Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην υπηρεσία των αναγκών της αστικής τάξης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Για την πολιτική και τους στόχους της κυβέρνησης στο Διαδίκτυο και την ευρυζωνικότητα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε σχόλιό του:

«Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για το Ιντερνετ και την ευρυζωνικότητα υπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και την παραπέρα χρησιμοποίηση και αξιοποίηση του διαδικτύου για τις ανάγκες της αστικής τάξης. Αυτή η επιδίωξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δικαίωμα της νεολαίας και των εργαζομένων να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο δωρεάν και ανεμπόδιστα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στην επικοινωνία, στην ενημέρωση, στη μόρφωση, στην πολιτιστική ανταλλαγή.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική που εμπορευματοποιεί τη χρήση του διαδικτύου και παραδίδει τον έλεγχό του στο κεφάλαιο. Να διεκδικήσουν, το διαδίκτυο - όπως και γενικότερα οι νέες τεχνολογίες και η εφαρμογή τους - να υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες. Με τη δημιουργία ενός Ενιαίου αποκλειστικά Δημόσιου φορέα τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ