Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Εντόπισε προϊόντα με αλλεργιογόνες ουσίες

Προϊόντα με αλλεργιογόνες ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία εντόπισε κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τα εξής προϊόντα:

  • Αποξηραμένα βερίκοκα σε συσκευασίες των 250 γρ., που περιέχουν ποσότητα θειωδών, η οποία δεν αναγράφεται. Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας 6ΜΠ2,110-42771-171-171-06 και ημερομηνία λήξης 30/06/2007. Συσκευάστηκε από την εταιρεία «Cardico ΑΕΒΕ».
  • Μαρμελάδα βερίκοκο με την εμπορική επωνυμία «Το Φράγμα Ν. Πλαστήρα» σε συσκευασίες των 370 γρ., που περιέχει ποσότητα θειωδών που επίσης δεν αναγράφεται. Το προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 31/12/2008 και παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την εταιρεία «Α. Γεωργούλας & Σία ΟΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εταιρείες να ανακαλέσουν τις συγκεκριμένες παρτίδες, κάτι στο οποίο, όπως αναφέρει, ανταποκρίθηκαν, ενώ σύμφωνα με τον Φορέα διενεργούνται και σχετικοί έλεγχοι. Συνιστά, δε, στους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στα θειώδη να μην καταναλώσουν τα παραπάνω προϊόντα.

Ακόμη, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους στο Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε σε δύο προϊόντα η ύπαρξη συντηρητικών σε ποσότητες μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα όρια. Πρόκειται για:

  • Γλυκό κουταλιού κάστανο με την εμπορική επωνυμία «Καστανιά Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα» σε συσκευασία των 300 γρ. Το προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 31/12/2009 και συσκευάστηκε από την επιχείρηση «Ευαγγέλου Αικατερίνης».
  • Πιπεράκια καυτερά με την εμπορική επωνυμία «Μακεδονική Γη» σε συσκευασία των 340 γρ. Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας LOT 05312, ημερομηνία λήξης 31/12/2008 και παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την εταιρεία «Γ. Τσαρούχας & Υιοί ΟΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων και καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί κάποιο από αυτά να μην το καταναλώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ