Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΝΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Συνάντηση νέων δημιουργών

Την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ.

Η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συνάντηση νέων καλλιτεχνών που διοργανώνει η ΚΝΕ ενόψει του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», φιλοξενείται φέτος στο «Συρμό», την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ. και εντάσσεται στο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που οργανώνει για όλο το χρόνο η ΚΝΕ στη μουσική σκηνή.

Από την ετήσια συνάντηση νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, αναδύονται δημιουργικά προβληματισμοί, ιδέες, απόψεις για την πολιτιστική δραστηριότητα της Οργάνωσης, που κορυφώνεται στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για τις προφεστιβαλικές που ταξιδεύουν όλο το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για το κεντρικό τετραήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ, αγκαλιάζοντας την ερασιτεχνική και γενικότερα τη νεανική δημιουργία (που σήμερα πνίγεται στα αδιέξοδα και τα χυδαία πρότυπα που δημιουργεί το σύστημα) δίνει βήμα έκφρασης σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα η ΚΝΕ μέσα από αυτές τις συναντήσεις νέων δημιουργών «ακούει» τον προβληματισμό και τις αγωνίες των νέων, που εκφράζονται μέσα από την τέχνη.

Θυμίζουμε ότι ειδικά φέτος, σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για τη νεολαία, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» γίνεται κατ' εξαίρεση «Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ» με θέμα τη σύγχρονη νέα γενιά.

Η συνάντηση νέων καλλιτεχνών θα κλείσει με συναυλία ερασιτεχνικών μαθητικών συγκροτημάτων που έχει τίτλο: «Οι αγώνες μας σε νότες». Πρόκειται κυρίως, για τραγούδια που γράφτηκαν τους τελευταίους μήνες, μέσα στη «φωτιά» των αγώνων για την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ