ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
Σελ. /32
119, δικοί μας νεκροί, άκλαφτοι

Του Τάσου Αναστασίου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Δε χωνεύεται

δε πά' να λένε οι ψύχραιμοι ότι το ταξικό μίσος δε συνάδει με τον πολιτισμό.

Μεγαλύτερη απάτη από την «ειρηνική συνύπαρξη» δεν υπάρχει

ο θάνατος κάθε εργάτη είναι το χαβιάρι του εφοπλιστή και του βιομηχάνου.

Οσο το ξεχνάς, τόσο θα κλαις, μέχρι να στεγνώσεις τόσο που να πας μόνος σου στην γκιλοτίνα για να λυτρωθείς.

Στην απουσία του ταξικού μίσους πατάει και το θράσος του Παπανδρέου να πηγαίνει στην παραλία και να δηλώνει πως θα κλείσει τα «παράνομα» όταν πάρει την εξουσία. Και το θράσος της «αντιεξουσιαστικής» - να το χειροκροτά - εκεί πατά: στην απουσία ταξικού μίσους. Θεωρούν ανεγκέφαλο τον κόσμο που έριχνε τα κάγκελα παρότι γνώριζε πως η «μαφία» πίσω απ' αυτά διαθέτει νόμιμα συμβόλαια με πράσινες και μπλε σφραγίδες.

Μόνον όταν ο εργάτης αποκτήσει συνείδηση τέτοια που θα βάζει έμπρακτα στον πάγκο του κάθε κατεργάρη, μόνο τότε - όλα τούτα τα ζαγάρια - θα αρχίσουν να μαζεύονται λίγο. Οχι πως θα αλλάξουνε ρότα. Αλλά, καλό είναι να 'χουν το φόβο σου...

Γιατί, δεν μπορεί να σε φτύνουν κατάμουτρα και εσύ να θαυμάζεις τη... δεινότητα του λόγου τους. Μια ματιά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σου δείχνει μία προς μία τις λέξεις που βρίσκεις στο πρόγραμμα του ΟΟΣΑ.

Μια ματιά στα έργα και τις μέρες του ΠΑΣΟΚ σου δείχνει πως πίσω από κάθε κάγκελο στην παραλία υπάρχει και μια κυβερνητική πράξη της θητείας του.

Ε, αυτό παριστάνει πως δε βλέπει η «Αυγή». Που μαζί με την «Ελευθεροτυπία» και «ΤΑ ΝΕΑ» ανακάλυψαν την ευαισθησία του ΓΑΠ για την παραλία και κάνουν γαργάρα τη συμφωνία του ΓΑΠ με τον ΟΟΣΑ. Γιατί; Ε, τι κάνει νιάου νιάου; ένας δούλος - σκύλος που παριστάνει τη γάτα.

Ασχετο: αυτό το «τσάι και συμπάθεια» στις συναντήσεις Καραμανλή - συνταξιούχων παράγινε. Δε φτάνει που τους κρατά στην πείνα, τους δουλεύει κι από πάνω ποντάροντας στην ευγένεια που διακρίνει τους γέροντες. Μέχρι να αποφασίσουν να σηκώσουν τη μαγκούρα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ... ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ

ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΝΔ;«Το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ ανακοινώθηκε χτες. Είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ (...) η πρόσκληση προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι πεντακάθαρη. Να αποκαλύψουν το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ και να πάρουν θέση εναντίον του».

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ; «Η συνταγή της ακραίας λιτότητας ανήκει στον ΟΟΣΑ. Η φιλοσοφία ωστόσο είναι η ίδια με της κυβέρνησης: πλήρης απελευθέρωση των αγορών και ακύρωση κάθε μέτρου κοινωνικής προστασίας στο όνομα της ευελιξίας».

ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΕΠΠΑ;«Είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι ένα τμήμα των προτάσεων αυτών αποτελεί το λεγόμενο "κρυφό πρόγραμμα" της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό ως μετεκλογική έκπληξη ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του στην περίπτωση που ανανεωθεί η κυβερνητική θητεία τους».

«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΕΡΔΗ»: «Θα έλεγε κανείς ότι αφού το λέει ο ΟΟΣΑ έτσι πρέπει να γίνει. Αυτή είναι η συνταγή για την ανάπτυξη της οικονομίας, γιατί να μην την ακολουθήσουμε; Για έναν απλούστατο λόγο: Γιατί εκτός από τους οικονομικούς δείκτες υπάρχουν και οι άνθρωποι. Οι τεχνοκράτες του Οργανισμού μιλάνε για την οικονομία. Αλλά υπάρχει και η κοινωνία. Και οι πολιτικοί οφείλουν να διασφαλίσουν ότι η σχέση τους θα είναι πολύ σαφής: η οικονομία πρέπει να υπηρετεί την κοινωνία και όχι το αντίθετο. Η ανάπτυξη και η αγορά πρέπει να έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο»

ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ:«Ο κ. Αλογοσκούφης μπορεί να κατηγορηθεί για έναν εκλογικό οπορτουνισμό, εκείνος που ήταν απαράδεκτος και υποκριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

(τα κείμενα απηχούν τις θέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, όπως διατυπώθηκαν χτες - με διαφορετική σειρά - στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΕΘΝΟΣ», «ΑΥΓΗ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Μένει στον αναγνώστη να προσδιορίσει ποιο κείμενο γράφτηκε σε ποιο έντυπο. Ετσι, γιατί το παπατζιλίκι θα πάει σύννεφο μέχρι τις εκλογές...).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι εργαζόμενοι ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στήριξη Καραμανλή στους συνταξιούχους

ΕΘΝΟΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ σε μισθούς - συντάξεις

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Συνταγή Θάτσερ από ΟΟΣΑ

ΤΑ ΝΕΑ: Συνταγή φτώχειας δι' ευχών Αλογοσκούφη

Ο ΛΟΓΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΚ για Ασφαλιστικό

ΤΟ ΒΗΜΑ: Το «φιδάκι» της μίζας βρέθηκε στην Καστοριά

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τουρκικός στρατός συρρέει προς Ιράκ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγωνία και επιφυλακή για επικίνδυνο ιό

Η ΑΥΓΗ: Δήμοι και πολίτες ελευθερώνουν τις παραλίες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ οφειλέτες Τραπεζών

Η ΧΩΡΑ: Παγώνουν οι κατασχέσεις ακινήτων με σχέδιο νόμου

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τρόμος στα παράνομα μαγαζιά

«Οπως είπε χτες, οι παραλίες και οι γύρω χώροι θα απελευθερωθούν από τα παράνομα μαγαζιά από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Ο Γιώργος είναι και με τα κινήματα...» (το σχόλιο για τον Παπανδρέου στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Ανήσυχοι οι νόμιμοι επενδυτές

«Στις 12 ανήλθαν οι κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Φαλήρου (ΣΕΦ) που πραγματοποίησε η ΕΤΑ» (η είδηση, επίσης, στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Το βεβαιώνει και η «Ελευθεροτυπία»!

«Με την παρουσία του χτες στη λαϊκή κινητοποίηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δεν εκδήλωσε απλώς αν και κάπως καθυστερημένα την υποστήριξή του στον αγώνα για ελεύθερες παραλίες. Δεσμεύεται να τις απελευθερώσει, αν μετά τις εκλογές αναλάβει την εξουσία» (από το κύριο άρθρο στη γνωστή αντιεξουσιαστική εφημερίδα).

Επειδή δεν τρέμουν - ακόμα - το ταξικό μίσος

«Πρόταση - βόμβα για απαλλαγή των εκπροσώπων της πλοιοκτήτριας εταιρείας (...) έκανε ο ένας από τους δύο εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης του ναυαγίου του "Εξπρές Σαμίνα" (...) οι μνήμες της νύχτας της 27ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν έγινε το ναυάγιο με 80 νεκρούς ξαναζωντάνεψαν στα δικαστήρια (...) με ατιμωρησία των υπευθύνων για τον θάνατο των 39 εργαζομένων στο εργοστάσιο τη Ρικομέξ (...) ισοδυναμεί η πρόταση του εισαγγελέα προς τους δικαστές» (από τα σχετικά ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ