Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
«Οχι στο πανηγύρι συμφερόντων »

Την αντίθεσή τους στην ανάληψη της διοργάνωσης και στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό εξέφρασαν οι αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις της Λάρισας και του Βόλου

Την αντίθεσή τους στην ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το δίπολο Λάρισα - Βόλο, εξέφρασαν εκπρόσωποι των αγωνιστικών παρατάξεων στους δύο δήμους, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» Λάρισας, Αγ. Παπαστεργίου και Γ. Λαμπρούλης και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης» Βόλου, Αντ. Παππάς και Κ. Νίκου, με αφορμή την υποψηφιότητα, εκ μέρους των δύο Δημοτικών Αρχών για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, τόνισαν πως «στο ζήτημα των μεσογειακών αγώνων αναδεικνύονται δύο παράμετροι. Το πρώτο έχει να κάνει με τον ίδιο το θεσμό των αγώνων, με τα φαινόμενα σήψης και της διαφθοράς, που εμφανίζονται στον τομέα του αθλητισμού, με κορύφωση αυτών στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου εν ονόματι του "πρωταθλητισμού" καταρρακώθηκαν αθλητικές αξίες και ιδανικά. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν και θα διοργανωθούν οι αγώνες, όπως το κόστος, το πού και με ποιους όρους θα γίνουν τα έργα, πώς θα αξιοποιηθούν μετά το πέρας των αγώνων, αν θα είναι δηλαδή στην υπηρεσία και ελεύθερη χρήση από το λαό ή θα παραδοθούν στις ορέξεις του επιχειρηματικού κεφαλαίου όπως γίνεται με τις υποδομές των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι «οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν συνέχεια της κακής αρχής που έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την παρακολούθηση των πολιτών, των μαζικών εκδηλώσεών τους, με πρόσχημα τη λήψη μέτρων κατά της τρομοκρατίας, που θα στοχεύουν στην καταστολή των λαϊκών διεκδικήσεων στο μέλλον, πράγμα που θα οδηγήσει σε χειρότερη δημοκρατία από αυτή που ζούμε».

Και καταλήγοντας υπογράμμισαν πως «πρέπει να συνειδητοποιηθεί η αναγκαιότητα αντίστασης και κατάργησης της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού. Να υπάρξει διεκδίκηση για την ανάπτυξή του σε σωστή κατεύθυνση. Για αθλητισμό μαζικό, λαϊκό, με την ευθύνη του κράτους, που πρέπει να εξυπηρετεί τη σωματική, αλλά ταυτόχρονα και την ανάπτυξη της προσωπικότητας σε αρχές της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της συμφιλίωσης και της αλληλεγγύης των λαών, ενάντια στην καλλιέργεια του ατομισμού, του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, του ντόπινγκ, με διασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού».


Π. ΡΙΖΑΡΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ