Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ινδία

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αναχώρησε χτες, Πέμπτη, για την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη μετά από πρόσκληση των ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικού). Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας, Βασίλης Οψιμος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής, και Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΚΝΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει συναντήσεις με τα δύο ινδικά Κομμουνιστικά Κόμματα, με μαζικά κινήματα και οργανώσεις. Εκτός από το Νέο Δελχί, η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί για αρκετές μέρες την Καλκούτα, πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, όπου τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα και οι σύμμαχοί τους ελέγχουν την τοπική κυβέρνηση.

Με την επίσκεψη αυτή η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη σύγχρονη ινδική πραγματικότητα, τις εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή, καθώς και τις θέσεις και τους αγώνες των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος και να επαναβεβαιώσει τους διεθνιστικούς δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων των δύο χωρών.

Η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στις 29 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ