Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Συνταγματική εκτροπή Κεδίκογλου»

Εντονα αντιδρά ο δικηγορικός και νομικός κόσμος στις μεθοδεύσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου να απαγορεύσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων και των δικηγόρων στις δικαστικές αποφάσεις, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ) κατηγορεί τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό για «συνταγματικές εκτροπές».

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ, μετά την προχτεσινή εγκύκλιο του Ρ. Κεδίκογλου με την οποία απαγορεύει σε δημοσιογράφους και δικηγόρους να διαβάζουν δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για να συζητήσει τη δικαστική «φραγή» που επιχειρεί ο Ρ. Κεδίκογλου στην ενημέρωση, ενώ θα κατεβάσει στη συνεδρίαση πρόταση για αποχή των δικηγόρων από τις συνεδριάσεις του Αρείου Πάγου, μέχρις ότου ανακληθεί η εγκύκλιος του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Τέτοιου είδους αυθαίρετες συμπεριφορές και συνταγματικές εκτροπές», αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, «ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τον επικεφαλής της δικαστικής ηγεσίας δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες». Σχετικά με τους ισχυρισμούς Κεδίκογου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι αυτό «ουδένα πείθει» και ποτέ δεν τέθηκε από κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Στο μεταξύ, ο Ρ. Κεδίκογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή να αλλάξουν την κλειδαριά στην αίθουσα που είχε παραχωρηθεί στους δημοσιογράφους από το 1990 στον πρώτο όροφο του κτιρίου του Αρείου Πάγου, ενώ παρήγγειλε από τον ΟΤΕ τη σχετική κατάσταση, προφανώς, για να ελεγχθεί πού έγιναν τηλέφωνα από την τηλεφωνική συσκευή που βρίσκεται στο γραφείο των δημοσιογράφων. Τέλος, ο ΔΣΑ αποφάσισε να φιλοξενεί τους δημοσιογράφους στα γραφεία του στον Αρειο Πάγο μέχρι να επιτραπεί η επανεγκατάστασή τους στο γραφείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ