανίων 18.00 ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ, Π. Φαλήρου 18.00 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ