Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ»

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΛΟ: «Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας παραμένει κρίσιμη και συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον των ισχυρών. Εχει πολλές αναγνώσεις η παραπάνω διαπίστωση. Μία οφείλουμε να κρατήσουμε. Οτι τα εθνικά μας συμφέροντα παραμένουν ισχυρά και μπορούν να υπηρετηθούν μόνο όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με όρους ανεξαρτησίας» (από το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Ο «ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ»: «Ενεργειακός εθνικισμός και από το Εκουαδόρ (...). Την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών εξόρυξης και άντλησης πετρελαίου εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα, ακολουθώντας πιστά την πορεία "εξυγίανσης" της εγχώριας ενεργειακής αγοράς που "δίδαξαν" οι πρόεδροι της Βενεζουέλας, Ούγγο Τσάβες και της Βολιβίας Εβο Μοράλες. Μετά την εθνικοποίηση των πετρελαϊκών πεδίων που είχαν εκχωρηθεί προς εκμετάλλευση στην αμερικάνικη Occidental Petroleum (...). Ο Κορέα βεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαπραγματευτεί ευνοϊκότερους όρους με τις ξένες εταιρείες» (τίτλος και ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΜΑ ΛΑΛΗΣΕΙΣ... «Στο συλλαλητήριο αυτό θα πρέπει να κληθούν όλες οι πλευρές, μέχρι και οι ανένταχτοι αριστεροί, όλοι οι πολίτες που ταλαιπωρούνται από τις καθημερινές πορείες, τις πυρπολήσεις, τις κλεψιές, τις βαρβαρότητες. Ενα σαρωτικό συλλαλητήριο σαν εκείνο του Ντε Γκολ προ 50 ετών στο Παρίσι, με 200.000 Αθηναίους, που θα εκμηδενίσει τους δογματικούς της σταλινικής νοοτροπίας. Αυτούς που τέτοιες μέρες το 1946 χλεύαζαν τον κοινοβουλευτισμό, διέτασσαν αποχή από τις εκλογές και πυροδοτούσαν το Β΄ Εμφύλιο που απέληξε στη βαριά ήττα του Γράμμου» (ο Χρήστος Πασαλάρης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ: «Η ενεργοποίηση νεαρών αστυνομικών της Ασφάλειας με "εμφάνιση φοιτητική" έχει στόχο την έγκαιρη ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για τα όσα μπορεί να συμβαίνουν στο περιθώριο του συλλαλητηρίου» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ