Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση ΚΚΕ με εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων έγινε χτες στη Βουλή.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις θέσεις της Ομοσπονδίας για τα ζητήματα των διαδηλώσεων καθώς και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Αντ. Σκυλλάκο, βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Γ. Νάκη, μέλος της ΚΕ, τόνισε πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, ενώ θα υπάρξουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά. Παράλληλα, θα ενταθεί η προσπάθεια καταστολής των αγώνων και θα ενισχυθεί ο κατασταλτικός ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας. Επισημάνθηκε στους συνδικαλιστές ότι το πρόβλημα της αντιμετώπισης των διαδηλώσεων είναι πολιτικό, ενώ καταγγέλθηκε η κυβερνητική πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα, καθώς και η καταστολή που γίνεται σε βάρος των λαϊκών αγώνων. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ζήτησε την απομάκρυνση των ΜΑΤ από τις πορείες και υπογράμμισε ότι το λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί να περιφρουρεί τους αγώνες του.

Σε δηλώσεις του, ο Αντ. Σκυλλάκος ανέφερε πως οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται για τρομοκράτηση των διαδηλωτών, ενώ είπε πως υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες μέχρι στιγμής δε θέλουν να περιφρουρηθούν οι πορείες.

Στις θέσεις της η ΠΟΑΣΥ υπογραμμίζει πως «το ακραίο μέτρο της διάλυσης μιας συγκέντρωσης με τη χρήση χημικών, τείνει να εξελιχθεί σε συνήθη πρακτική και τα χημικά τείνουν να εξελιχθούν σε καθημερινό όπλο της Αστυνομίας, ενώ εντέχνως το τελευταίο διάστημα διοχετεύτηκε στα ΜΜΕ ότι προ των πυλών είναι και οι πλαστικές σφαίρες!» Προσθέτει, όμως, ότι «βεβαίως, δεν απορρίπτουμε αστυνομικές πρακτικές και επιχειρησιακά σχέδια δράσης, όταν υφίστανται προς τούτο αντικειμενικοί και ουσιαστικοί λόγοι διασφάλισης των έννομων αγαθών».

Η θέση της ΠΟΑΣΥ για τις κυβερνητικές ευθύνες στην αντιμετώπιση των συλλαλητηρίων τροφοδότησε κυβερνητικές πιέσεις προς τους συνδικαλιστές, αλλά και «πιέσεις» από Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων όπως της Θεσσαλονίκης, η οποία τονίζει πως οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και ότι στηρίζει τους χειρισμούς του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα, που τους χαρακτηρίζει «άψογους». Ανάλογη ήταν και χτεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, η οποία θεωρεί ότι η ΠΟΑΣΥ «αδίκως στοχοποιεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ