Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ανοιξε η ψαλίδα

Ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά δέκα βαθμών και δύσκολα θα χάσει και αυτό το πρωτάθλημα. Αρνητική και πάλι η διαιτησία...

Ο Καστίγιο, σκόρερ του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού

Eurokinissi

Ο Καστίγιο, σκόρερ του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού
Με αντίπαλο τον εαυτό του συνεχίζει ο Ολυμπιακός την πορεία, προς την κατάκτηση του τίτλου. Κάθε αγωνιστική αυξάνει τη βαθμολογική διαφορά από τους επόμενους δύο, μειώνοντας ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο τις έτσι και αλλιώς ελάχιστες (και σε μαθηματικό επίπεδο) ελπίδες τους. Ανοιχτά παραμένουν η διεκδίκηση της 2ης θέσης αλλά και τα υπόλοιπα ζητούμενα του πρωταθλήματος. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι το... υπόγειο της ελληνικής διαιτησίας. Και αυτή την Κυριακή μειοψηφία είναι διαιτητές και βοηθοί που δεν έκαναν λάθη. Η διαφοροποίηση - από γήπεδο σε γήπεδο - είναι ότι αλλού διαμόρφωσε το αποτέλεσμα (π.χ. «Παγκρήτιο») και αλλού όχι («Καραϊσκάκη»). Στις περισσότερες μάλιστα των περιπτώσεων, οι λανθασμένες υποδείξεις αφορούν αμφότερες τις αγωνιζόμενες ομάδες.

Εύκολα και γρήγορα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε και του Ηρακλή. Σε καμιά στιγμή της αναμέτρησης δεν κινδύνεψαν οι γηπεδούχοι. Ο Τάκης Λεμονής επεσήμανε ότι «δε δίνουμε το δικαίωμα σε καμία ομάδα να αμφισβητήσει ότι είμαστε καλύτεροι». Και - εμμέσως πλην σαφέστατα - επιβεβαίωσε ότι ουσιαστικός αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» παραμένει μόνο ο χρόνος.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να 'ναι σύμπτωση. Το ρητό ισχύει, θετικά και αρνητικά, για την ΑΕΚ. Δικαιότατα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία που της στέρησε (μη καταλογισμός πέναλτι, κάκιστα ακυρωθέν γκολ) δύο πολύτιμους βαθμούς, στην Κρήτη. Ομως η λαϊκή ρήση ισχύει και για το δικό της μερίδιο ευθύνης. Σ' ένα ακόμα - σημαντικό - αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ισχύει λοιπόν ό,τι είχαμε γράψει και μετά το ντέρμπι. Με σωστή διαιτησία μάλλον θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την κακή απόδοση των παιχτών. Η ουσία της δήλωσης Καραγεωργίου («οι προπονητές των τριών μεγάλων ομάδων δε δικαιούνται να μιλάνε για τη διαιτησία. Δικαιούνται να μιλάνε οι μικροί») είναι σωστή. Δε δικαιολογεί όμως τη μη εφαρμογή των κανονισμών.

Ο αστεϊσμός «γκολ, εσείς, σέντρα εμείς» βρήκε απόλυτη εφαρμογή στο ΟΑΚΑ. Με άμυνες αλάνας, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, φρόντισαν να διαμορφώσουν το τελικό σκορ, πριν τη συμπλήρωση του τετάρτου! Η βροχή και ο αγωνιστικός χώρος, αποτελούν καλή αλλά όχι ολοκληρωμένη δικαιολογία. Από 'κει και πέρα, ως τη λήξη, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες, το ίδιο όμως (αν και λιγότερες) και οι φιλοξενούμενοι. Αμφότεροι οι προπονητές επεσήμαναν τα λάθη και τις (καιρικές και αγωνιστικές) συνθήκες. Η Καλαμαριά πήρε τους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την 4η θέση, στην οποία πλέον βρίσκεται ο Αρης, που απέσπασε ισοπαλία από τον Πανιώνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ