ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ινδία

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αναχώρησε χτες, Πέμπτη, για την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη μετά από πρόσκληση των ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικού). Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας, Βασίλης Οψιμος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής, και Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΚΝΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει συναντήσεις με τα δύο ινδικά Κομμουνιστικά Κόμματα, με μαζικά κινήματα και οργανώσεις. Εκτός από το Νέο Δελχί, η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί για αρκετές μέρες την Καλκούτα, πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, όπου τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα και οι σύμμαχοί τους ελέγχουν την τοπική κυβέρνηση.

Με την επίσκεψη αυτή η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη σύγχρονη ινδική πραγματικότητα, τις εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή, καθώς και τις θέσεις και τους αγώνες των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος και να επαναβεβαιώσει τους διεθνιστικούς δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων των δύο χωρών.

Η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στις 29 του Μάρτη.


ΑΘΗΝΑ
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση
  • Στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, καλούν ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΕΕΔΔΑ και πλήθος μαζικών φορέων και κινήσεων
  • Συλλαλητήριο την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη

Από την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 13 του Μάρτη 2003
Από την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 13 του Μάρτη 2003
Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από τη βάρβαρη ΝΑΤΟική επιδρομή εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και τέσσερα από την εισβολή των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο Ιράκ και τη μετέπειτα κατοχή της χώρας. Με αφορμή τις «μαύρες» αυτές επετείους και σε έκφραση αλληλεγγύης προς τους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν και κάθε άλλου που αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, απευθύνεται κάλεσμα προς «όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία» να πάρουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση, σήμερα, Παρασκευή 16 του Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Την κινητοποίηση διοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και πλήθος μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινήσεων.

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση υπογράφουν επίσης: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Ενωση Λογιστών, Συνδικάτο Φαρμάκου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Μετάλλου, Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών, Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Οπως τονίζεται στο κάλεσμα, η κινητοποίηση γίνεται:

-- Για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

-- Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.

-- Για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον ιρακινό, αφγανικό, λιβανέζικο, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

-- Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στις εγκληματικές επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Για την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.

-- Για να προστατέψουμε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

-- Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη βάρβαρη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και το ΠΑΜΕ.

Η ΕΔΥΕΘ και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη βάρβαρη επιδρομή του NATO στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή στο Κόσσοβο, 4 χρόνων από την εγκληματική επίθεση και κατοχή από ΗΠΑ, ΕΕ, NATO και τους συμμάχους τους στο Ιράκ. Επίσης, 6 χρόνων από τη ΝΑΤΟική κατοχή του Αφγανιστάν, όπου τώρα η αντίσταση του λαού δυναμώνει.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., αντιπολεμικό συλλαλητήριο στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει επίσης σήμερα αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η ΚΝΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Συνάντηση νέων δημιουργών

Την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ.

Η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συνάντηση νέων καλλιτεχνών που διοργανώνει η ΚΝΕ ενόψει του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», φιλοξενείται φέτος στο «Συρμό», την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ. και εντάσσεται στο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που οργανώνει για όλο το χρόνο η ΚΝΕ στη μουσική σκηνή.

Από την ετήσια συνάντηση νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, αναδύονται δημιουργικά προβληματισμοί, ιδέες, απόψεις για την πολιτιστική δραστηριότητα της Οργάνωσης, που κορυφώνεται στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για τις προφεστιβαλικές που ταξιδεύουν όλο το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για το κεντρικό τετραήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ, αγκαλιάζοντας την ερασιτεχνική και γενικότερα τη νεανική δημιουργία (που σήμερα πνίγεται στα αδιέξοδα και τα χυδαία πρότυπα που δημιουργεί το σύστημα) δίνει βήμα έκφρασης σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα η ΚΝΕ μέσα από αυτές τις συναντήσεις νέων δημιουργών «ακούει» τον προβληματισμό και τις αγωνίες των νέων, που εκφράζονται μέσα από την τέχνη.

Θυμίζουμε ότι ειδικά φέτος, σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για τη νεολαία, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» γίνεται κατ' εξαίρεση «Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ» με θέμα τη σύγχρονη νέα γενιά.

Η συνάντηση νέων καλλιτεχνών θα κλείσει με συναυλία ερασιτεχνικών μαθητικών συγκροτημάτων που έχει τίτλο: «Οι αγώνες μας σε νότες». Πρόκειται κυρίως, για τραγούδια που γράφτηκαν τους τελευταίους μήνες, μέσα στη «φωτιά» των αγώνων για την Παιδεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ