Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανταγωνιστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΛΕΜΕ, ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ οι αναλύσεις για τη γεωπολιτική και τη γεωστρατηγική σημασία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και το πόσο θα συμβάλει στη «γαλήνευση» της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά προφανώς λογαριάζουν ...χωρίς τον ξενοδόχο.

Αραγε, τόσο καιρό στην περιοχή αυτό που έφταιγε ήταν το ότι δεν είχαμε ...αγωγό και δε συνέπλεαν τα εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα των γύρω χωρών; Ετσι τώρα θα στήσουμε όλοι χορό ευδαιμονίας γύρω από τον ...μεγάλο σωλήνα...;

Αυτά μάλλον μοιάζουν με παραμύθια για μικρά παιδάκια παρά με ανάλυση της διεθνούς και τοπικής πραγματικότητας. Κι έχουν φυσικά τους λόγους τους να τα προβάλλουν όσοι τα προβάλλουν.

Μόνο που η ιστορία της ευρύτερης περιοχής μας είναι εντελώς διαφορετική. Και τα συμφέροντα πότε συμπλέουν και πότε όχι, οι ανταγωνισμοί υφίστανται και ενίοτε εντείνονται ή υποχωρούν.

Η ουσία όμως παραμένει: Μέσα στο πλαίσιο που φτιάχνουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία να μπλέκεται σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τοπικές κυβερνήσεις άγονται και φέρονται με τους λαούς να ...πληρώνουν τελικά τη νύφη... Μερικές φορές πολύ ακριβά.

Οσο για το χορό που προαναφέραμε, είναι σίγουρο πως θα στηθεί. Μόνο που θα είναι ένας χορός δισεκατομμυρίων και θα διασκεδάσουν μόνο τα μονοπώλια που θα κερδοσκοπήσουν (και) από αυτή την ιστορία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να κάνει ...θαύματα. Αυτή τη φορά έριξε - όπως ανακοίνωσαν - το ποσοστό ανεργίας κάτω από το 9%. Σε λίγο θα βγάζουν και λαγούς από καπέλα, όπως φαίνεται.

Ποια μεθόδευση χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά δε γνωρίζουμε και ούτε έχει μεγάλη αξία να ψάξει κανείς να τη βρει. Αλλωστε, με τις επιδοτούμενες ασφαλιστικές εισφορές και τη μεταφορά των κονδυλίων του ΟΑΕΔ στους εργοδότες έχουν τεράστια περιθώρια για «μαγειρέματα».


Γρηγοριάδης Κώστας

Είναι και οι μερικώς απασχολούμενοι που φυσικά δε λογίζονται στους άνεργους, οπότε ό,τι θέλουν μπορούν να λένε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ