ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
Για την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Πραγματοποιείται αύριο Κυριακή

Στιγμιότυπο από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Στιγμιότυπο από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Πραγματοποιείται αύριο Κυριακή η 13η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΠΕΔΥΕ (Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη), ενόψει του 15ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ που θα γίνει στις 21-22 Απρίλη στη Νίκαια. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης αρχίζουν στις 9 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος). Η Συνδιάσκεψη με σύνθημα «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», αποτελεί την κορύφωση των προσυνεδριακών διαδικασιών των Επιτροπών Ειρήνης που αγωνίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν πάνω από 100 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από τις συνελεύσεις των Επιτροπών Ειρήνης σε δήμους και γειτονιές της Αθήνας. Οι αντιπρόσωποι αναμένεται να συζητήσουν για την πολύμορφη αγωνιστική δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος και θα πάρουν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του επικείμενου 15ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ.

«Η Συνδιάσκεψη, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η ιμπεριαλιστική θηριωδία ξεδιπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του κεφαλαίου πλήττουν την εργατική τάξη και το λαό της Αθήνας και είναι άρρηκτα δεμένες με την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιβολή της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων και την καταιγίδα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών - 25 δισ. ευρώ για το χρονικό διάστημα 2006-2015. Η σημασία της Συνδιάσκεψης για την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης λαού και νεολαίας είναι μεγάλη».

Συνελεύσεις Επιτροπών Ειρήνης

Συνεχίζονται οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης ενόψει του 15ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια στις 21-22 Απρίλη.

  • Αύριο Κυριακή 1η Απρίλη

_ Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου, στις 10.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

_ Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας, στις 7 μ.μ., στο «PREVEZA CITY». Θα μιλήσει η Γεωργία Λαδογιάννη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

  • Δευτέρα 2 του Απρίλη

_ Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, στις 7.30 μ.μ., στην Πλατεία Ναυπλίου, στην αίθουσα «Τριανόν». Θα μιλήσει ο Σ. Κουνιάς, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

  • Τετάρτη 4 του Απρίλη

_ Επιτροπή Ειρήνης Ναυπάκτου, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Α. Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

  • 14 του Απρίλη

_ Επιτροπή Ειρήνης Καλαμάτας, στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «REX».

  • 15 του Απρίλη

_ Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Πανελλήνιο».

  • 16 του Απρίλη

_ Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Επιβεβαιώνεται ο επιθετικός ιμπεριαλιστικός χαραχτήρας της ΕΕ

Δήλωση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου

Εντείνει τις προσπάθειές της η ΕΕ για να δυναμώσει τον ιμπεριαλιστικό ρόλο της σ' ολόκληρο τον κόσμο. Λίγες μόνο μέρες μετά τα πανηγύρια για τα 50χρονά της, οι δηλώσεις του Χ. Σολάνα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν τον επιθετικό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του οικοδομήματος της ΕΕ.

Τα παραπάνω αναφέρει σε Δήλωσή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, με αφορμή τις δηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, σχετικά με τις προοπτικές της ΚΕΠΠΑ για το 2007, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης αντιπυραυλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στη Δήλωσή της η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:

«Λίγες ημέρες μετά τα πανηγύρια για τα 50χρονα της ΕΕ, οι δηλώσεις Σολάνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις προοπτικές της ΚΕΠΠΑ το 2007, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική της επανέλαβε την πρόθεσή της να δυναμώσει τον ιμπεριαλιστικό ρόλο της σ' ολόκληρο τον κόσμο. Δυναμώνει τη στρατιωτικοποίησή της, επιταχύνοντας την οργάνωση των στρατιωτικών δομών της και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Στα πλαίσια αυτά προωθεί τη δημιουργία "ανεξάρτητου" προτεκτοράτου στο Κόσσοβο και ετοιμάζεται να ενισχύσει την ευρωνατοϊκή κατοχή με την αποστολή δύναμης 1.500 ανδρών. Συνεχίζει τον οικονομικό στραγγαλισμό του παλαιστινιακού λαού. Καταστρώνει νέο κύκλο ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων στη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Δυναμώνει την επεμβατική πολιτική της στην Αφρική για μεγαλύτερη καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες συναλλαγές των χωρών της με την Κίνα και την Ινδία, ιδίως στον ενεργειακό τομέα.

Για να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων των ΗΠΑ στην Τσεχία και την Πολωνία, ελίσσεται, παραπέμποντας το ζήτημα στην αρμοδιότητα των κρατών - μελών, αφήνοντας όμως ανοιχτή τη δυνατότητα η απόφαση για την εγκατάσταση να ληφθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, πίσω από τις πλάτες των λαών.

Η αφύπνιση των λαών, η ένταση της πάλης τους πρέπει και μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ».

ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ»
Να δοθεί στο λαό της Καβάλας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας

Το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του πρώην στρατοπέδου «Μάρκογλου», από το Δήμο Καβάλας, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

«Το 1992, τονίζεται στην Ερώτηση, επιτροπή αξιωματικών της 11ης Μεραρχίας παρέδωσε στο Δήμο Καβάλας το στρατόπεδο "Μάρκογλου", έκτασης 130 περίπου στρεμμάτων, όπου υπήρχαν αποκλειστικά και μόνο αποθήκες πυρομαχικών. Μέχρι σήμερα ο Δήμος Καβάλας δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το χώρο, μεταξύ άλλων επειδή από ορισμένες υπηρεσίες δεν αναγνωρίζεται ως κύριος ή νόμιμος κάτοχος του χώρου, μιας και δεν μπορεί να προσκομίσει τους τίτλους ιδιοκτησίας που είχε ο Στρατός».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Αμυνας «πότε ακριβώς δημιουργήθηκε το στρατόπεδο "Μάρκογλου" στην Ασπρη Αμμο Καβάλας» και τον καλούν «να καταθέσει, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, τους τίτλους κτήσης της έκτασης που αποτέλεσε το Στρατόπεδο, καθώς και τα έγγραφα άλλων υπηρεσιών ή ιδιωτών με τα οποία εκδηλώθηκαν οποτεδήποτε αντιρρήσεις ή και διεκδικήσεις για την έκταση».

Λαχειοφόρος αγορά της ΕΕΔΥΕ

Λαχειοφόρο αγορά για το τρίμηνο Μάρτης - Απρίλης - Μάης 2007 πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ, με αφορμή το 15ο Συνέδριό της, και για τη στήριξη των πολύμορφων δραστηριοτήτων της. Θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο LADA NIVA HAWK 4X4, 1.700 κυβικών. Η τιμή του λαχνού είναι 3 ευρώ. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιούνη στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, ενώπιον συμβολαιογράφου. Λαχνοί διατίθενται από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης. Στην Αθήνα από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48, τηλ. 210.3844.853) και από τα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56, τηλ. 210.3827.303).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ