ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ανοιξε η ψαλίδα

Ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά δέκα βαθμών και δύσκολα θα χάσει και αυτό το πρωτάθλημα. Αρνητική και πάλι η διαιτησία...

Ο Καστίγιο, σκόρερ του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού

Eurokinissi

Ο Καστίγιο, σκόρερ του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού
Με αντίπαλο τον εαυτό του συνεχίζει ο Ολυμπιακός την πορεία, προς την κατάκτηση του τίτλου. Κάθε αγωνιστική αυξάνει τη βαθμολογική διαφορά από τους επόμενους δύο, μειώνοντας ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο τις έτσι και αλλιώς ελάχιστες (και σε μαθηματικό επίπεδο) ελπίδες τους. Ανοιχτά παραμένουν η διεκδίκηση της 2ης θέσης αλλά και τα υπόλοιπα ζητούμενα του πρωταθλήματος. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι το... υπόγειο της ελληνικής διαιτησίας. Και αυτή την Κυριακή μειοψηφία είναι διαιτητές και βοηθοί που δεν έκαναν λάθη. Η διαφοροποίηση - από γήπεδο σε γήπεδο - είναι ότι αλλού διαμόρφωσε το αποτέλεσμα (π.χ. «Παγκρήτιο») και αλλού όχι («Καραϊσκάκη»). Στις περισσότερες μάλιστα των περιπτώσεων, οι λανθασμένες υποδείξεις αφορούν αμφότερες τις αγωνιζόμενες ομάδες.

Εύκολα και γρήγορα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε και του Ηρακλή. Σε καμιά στιγμή της αναμέτρησης δεν κινδύνεψαν οι γηπεδούχοι. Ο Τάκης Λεμονής επεσήμανε ότι «δε δίνουμε το δικαίωμα σε καμία ομάδα να αμφισβητήσει ότι είμαστε καλύτεροι». Και - εμμέσως πλην σαφέστατα - επιβεβαίωσε ότι ουσιαστικός αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» παραμένει μόνο ο χρόνος.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να 'ναι σύμπτωση. Το ρητό ισχύει, θετικά και αρνητικά, για την ΑΕΚ. Δικαιότατα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία που της στέρησε (μη καταλογισμός πέναλτι, κάκιστα ακυρωθέν γκολ) δύο πολύτιμους βαθμούς, στην Κρήτη. Ομως η λαϊκή ρήση ισχύει και για το δικό της μερίδιο ευθύνης. Σ' ένα ακόμα - σημαντικό - αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ισχύει λοιπόν ό,τι είχαμε γράψει και μετά το ντέρμπι. Με σωστή διαιτησία μάλλον θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την κακή απόδοση των παιχτών. Η ουσία της δήλωσης Καραγεωργίου («οι προπονητές των τριών μεγάλων ομάδων δε δικαιούνται να μιλάνε για τη διαιτησία. Δικαιούνται να μιλάνε οι μικροί») είναι σωστή. Δε δικαιολογεί όμως τη μη εφαρμογή των κανονισμών.

Ο αστεϊσμός «γκολ, εσείς, σέντρα εμείς» βρήκε απόλυτη εφαρμογή στο ΟΑΚΑ. Με άμυνες αλάνας, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, φρόντισαν να διαμορφώσουν το τελικό σκορ, πριν τη συμπλήρωση του τετάρτου! Η βροχή και ο αγωνιστικός χώρος, αποτελούν καλή αλλά όχι ολοκληρωμένη δικαιολογία. Από 'κει και πέρα, ως τη λήξη, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες, το ίδιο όμως (αν και λιγότερες) και οι φιλοξενούμενοι. Αμφότεροι οι προπονητές επεσήμαναν τα λάθη και τις (καιρικές και αγωνιστικές) συνθήκες. Η Καλαμαριά πήρε τους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την 4η θέση, στην οποία πλέον βρίσκεται ο Αρης, που απέσπασε ισοπαλία από τον Πανιώνιο.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Εδειξαν... τα δόντια τους

Η επίδειξη δύναμης των λεγόμενων μικρομεσαίων ομάδων, αλλά και το εύκολο έργο που είχαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα, ενόψει της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης είναι τα δύο βασικά στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό στην 16η αγωνιστική της Α1. Ολύμπια Λάρισας και Ολυμπιάδα Πατρών συγκαταλέγονται στους κερδισμένους της αγωνιστικής, αφού ήδη φιγουράρουν εντός της πρώτης εξάδας. Οι Λαρισαίοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και επικράτησαν του Πανιωνίου με 71 - 63, απειλώντας πλέον ανοιχτά τους «κυανέρυθρους», όσον αφορά στην παρουσία στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Στους κερδισμένους και η Ολυμπιάδα Πατρών που μετά τη σπουδαία νίκη επί του Αμαρουσίου με 72 - 44 αναθεωρεί τους στόχους του. Αντίθετα, στο Μαρούσι τα προβλήματα συνεχίζονται, αφού παραιτήθηκε και ο προπονητής της Λευτέρης Κακιούσης και φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Ντάρκο Ρούσο (πρώην του Απόλλωνα Πατρών). Βαθμολογική ανάσα για τον Πανελλήνιο μετά τη σπουδαίας σημασίας νίκη επί του Αιγάλεω εκτός έδρας με 83 - 85. Για τα καλά στην ουρά της βαθμολογίας βρέθηκε η ΑΕΚ μετά και τη νέα ήττα από τον Παναθηναϊκό με 82 - 52. Η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στην αποστολή της ομάδας και η χρησιμοποίησή του συνοδεύτηκε με νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας με 95 - 71. Εύκολο έργο, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα είχε και ο τρίτος «Ευρωπαίος» Αρης επί του Μακεδονικού τον οποίο νίκησε με 67 - 53.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 31 ΑΡΗΣ 29 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 29 ΠΑΟΚ 27 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 26 ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 25 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 23 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 23 ΜΑΡΟΥΣΙ 22 ΑΕΚ 21 ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 20 ΑΕΛ 20 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 19

ΒΟΛΕΪ
Σε ... ιταλικό μοτίβο

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινείται πλέον ο Παναθηναϊκός, που ετοιμάζεται σήμερα το βράδυ να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να κάνει το ένα από τα δύο βήματα που απαιτούνται για πρόκριση στο φάιναλ φορ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Για τη φάση των «12» της διοργάνωσης αντιμετωπίζει στην Ιταλία τη Ματεράτσα (21.30 ΕΤ1), με σκοπό να βάλει τις βάσεις ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της Γλυφάδας. Στην ομάδα επικρατεί αισιοδοξία, ενώ ο Ντος Σάντος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλιά των παικτών του. Ωστόσο, όπως επισήμανε, θα πρέπει σήμερα να ετοιμαστούν για ...πόλεμο. Αλλωστε, το γεγονός ότι η Ματεράτσα δεν τα πάει καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα και έχει ρίξει το βάρος στην ευρωπαϊκή διάκριση είναι ένα στοιχείο που κάνει πιο δύσκολη την αποστολή των «πρασίνων». Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντος Σάντος θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, πλην του Σωτήρη Πανταλέοντα, μετά τη γνωστή περιπέτεια που πέρασε στην Ισπανία.

  • Τα φαβορί είχαν τον πρώτο λόγο στην 14η αγωνιστική της Α1 όπου οι εκπλήξεις απουσίασαν. Τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ -Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-1, Ηρακλής - ΕΑΠ 3-0, Παναθηναϊκός - Αρης 3-0, Ορεστιάδα - Παγκράτι 3-0, Πανελλήνιος - Ολυμπιακός 0-3. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 39, Ολυμπιακός 35, ΠΑΟΚ 29, Ηρακλής 28, ΑΕΚ 20, Πανελλήνιος 19, ΕΑΠ 18, Αρης 15, Λαμία 15, Ορεστιάδα 13, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 12, Παγκράτι 6. Σημ.: Δε συμπεριλαμβάνεται ο αγώνας Λαμίας - ΑΕΚ.
  • Για την προημιτελική φάση του φετινού Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Πάτρα από τις 28 Φλεβάρη έως τις 3 Μάρτη τα ζευγάρια που κληρώθηκαν είναι: Ηρακλής - ΑΕΚ, Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ - Λαμία, Ολυμπιακός - ΕΑΠ.
ΣΤΙΒΟΣ
Πτήση για ... Μπέρμιγχαμ

Το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί το Μάρτη στο Μπέρμιγχαμ, εξασφάλισε και η Φλώρα Ρεντούμη. Η 31χρονη αθλήτρια πρώτευσε στον τελικό των 60μ. με εμπόδια στο πλαίσιο της δεύτερης και τελευταίας μέρας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Παιανία, φέρνοντας χρόνο 8.05 που της δίνει το εισιτήριο για Αγγλία. Στη βαθμολογία των συλλόγων του πανελληνίου πρωταθλήματος πρώτος αναδείχτηκε ο Πανελλήνιος σε άνδρες και γυναίκες, αφού συγκέντρωσε 93,5 και 107,5 αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό κατέλαβαν τις δύο επόμενες θέσεις στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες ο ΟΦΗ έκανε την ευχάριστη έκπληξη, όπου ήταν δεύτερος με 44,5, με τους Πειραιώτες στην 3η θέση με 38β.

A ΕΘΝΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ολυμπιακός - Ηρακλής 2-0 (Τζόρτζεβιτς 31΄, Καστίγιο 70΄), ΠΑΟ - ΟΦΗ 2-2 (Σαλπιγγίδης 3΄, 13΄ - Νουαφόρ 4΄, Ντρούλιτς 14΄), Εργοτέλης - ΑΕΚ 0-0, Πανιώνιος - Αρης 0-0, Καλαμαριά - ΠΑΟΚ 3-1 (Φαβόλι 47΄, Μπούσι 58΄, Ορφανός 83΄ -Μίετσελ 92΄), Ατρόμητος - Αιγάλεω 1-1 (Ολιβέιρα 33΄ - Ψωμάς 43΄), Ξάνθη - Λάρισα 1-0 (Αντζας 57΄), Ιωνικός - Κέρκυρα 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 21 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 45-14 53

2. ΑΕΚ 41-15 43

3. ΠΑΟ 34-19 42

4. Αρης 20-17 30

5. ΠΑΟΚ 22-21 29

6. ΟΦΗ 25-29 27

7. Ατρόμητος 29-31 27

8. Πανιώνιος 17-23 26

9. Καλαμαριά 18-24 25

10. Κέρκυρα 21-23 25

11. Ξάνθη 13-14 25

12. Λάρισα 22-29 25

13. Εργοτέλης 20-22 24

14. Αιγάλεω 20-28 23

15. Ηρακλής 20-27 22

16. Ιωνικός 8-39 4

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Λυμπερόπουλος, Μίετσελ, Σαλπιγγίδης, Ριβάλντο 12 γκολ, Καστίγιο, Ντρούλιτς 9 γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αιγάλεω - Ιωνικός, ΠΑΟΚ - Αρης, Ηρακλής - Εργοτέλης, ΟΦΗ - Καλαμαριά, Κέρκυρα - Ξάνθη, Λάρισα -Πανιώνιος, ΑΕΚ - ΠΑΟ, Ολυμπιακός - Ατρόμητος.

Β ΕΘΝΙΚΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αστέρας Τρίπολης - Εθνικός Αστέρας 2-0, Χαϊδάρι - Καλλιθέα 1-1, Σέρρες - Καστοριά 0-1, Γιάννενα - Αγρ. Αστέρας 3-0, Βέροια - Εθνικός 0-1, Καλαμάτα - Ηλυσιακός 0-0, Πανθρακικός - Μεσσηνιακός 5-1, Νίκη Βόλου - Θρασύβουλος 1-1, Προοδευτική - Λεβαδειακός 0-2. Στη βαθμολογία προηγείται ο Λεβαδειακός με 37 βαθμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ