ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Μάη 2007
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Συνταγματική εκτροπή Κεδίκογλου»

Εντονα αντιδρά ο δικηγορικός και νομικός κόσμος στις μεθοδεύσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου να απαγορεύσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων και των δικηγόρων στις δικαστικές αποφάσεις, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ) κατηγορεί τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό για «συνταγματικές εκτροπές».

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ, μετά την προχτεσινή εγκύκλιο του Ρ. Κεδίκογλου με την οποία απαγορεύει σε δημοσιογράφους και δικηγόρους να διαβάζουν δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για να συζητήσει τη δικαστική «φραγή» που επιχειρεί ο Ρ. Κεδίκογλου στην ενημέρωση, ενώ θα κατεβάσει στη συνεδρίαση πρόταση για αποχή των δικηγόρων από τις συνεδριάσεις του Αρείου Πάγου, μέχρις ότου ανακληθεί η εγκύκλιος του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Τέτοιου είδους αυθαίρετες συμπεριφορές και συνταγματικές εκτροπές», αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, «ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τον επικεφαλής της δικαστικής ηγεσίας δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες». Σχετικά με τους ισχυρισμούς Κεδίκογου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι αυτό «ουδένα πείθει» και ποτέ δεν τέθηκε από κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Στο μεταξύ, ο Ρ. Κεδίκογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή να αλλάξουν την κλειδαριά στην αίθουσα που είχε παραχωρηθεί στους δημοσιογράφους από το 1990 στον πρώτο όροφο του κτιρίου του Αρείου Πάγου, ενώ παρήγγειλε από τον ΟΤΕ τη σχετική κατάσταση, προφανώς, για να ελεγχθεί πού έγιναν τηλέφωνα από την τηλεφωνική συσκευή που βρίσκεται στο γραφείο των δημοσιογράφων. Τέλος, ο ΔΣΑ αποφάσισε να φιλοξενεί τους δημοσιογράφους στα γραφεία του στον Αρειο Πάγο μέχρι να επιτραπεί η επανεγκατάστασή τους στο γραφείο τους.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Η ΠΕΑΕΑ Λιβαδειάς, οι Δήμοι Λιβαδειάς και Διστόμου και οι συγγενείς των εκτελεσθέντων πατριωτών πραγματοποιούν, την Κυριακή 6.5.2007 και ώρα 11 π.μ., την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής στη μνήμη των 132 πατριωτών που εκτελέστηκαν στις 24.4.1944 από τους Γερμανούς κατακτητές, στη θέση Καρακόλιθος Βοιωτίας.

  • Η ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ της πόλης συμμετέχουν στην εκδήλωση, βάζοντας πούλμαν με αναχώρηση από τα γραφεία του παραρτήματος (Κύπρου 43 και Ηλιουπόλεως) στις 7.30 π.μ. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 4925757.
  • Η ΠΕΑΕΑ Αγ. Δημητρίου πραγματοποιεί, την Κυριακή 6.5.2007, ώρα 10 π.μ., την εκλογοαπολογιστική της συνέλευση στα γραφεία της (Πηλέως 56 - στο παλαιό 3ο Δημοτικό - τηλ.: 210 9702496).
  • Η ΠΕΑΕΑ Περιστερίου πραγματοποιεί, την Κυριακή 6.5.2007 και ώρα 10 π.μ., την εκλογοαπολογιστική της συνέλευση, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Περιστέρι.
ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Κινήσεις εντυπωσιασμού από τη δημοτική αρχή

Ανακοίνωση της «Δημοτικής Ενότητας Αμαρουσίου»

Με μια κίνηση πολιτικού αποπροσανατολισμού και εντυπωσιασμού, η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου (ΝΔ) κάλεσε τον Τύπο για να πράξει τη στοιχειώδη υποχρέωση ενός δήμου: Το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Σε αυτή την ενέργεια, που έγινε μακριά και έξω από τους εργαζόμενους και τους δημότες της πόλης, η διοίκηση είχε την απόλυτη στήριξη των παρατάξεων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Η «Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου» (ΔΕ) ήταν η μόνη παράταξη που διαφώνησε, σημειώνοντας, σε σχετική ανακοίνωσή της: «Σε τέτοιες κινήσεις πολιτικού αποπροσανατολισμού και επικοινωνιακών πρακτικών, μακριά από τη δράση των εργαζομένων, η "Δημοτική Ενότητα" ούτε πήρε, ούτε πρόκειται ποτέ να πάρει μέρος». Δηλώνει, επίσης, «την πλήρη αντίθεσή της σε ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού. Κινήσεις που αφήνουν άθικτες τις ρίζες του προβλήματος, που προσπαθούν να εμφανίσουν περίπου ως "αγωνιστική πράξη", μπροστά βεβαίως στις κάμερες των καναλιών, την εκπλήρωση μιας στοιχειώδους υποχρέωσης της δημοτικής αρχής, που στοχεύουν στην καλλιέργεια μιας επίπλαστης αντίληψης στους εργαζόμενους ότι "όλοι μαζί οι αιρετοί μπορούμε"».

Από την άλλη, η ΔΕ επισημαίνει ότι «είναι ριζικά αντίθετη σε κάθε παρόδια διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών, "νόμιμη" και "παράνομη", που μόνο στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ