Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παρατηρητήριο Αθηνών, όπως ... Βρυξελλών!

Η ίδρυση και η λειτουργία Παρατηρητηρίου του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα -αντίστοιχου με εκείνου των Βρυξελλών - συμφωνήθηκε στη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον γενικό διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ Marc Danzone.

«Το γραφείο αυτό, θα έχει διεθνές καθεστώς και θα καλύπτει σημαντικά ζητήματα και ειδικότερα θέματα που αφορούν στις μη μεταδόσιμες νόσους (καρδιακές παθήσεις, αρτηριακή πίεση, κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία) αλλά και σε θέματα που αφορούν στον ιατρικό τουρισμό» είπε ο υπουργός Υγείας. Ανάλογα γραφεία με αυτό που θα λειτουργήσει στην Αθήνα, πέραν των Βρυξελλών, υπάρχουν σήμερα στη Ρώμη και τη Βόννη, με εξειδίκευση στο περιβάλλον και στη Βαρκελώνη, επίσης με εξειδίκευση στα συστήματα Υγείας.

Καλή η παρακολούθηση του Παρατηρητηρίου σ' αυτά, αλλά το όφελος για τους εργαζόμενους είναι μηδέν αφού η πολιτική εμπορευματοποίησης εντείνει τις ανατροπές στο σύστημα Υγείας, καθώς στην Αθήνα γίνεται πλέον των Βρυξελλών λόγω των μεγάλων κοινωνικών περικοπών γεγονός που κάνει απαγορευτικές τις υπηρεσίες του για τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ