ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
«Μαγνήτης» η Τούμπα

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού (18.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) δεσπόζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής. Λιγότερες δυσκολίες για τους άλλους δύο πρωτοπόρους, που παίζουν στην έδρα τους

Την πρώην του ομάδα υποδέχεται αύριο στην Τούμπα ο Ντ. Μπάγεβιτς
Την πρώην του ομάδα υποδέχεται αύριο στην Τούμπα ο Ντ. Μπάγεβιτς
Η κόντρα κορυφής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού (18.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), σίγουρα είναι το παιχνίδι που θα τραβήξει αύριο τα περισσότερα βλέμματα στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της «μεγάλης» κατηγορίας. Πιο (τουλάχιστον θεωρητικά) εύκολο έργο έχουν Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, που υποδέχονται Πανηλειακό και Καβάλα αντίστοιχα.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με μοναδικό σκοπό τη νίκη, που θα τον διατηρήσει τρία... βήματα απ' το στενό μαρκάρισμα του Παναθηναϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να παραμείνουν μόνοι στην κορυφή και με θετική ψυχολογία ν' αντιμετωπίσουν τους «πράσινους» την επόμενη βδομάδα. Μ' ευχαρίστηση ο Μπιγκόν είδε τα προβλήματά του να λιγοστεύουν, αφού ο Ελευθερόπουλος θα είναι στην αποστολή, σ' αντίθεση με τον Οφορίκουε, που τιμωρήθηκε μ' εξάμηνη διακοπή συμβολαίου και πρόστιμο 5 εκατ. δρχ. Αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρχικά τους: Τοχούρογλου, Μαυρογενίδη, Πουρσανίδη, Πασσαλή, Αμανατίδη, Πουρσαϊτίδη, Ανατολάκη, Τζόρτζεβιτς, Ζάχοβιτς, Χούτο, Γιαννακόπουλο.

Από την άλλη, στο «δικέφαλο» όλοι δηλώνουν πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Προσβλέπουν στην κατάκτηση των τριών πόντων, αφ' ενός, για την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ και, αφ' ετέρου, για το πρεστίζ. Οι «ασπρόμαυροι» ποντάρουν πολλά στην καυτή τους έδρα, η οποία για μια ακόμα φορά θα 'ναι κατάμεστη. Ο Μπάγεβιτς, που δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο (3 κίτρινες) Μπράτιτς, μάλλον θα ξεκινήσει με τους: Σομοτούλσκι, Μπορμπόκη, Βενετίδη, Χασιώτη, Αμπονσά, Τετράτζε, Γεωργιάδη, Κατσαμπή, Κωνσταντινίδη, Ναλιτζή, Βρύζα.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Πανηλειακό και η νίκη είναι μονόδρομος στο κυνήγι του τίτλου. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ιωνικό (16.00) και το ενδιαφέρον, πλην του αγωνιστικού μέρους, εστιάζεται στην επιστροφή του Ολεγκ Μπλαχίν στη Ν. Φιλαδέλφεια. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τη συνάντηση Προοδευτικής - Καλαμάτας (16.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με τον Ηρακλή (15.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Το αυριανό πρόγραμμα είναι: Παναχαϊκή - Πανιώνιος, Παναθηναϊκός - Πανηλειακός, Ξάνθη - Απόλλων, ΟΦΗ - Καβάλα, ΑΕΚ - Ιωνικός, Αρης - Τρίκαλα (4 μ.μ.) και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (6 μ.μ.).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ (25 μ.)
Διακρίσεις εγχωρίου βεληνεκούς

Μπορεί προκρίσεις σε τελικούς να μην πέτυχαν τα  «γαλανόλευκα δελφίνια», αλλά βελτίωσαν τρία πανελλήνια ρεκόρ 

Χωρίς «γαλανόλευκη» παρουσία σε τελικό, αλλά με τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ, κύλησε η δεύτερη ημέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης σε πισίνα 25μ. που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Η Ειρήνη Καβαρνού, η Μαριάννα Λυμπερτά και η Εθνική Ομάδα των ανδρών στα 4Χ200μ. ελεύθερο, κατάφεραν να ξεφύγουν από τη γενική μετριότητα των προκριματικών της δεύτερης μέρας. Η Ειρήνη Καβαρνού με χρόνο 28.44 στα 50μ. πεταλούδα πέτυχε νέο εθνικό ρεκόρ, αλλά κατατάχτηκε 22η και δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Στο ίδιο αγώνισμα η Αναστασία Λούη ήταν 28η με χρόνο 29.49. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Μαριάννα Λυμπερτά, που με 8.47.44 στα 800μ. ελεύθερο βελτίωσε την πανελλήνια επίδοση, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Οι Μαγγανάς, Τσόλτος, Μαραμπάεφ και Γιαννιώτης στα 4Χ200μ ελεύθερο με 7.22.59, έκαναν νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά κατατάχτηκαν 9οι και ούτε αυτοί θα βρίσκονται στον τελικό του αγωνίσματός τους.

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις ο Γιάννης Κοκκώδης που έφτασε πολύ κοντά στην κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο. Τελικά, κατατάχτηκε 18ος με χρόνο 2.00.55. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αλέξανδρος Κωνσταντακόπουλος κατατάχτηκε 23ος με 2.02.95, ενώ ο Κροάτης Γκόρνταν Κοζούλ έκανε ρεκόρ αγώνων με 1.53.84. Κατώτερη του αναμενομένου ήταν η εμφάνιση του Δημήτρη Μαγγανά, που δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό στα 400μ. ελεύθερο, καθώς τερμάτισε σε 3.52.26 και κατατάχτηκε 15ος. Στα 100μ. μεικτής ατομικής ο Αλέξανδρος Μαυρίκης ήταν 24ος με χρόνο 58.45, ενώ στα 100μ. πρόσθιο ο Ανδρέας Ζέππος ήταν 30ός με 1.03.45. Στο ίδιο αγώνισμα ο Θέμης Χειμάρας ήταν 35ος με 1.03.98, ενώ την ίδια θέση πήρε και ο Θανάσης Θανόπουλος στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 23.37.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Μια... ανάσα πριν το φινάλε

Το πιο δύσκολο έργο από τους πρωτοπόρους έχει ο Παναθηναϊκός που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο

Στο... παραένα έφθασε πλέον το πρωτάθλημα της Α1 και το μοναδικό που έχει ξεκαθαρίσει είναι οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν. Η πρώτη θέση είναι στα χέρια του Ολυμπιακού, ενώ από την τέταρτη θέση και κάτω τα πάντα θυμίζουν σταυρόλεξο. Τη... μεγάλη έξοδο της προτελευταίας αγωνιστικής την κάνει ο Παναθηναϊκός καθώς ταξιδεύει στο Ηράκλειο σ' ένα γήπεδο όπου πέρυσι είχε χάσει την πρώτη θέση. Πάντως και σε περίπτωση νίκης δεν εξασφαλίζει ούτε καν τη δεύτερη θέση, καθώς πλέον όλα εξαρτώνται από την ΑΕΚ και τους ερυθρολεύκους. Οι τελευταίοι μπορεί φέτος να είναι του ύψους ή του βάθους, αλλά εντός έδρας με αντίπαλο τον Ηρακλή μόνο αν «αυτοκτονήσουν» θα ηττηθούν, από τον «Γηραιό» που έχει ως κύριο στόχο το κύπελλο. Μάλιστα, από τους Θεσσαλονικείς θα λείψει ο Μπάιρον Ντίκινς ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μπακ Τζόνσον.

Η έτερη στην τριπλέτα της κορυφής, ΑΕΚ, υποδέχεται το Μαρούσι στον πρώτο αγώνα της κεκλεισμένων των θυρών. Ο «Δικέφαλος», αρχίζοντας από σήμερα, θέλει να σημειώσει το απόλυτο 2 στις 2 νίκες στα παιχνίδια που απομένουν προκειμένου να έχει σίγουρη τουλάχιστον τη δεύτερη θέση. Το Περιστέρι θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη δική του επαφή με την πεντάδα κόντρα στον τέταρτο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο:(20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ Λίντο) Ηράκλειο-Παναθηναϊκός (18.00 ΣΕΦ) Ολυμπιακός-Ηρακλής (18.00 ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Μαρούσι (18.00 Ν.Σμύρνη) Πανιώνιος-Δάφνη. ΚΥΡΙΑΚΗ:(18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ Περιστέρι) Περιστέρι-ΠΑΟΚ (19.00 Αλεξάνδρειο) Αρης-Εσπερος (18.00 Καισαριανή) Νήαρ Ηστ-Σπόρτιγκ.

  • Παγίδες για τους πρωτοπόρους κρύβει η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α2. Το πλήρες πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής: Φίλιππος - ΜΕΝΤ, Αρίωνας - Ιωνικός ΝΦ, Πειραϊκός - Παπάγου, Μακεδονικός - Ολύμπια Λ., Λάρισα - ΚΑΟΔ, Π. Φάληρο - Μίλωνας, Απόλλων Πατρών - Ιωνικός Νικαίας. Ολοι αγώνες αρχίζουν στις 17.30.
ΠΑΛΗ

Στα ταπί θα βρίσκονται σήμερα και αύριο οι Εφηβοι και οι Νεάνιδες της ελευθέρας πάλης, στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση στη χώρα μας το έτος που διανύουμε. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Ζεφυρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα: 09.30-13.00, 18.00-20.00 προκριματικοί αγώνες εφήβων, 09:30-12.00 προκριματικοί αγώνες νεανίδων, 16.00-18.00 ημιτελικοί - τελικοί νεανίδων. Κυριακή: 09.30-12.00 ημιτελικοί αγώνες εφήβων, 16.00-18.30 τελικοί και απονομές.

ΠΟΛΟ
Εύκολο έργο οι «οδηγοί»

Εύκολες αποστολές αναμένεται να έχουν οι πρωτοπόροι της Α1 στη σημερινή 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Ηλύσιο Κολυμβητήριο από τον Ηλυσιακό, ενώ η Βουλιαγμένη αγωνίζεται στο Παλαιό Φάληρο με την τοπική ομάδα. Το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σημερινό πρόγραμμα είναι αυτό στην Πάτρα, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Χίο.

Οι Πατρινοί, που έχουν χάσει κάθε ελπίδα για είσοδο στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, θέλουν τη νίκη για να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση. Από την άλλη οι Χιώτες, αν και έκαναν πολύ καλό ξεκίνημα στην αρχή της περιόδου, δε συνέχισαν στον ίδιο δρόμο. Η ομάδα του νησιού της μαστίχας θα ήθελε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στην Πάτρα, αφού έτσι μπορεί να ελπίζει για είσοδο στην εξάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της Χαλκίδας με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Γλυφάδα-Αρης Θ. (κολ. Αγίου Κοσμά, 19.00), Ηλυσιακός-Ολυμπιακός (Ηλύσιο, 19.00), Πάτρα-Χίος (κολ. Πάτρας, 20.00), Χαλκίδα-Παναθηναϊκός (κολ. Χαλκίδας, 20.00), Παλαιό Φάληρο-Βουλιαγμένη (κολ. Π. Φαλήρου, 20.00).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Νικηφόρα πέρασε ο Δούκας από το κλειστό του Μενιδίου επικρατώντας των Σχ. Ξυνή με 26-23 για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Οι γηπεδούχοι, αν και μπήκαν νωθροί στο παιχνίδι, μπόρεσαν στο β' μέρος να ανακάμψουν και να απειλήσουν τον Δούκα. Ομως η εμπειρία των φιλοξενουμένων ήταν αυτή που τους έδωσε και τη νίκη. Σήμερα διεξάγεται το... κυρίως πιάτο της αγωνιστικής με τα εξής παιχνίδια: (Πανελληνίου 15.30) Πανελλήνιος-ΒΑΟ, (Βριλησσίων 17:30) Βριλήσσια-ΓΕΒ, (Βριλησσίων 19:00) Ιωνικός-Φοίβος, (Βεροίας 18:00) Φίλιππος-Αθηναϊκός, (Κιλκίς 18:00) Κιλκίς-Αρχέλαος.

ΒΟΛΕΪ
Ντέρμπι «αιωνίων»

Το ντέρμπι «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (15.30, ΑΛΦΑ), κυριαρχεί στη σημερινή αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α1 ανδρών, με την οποία «πέφτει η αυλαία» της κανονικής περιόδου. Οι «πράσινοι» αναμένεται να τα παίξουν όλα για όλα, για τη νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο, προκειμένου να μη θέσουν εαυτούς σε περιπέτειες. Αλλωστε, αν το «τριφύλλι» χάσει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει εκτός 8άδας και άρα εκτός των πλέι οφ. Από την πλευρά της, η ομάδα του Ζόραν Γκάετς, θα παρουσιαστεί στη Λεωφόρο χωρίς άγχος, αφού βρίσκεται μακράν των υπολοίπων στην κορυφή της βαθμολογίας. Αρκετά σημαντικό παιχνίδι έχουμε και στο κλειστό της Μίκρας όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανελλήνιο (19.00) στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι άλλες αναμετρήσεις είναι: Ιωνικός Νικ.- Αρης (18.30), Κτησιφών - Ηρακλής (17.30), ΑΕΚ - ΕΑ Πατρών (15.30), Ορεστιάδα - Φιλία (17.00).

  • Στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών συνεχίζεται σήμερα η διεξαγωγή της Α΄ φάσης των πλέι οφ με τις αναμετρήσεις Πανελλήνιος - Βριλήσσια (19.00) και ΕΑ Λαρίσης- Ηρακλής (19.00).
Αμφίρροπες αναμετρήσεις

ΑΕΚ - Πανιώνιος και Καλαμάτα - Ιωνικός είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών στο Κύπελλο

Διαδικασία στερούμενη σοβαρότητας, αλλά σοβαρές και αμφίρροπες αναμετρήσεις στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η... επιλογή της «θεάς» τύχης; ΑΕΚ - Πανιώνιος και Καλαμάτα - Ιωνικός. Και ενώ ο δεύτερος τη τάξει θεσμός βαδίζει προς το τέλος, διαθέτοντας ενδιαφέρον και αγωνία, η διοργανώτρια «φροντίζει» με τις ενέργειές της να τον υποβαθμίσει. Λίγο πριν την έναρξη, μετά από αίτημα των «κυανερύθρων», τροποποίησε τη διαδικασία. Ο «κιτρινόμαυρος» εκπρόσωπος αντέδρασε και δημιουργήθηκε ένταση. Οταν επιτέλους όλα διευθετήθηκαν η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Μόνο που τα ευτράπελα δεν είχαν τελειώσει. Αλλες ημερομηνίες προέβλεπε το πρόγραμμα, άλλες σκέφτονταν οι ιθύνοντες ύστερα από αίτημα του τηλεοπτικού καναλιού που 'χει τα δικαιώματα. Τελικά (;) οι πρώτες αναμετρήσεις θα γίνουν στις 5/4 και οι επαναληπτικές στις 19/4.

Σ' αντίθεση με τα στελέχη Ιωνικού και Καλαμάτας, οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του Πανιωνίου δεν ήταν ικανοποιημένοι από την «ετυμηγορία» της κληρωτίδας. Ο Παθιακάκης δήλωσε: «Η κλήρωση με τον Πανιώνιο ήταν η πιο δύσκολη που θα μπορούσε να μας τύχει και αυτό γιατί σε σχέση με Ιωνικό και Καλαμάτα είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες εμπειρίες στο θεσμό του Κυπέλλου. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να επιδείξουμε αυξημένη προσοχή προκειμένου να προχωρήσουμε στον τελικό της διοργάνωσης. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και σοβαροί γιατί δε μας έχει απομείνει άλλος στόχος όσον αφορά κατάκτηση τίτλου στη φετινή περίοδο». Από την πλευρά του ο Κατσαβάκης είπε: «Είναι πολύ δύσκολη κλήρωση. Θέλαμε άλλον αντίπαλο».

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Δυσκολίες για πρωτοπόρους

Με τα βλέμματα κυρίως στραμμένα στις Σέρρες, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Αθηναϊκό, διεξάγονται αύριο οι αγώνες της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Β΄ Εθνική. Οι «λόρδοι» θα έχουν δύσκολο έργο και ο Τάσος Χατζηαγγελής δε θέλει ούτε να σκεφτεί μια ενδεχόμενη απώλεια βαθμών. Στην αντίπερα οι γηπεδούχοι επιζητούν μόνο τη νίκη ώστε να συνεχίσουν με βάσιμες βλέψεις την προσπάθεια ανόδου. Η έτερη στην κορυφή της βαθμολογίας ομάδα, του Αιγάλεω, υποδέχεται τον φιλόδοξο Παναιτωλικό που διανύει περίοδο φόρμας.

Τα Γιάννινα φιλοξενούν τον ουραγό Πιερικό, ενώ στο Αλκαζάρ η Λάρισα αντιμετωπίζει τον Παναιγιάλειο. Η Καλλιθέα λογικά δε θα 'χει πρόβλημα με την ουραγό Αναγέννηση Καρδίτσας, η Ελευσίνα ανηφορίζει στην Καλαμαριά όπου θα συναντηθεί με τον Απόλλωνα και ο Ιάλυσος υποδέχεται στη Ρόδο τους «ερυθρόλευκους» του Βόλου. Τέλος, ο Εθνικός θα κοντραριστεί με τη Νάουσα και στην Κρήτη ο Αγιος Νικόλαος αντιμετωπίζει τη Βέροια.

Ολα τα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 16.00. Τη συνάντηση, στο «Ελ Πάσο», μεταξύ Καλλιθέας - Αναγέννησης Καρδίτσας θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση ο τηλεοπτικός «902» στις 21.45.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ