ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
Σελ. /28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις!

Τις προετοιμασίες του για την επιτυχία των νέων κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, ξεκίνησε το συνεπές αγροτικό κίνημα. Οι νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 23 Φλεβάρη, με πιο προχωρημένες μορφές πάλης - από συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μέχρι αποκλεισμούς δρόμων - με πανελλαδικό συντονισμό και θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη.

Στη Λάρισα, η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού αποφάσισε για τις επόμενες μέρες τη διοργάνωση επαρχιακών συσκέψεων, στις οποίες θα εισηγηθεί την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από τις 23 Φλεβάρη, με προοπτική να γίνει στις 26 του μήνα το επόμενο αγωνιστικό βήμα. Οι επαρχιακές συσκέψεις που έχουν προγραμματιστεί είναι: Μεθαύριο Παρασκευή, στην Αγιά, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Συνεταιρισμού και στα Φάρσαλα, στις 7 μ.μ. στο Βασιλί, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στη Λάρισα - Γαλήνη στις 7 μ.μ., στο καφέ «Τράφικ» και την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στον Τύρναβο.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ΠΑΣΥ ξεκαθαρίζει ότι η πάλη στοχεύει στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος του δικομματισμού και υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την πλουτοκρατία για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, που θ' αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα έχει την ολόπλευρη στήριξη του κράτους.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
Με τα τρακτέρ στους δρόμους

Εκατοντάδες αγρότες διαμαρτυρήθηκαν χτες στην πλατεία Νέας Ορεστιάδας, για την αντιλαϊκή πολιτική της νέας ΚΑΠ που υλοποιεί η κυβέρνηση με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ

Αποψη από τη χτεσινή κινητοποίηση
Αποψη από τη χτεσινή κινητοποίηση
Εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας, όπου πραγματοποιήθηκε το παναγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «η Ενότητα». Διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης, που υλοποιεί τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την οποία συναποφάσισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους, ενώ ζήτησαν και αύξηση των τιμών στην πώληση των αγροτικών τους προϊόντων. Οπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Ζησίδης, οι αγρότες του Εβρου με αυτή τη μαζική και δυναμική τους κινητοποίηση δηλώνουν την απόφασή τους να αγωνιστούν για την ανατροπή της πολιτικής της νέας ΚΑΠ, που με τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της μείωσε δραματικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και τους οδήγησε στην απόγνωση.

Οι συγκεντρωμένοι που παρέμειναν για δύο ώρες στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, αποκλείοντας τον πιο νευραλγικό κόμβο της πόλης, πήραν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις και κλιμάκωσή τους.

Δυναμική ήταν η παρουσία στη συγκέντρωση εργαζόμενων και φοιτητών, που ήρθαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών. Η Πανσπουδαστική των Σχολών Δασολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ορεστιάδας, χαιρετίζοντας τον αγώνα των αγροτών του Εβρου, τονίζει: «Ο αγώνας των αγροτών ενάντια στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά είναι και δική μας υπόθεση. Θίγει άμεσα τα επαγγελματικά δικαιώματά μας ως γεωπόνους καθώς με τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος η επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων της Γεωπονίας θα είναι μηδαμινή». Η Πανσπουδαστική καλεί τους φοιτητές να συσπειρωθούν στον αγώνα της αγροτιάς, καθώς η πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές μας και τα πτυχία μας είναι ίδια με αυτή που επιχειρεί να αφανίσει τους μικρομεσαίους αγρότες και να περάσει την αγροτική παραγωγή στα χέρια του κεφαλαίου.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης τονίζεται ότι η οικονομική κατάσταση των αγροτών του Εβρου επιδεινώθηκε ραγδαία από τον πρώτο κιόλας χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. «Βασικές καλλιέργειες, όπως η τευτλοκαλλιέργεια, η καπνοκαλλιέργεια και άλλες οδηγούνται στην καταστροφή. Οι τιμές σ' όλα τα αγροτικά προϊόντα δεν καλύπτουν πλέον ούτε το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της παραγωγής. Οι επιδοτήσεις με το νέο σύστημα περικόπτονται μέχρι 20% χωρίς να υπολογίζουμε τον πληθωρισμό, που από το 2000-2002 ξεπερνάει το 15%. Την αντιαγροτική αυτή πολιτική, που επιβάλλει η ΕΕ και την έχουν εφαρμόσει με φανατισμό οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν μπορούμε πλέον να την ανεχθούμε και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της», τονίζεται στο ψήφισμα.

ΧΑΝΙΑ
Αγωνιστική συγκέντρωση

Το δικό της αγωνιστικό «παρών» έδωσε χτες η μαχόμενη αγροτιά των Χανίων. Πλήθος αγροτών ανταποκρίθηκε στο αγωνιστικό προσκλητήριο της Γραμματείας της ΠΑΣΥ του Νομού Χανίων, δείχνοντας ότι και σε αυτή την περιοχή τα προβλήματα είναι πολλά και έντονα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς κι αμέσως μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη τα γραφεία της Νομαρχίας Χανίων. Εκεί αντιπροσωπεία των αγροτών είχε συνάντηση με τον αντινομάρχη, θέτοντας το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αγροτικά νοικοκυριά καθώς και τα αιτήματά τους. Με τη σειρά του ο αντινομάρχης, όπως συνηθίζεται... το μόνο που έκανε ήταν να δεσμευτεί ότι τα αιτήματα των αγροτών θα μεταφερθούν στην κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΠΑΣΥ του Νομού Χανιών τονίζει ότι η επίθεση στο εισόδημα και την ίδια την επιβίωση των αγροτών δεν μπορεί να συνεχιστεί: «Το λάδι, τα εσπεριδοειδή, η κτηνοτροφία, η αμπελοκαλλιέργεια (ό,τι απέμεινε), τα πρώτα κηπευτικά που αποτελούν βασικά αγροτικά προϊόντα του νομού μας βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας ΚΑΠ. Πάρθηκαν και παίρνονται από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και τη ΝΔ σήμερα μια σειρά μέτρα που είναι ενάντια στο φτωχομεσαίο αγρότη, που ενισχύουν τους εμποροβιομηχάνους, διέλυσαν το συνεταιριστικό κίνημα και προωθούν τη δημιουργία νέων μεγαλοτσιφλικάδων καπιταλιστών».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Μετά την από 13 Φεβρουαρίου 2007 έγγραφη παραγγελία που μου δόθηκε από τη Δικηγόρο Αγρινίου κ. Μαρία Δ. Μολέ, πληρεξούσια του Ιωάννη Ελευθερίου Λωρίδα, κατοίκου Αγρινίου, επιδόθηκε από εμένα τη Δικαστική Επιμελήτρια του Πρωτοδικείου Αγρινίου Ασπασία Ν. Σκανδάλου, κάτοικο Αγρινίου, οδός Παπαστράτου και αριθμ. 4, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, απευθυνόμενη στην Αγγελική Σινά Μπεχάϊ, σύζ. Ιωάννη Λωρίδα, πρώην κάτοικο Αγρινίου, οδός Αμοργού αριθμ. 6 και ήδη αγνώστου διαμονής, ακριβές αντίγραφο της υπ' αριθμόν 229/2006 κατάθεσης δικογράφου και από 31 Οκτωβρίου 2006 Αγωγής Διαζυγίου του ως άνω ενάγοντος κατά της εναγομένης Αγγελικής Σινά Μπεχάϊ, συζύγου Ιωάννη Λωρίδα, πρώην κατοίκου Αγρινίου, οδός Αμοργού αριθμ. 6 και ήδη αγνώστου διαμονής, απευθυνόμενης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου, διά της οποίας ζήτησε να λυθεί, με αποκλειστική υπαιτιότητα της εναγομένης, ο τελεσθείς την 11/2/1995 γάμος, μεταξύ του Ιωάννη Ελευθερίου Λωρίδα και της Αγγελικής Σινά Μπεχάϊ, συζύγου Ιωάννη Λωρίδα, που τελέσθηκε στο δ.δ. Πεντακόρφου του δήμου Παρακαμπυλίων και να καταδικαστεί η εναγομένη στην καταβολή της δικαστικής δαπάνης και αμοιβής της πληρεξουσίου Δικηγόρου, μαζί με την κάτω από αυτή πράξη ορισμού συζήτησης της κ. Γραμματέως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου, με την οποία ορίζεται δικάσιμος η 16/5/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 π.μ. στο κατάστημα του πιο πάνω Δικαστηρίου με αριθμό πινακίου 8. Προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, καλείται συνάμα η εναγομένη, να παραστεί κατά τη συζήτηση της εν λόγω αγωγής στον τόπο και στο χρόνο που ανωτέρω ορίζεται. Συντάχθηκε για την πιο πάνω επίδοση η υπ' αριθμόν 1391/13.2.2007 έκθεση επιδόσεώς μου.

Αγρίνιο, 13/2/2007

Η Δικαστική Επιμελήτρια

Ασπασία Σκανδάλου

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (Π.Δ. 407/80)

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στη συνεδρίαση της 12.12.2006 αποφάσισε την προκήρυξη μίας θέσης για την πρόσληψη ενός (1) επιστήμονα πλήρους απασχόλησης αντιστοιχίας βαθμίδας Λέκτορα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 407/80, με εξειδίκευση σε θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλύψει άμεσες εκπαιδευτικές ανάγκες για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2006-2007 για τα μαθήματα:

1. Δομικές μηχανές και κατασκευαστικές μέθοδοι

2. Επιχειρησιακή Ερευνα

Η μηνιαία αποζημίωση του επιλεχθέντα θα καλυφθεί από τις πιστώσεις των Δημοσίων Επενδύσεων στα πλαίσια του προγράμματος ΕΠΕΑΚ: «Αναμόρφωση Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών για την οργανική σύνδεση των σπουδών με τις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών».

Οποιος επιλεγεί θα πρέπει να προσφέρει επιπρόσθετα σχετικό με το ανωτέρω αντικείμενο ερευνητικό, επιστημονικό και οργανωτικό έργο στη Σ.Π.Μ.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα να υποβάλουν στη Γραμματεία της Σχολής (νέα κτίρια Πολιτικών Μηχανικών κτ. Διοίκησης 2ος όροφος), Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου (Ηρώων Πολυτεχνείου 9, τ.κ. 15780 Ζωγράφου, τηλ.: 210-7723460, πληροφορίες κα Σάγκα) αίτηση υποψηφιότητας με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από την ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής στον ημερήσιο Τύπο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής:

1. Βιογραφικό σημείωμα και ανάλυση των εργασιών σε 4 αντίτυπα.

2. Επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών τους - αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ.

Οι υποψήφιοι που δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλουν:

1) Αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την υπηρεσία:

α. Πιστοποιητικού Δήμου ή Κοινότητας από το οποίο θα προκύπτει ο τρόπος και ο χρόνος κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας και

β. Αντιγράφου ποινικού μητρώου για Δικαστική Χρήση

2) Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α (για τους άνδρες)

3) Πιστοποιητικό υγείας από Α/θμια υγειονομική επιτροπή.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Μ. ΜΙΜΙΚΟΥ

Σήμερα στη Λέσβο

Σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου. Η συγκέντρωσή γίνεται στις 11 πμ στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, που είχαν πραγματοποιήσει και στις 24 του Γενάρη αγωνιστική κινητοποίηση, δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους διεκδικώντας στήριξη των τιμών των προϊόντων (λάδι, γάλα) και του εισοδήματός τους, την καταβολή των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων, τον διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ