Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις!

Τις προετοιμασίες του για την επιτυχία των νέων κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, ξεκίνησε το συνεπές αγροτικό κίνημα. Οι νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 23 Φλεβάρη, με πιο προχωρημένες μορφές πάλης - από συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μέχρι αποκλεισμούς δρόμων - με πανελλαδικό συντονισμό και θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη.

Στη Λάρισα, η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού αποφάσισε για τις επόμενες μέρες τη διοργάνωση επαρχιακών συσκέψεων, στις οποίες θα εισηγηθεί την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από τις 23 Φλεβάρη, με προοπτική να γίνει στις 26 του μήνα το επόμενο αγωνιστικό βήμα. Οι επαρχιακές συσκέψεις που έχουν προγραμματιστεί είναι: Μεθαύριο Παρασκευή, στην Αγιά, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Συνεταιρισμού και στα Φάρσαλα, στις 7 μ.μ. στο Βασιλί, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στη Λάρισα - Γαλήνη στις 7 μ.μ., στο καφέ «Τράφικ» και την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στον Τύρναβο.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ΠΑΣΥ ξεκαθαρίζει ότι η πάλη στοχεύει στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος του δικομματισμού και υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την πλουτοκρατία για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, που θ' αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα έχει την ολόπλευρη στήριξη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ