Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Κινήσεις εντυπωσιασμού από τη δημοτική αρχή

Ανακοίνωση της «Δημοτικής Ενότητας Αμαρουσίου»

Με μια κίνηση πολιτικού αποπροσανατολισμού και εντυπωσιασμού, η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου (ΝΔ) κάλεσε τον Τύπο για να πράξει τη στοιχειώδη υποχρέωση ενός δήμου: Το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Σε αυτή την ενέργεια, που έγινε μακριά και έξω από τους εργαζόμενους και τους δημότες της πόλης, η διοίκηση είχε την απόλυτη στήριξη των παρατάξεων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Η «Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου» (ΔΕ) ήταν η μόνη παράταξη που διαφώνησε, σημειώνοντας, σε σχετική ανακοίνωσή της: «Σε τέτοιες κινήσεις πολιτικού αποπροσανατολισμού και επικοινωνιακών πρακτικών, μακριά από τη δράση των εργαζομένων, η "Δημοτική Ενότητα" ούτε πήρε, ούτε πρόκειται ποτέ να πάρει μέρος». Δηλώνει, επίσης, «την πλήρη αντίθεσή της σε ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού. Κινήσεις που αφήνουν άθικτες τις ρίζες του προβλήματος, που προσπαθούν να εμφανίσουν περίπου ως "αγωνιστική πράξη", μπροστά βεβαίως στις κάμερες των καναλιών, την εκπλήρωση μιας στοιχειώδους υποχρέωσης της δημοτικής αρχής, που στοχεύουν στην καλλιέργεια μιας επίπλαστης αντίληψης στους εργαζόμενους ότι "όλοι μαζί οι αιρετοί μπορούμε"».

Από την άλλη, η ΔΕ επισημαίνει ότι «είναι ριζικά αντίθετη σε κάθε παρόδια διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών, "νόμιμη" και "παράνομη", που μόνο στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ