ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Ανακατεύουν την ίδια κατσαρόλα

Σε δήλωσή της, αναφορικά με την υπόθεση των ομολόγων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ανακατεύουν την ίδια κατσαρόλα και το ίδιο φαΐ, ανεξάρτητα αν από την κατσαρόλα πήρε ο ένας περισσότερο και ο άλλος λιγότερο. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει στο όνομα του ομολόγου ή των ομολόγων να ξεχαστεί η ληστεία που έχει γίνει στα ασφαλιστικά ταμεία από το 1950 και μετά, να ξεχαστεί το γεγονός ότι ετοιμάζεται η άνοδος του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 - θα φτάσει μέχρι τα 71 χρόνια -, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των συντάξεων, και ας μην ξεχάσουμε αυτό που γράφεται τις τελευταίες μέρες, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποταμιεύουν για να μπορούν να έχουν μια κανονική σύνταξη. Ξαναγυρίζουμε στη δεκαετία του '50, στη λεγόμενη λαϊκή αποταμίευση».

ΠΑΣΟΚ
Νέες προβοκάτσιες προς το ΚΚΕ

Με ψεύδη και προβοκάτσιες επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, έχοντας την αγαστή συνεργασία του ΣΥΝ, να συντηρήσει την επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ισχυρίστηκε ότι «το ΚΚΕ ανήκει στον συντηρητικό χώρο», μια συκοφαντία που έσπευσε να στηρίξει το στέλεχος του ΣΥΝ Θ. Μαργαρίτης.

Στην προκλητική δήλωσή του ο Χ. Καστανίδης, εντελώς προβοκατόρικα, πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «συμπλέει» με τη ΝΔ στα μεγάλα θέματα και έφερε σαν παράδειγμα τις υποθέσεις των σκανδάλων με τα ομόλογα, την «Cosmote» και τη «Γερμανός»! Ο ίδιος, επιχειρώντας να κρύψει ότι το σκάνδαλο των ομολόγων είναι αποτέλεσμα της κοινής πολιτικής των εκπροσώπων του δικομματισμού, αφού η ΝΔ εφαρμόζοντας νόμους του ΠΑΣΟΚ συνέχισε το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων προσθέτοντας και τα δομημένα ομόλογα, τα οποία το ΠΑΣΟΚ διά στόματος στελεχών του έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να ...«δαιμονοποιούνται», προσπάθησε με μεθόδους λάσπης να κατηγορήσει το ΚΚΕ. Οσο για την υπόθεση της «Cosmote» και της εξαγοράς από την ίδια της «Γερμανός», μήπως πρέπει να αναρωτηθεί ποιο κόμμα ξεκίνησε το ξεπούλημα των κρατικών τηλεπικοινωνιών και ποιο κόμμα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, όπου εντάσσονται και οι εξαγορές... Μήπως είναι το ΠΑΣΟΚ;

Βέβαια, όσο το ΚΚΕ θα επισημαίνει και θα αποκαλύπτει τη στρατηγική σύμπλευση του δικομματισμού στην προώθηση μιας πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και δε θα παίζει στα παιχνίδια που προσπαθεί να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ με το δήθεν «αντιδεξιό» μπλοκ, τόσο οι βρώμικες επιθέσεις θα πυκνώνουν. Θα φτάνουν μέχρι το σημείο της πολιτικής προβοκάτσιας.

Πάντως, χτες, ο Π. Ευθυμίου, εκφράζοντας την αγωνία του ΠΑΣΟΚ να φανερώσει απέναντι σε ποιους κάνει «ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα», υποστήριξε πως το «ΠΑΣΟΚ έχει μονομέτωπο απέναντι στη ΝΔ και τις πολιτικές της, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τους κλώνους της, όπως είναι, για παράδειγμα, ο κ. Καρατζαφέρης».

Νέα δημοσκόπηση «ντέρμπι»

Το γνωστό επικοινωνιακό στερεότυπο ότι οι επικείμενες εκλογές είναι ένα «ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναπαράγει η δημοσκόπηση που είδε χτες το φως της δημοσιότητας. Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια στιγμή περίπου οκτώ στους δέκα από τους ερωτηθέντες δηλώνουν δυσαρεστημένοι και από τους δύο μονομάχους!

Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του «Αλτερ», το 76,5% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 76% από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, πρώτο κόμμα στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση να χειριστεί καλύτερα οικονομικά προβλήματα» είναι το «καμία» και μάλιστα με ποσοστά που κυμαίνονται από 35%-53%. Παρ' όλ' αυτά στην πρόθεση ψήφου το 34,2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ, 34% ΠΑΣΟΚ, 6,3% ΚΚΕ, 2,9% ΣΥΝ, 3,3% ΛΑ.Ο.Σ., ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 14,7%. Στους «αναποφάσιστους» που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ οι μισοί (50,5%) ταλαντεύονται μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΠΑΣΟΚ, το 14,6% μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και 5,8% μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ. Από τους αναποφάσιστους του ΠΑΣΟΚ το 28,3% ταλαντεύεται μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το 12,8% μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και το 16,7% μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Στους άλλους προσφιλείς δείκτες των κατασκευαστών της κοινής γνώμης, η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές) με ποσοστό 54,6% έναντι 25% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο Κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος από το 38,4% και ο Γ. Παπανδρέου από το 30%. Η δημοσκόπηση έγινε με τη μέθοδο της κάλπης και των προσωπικών συνεντεύξεων σε δείγμα 2.000 ατόμων, στο διάστημα από 29 Μάη μέχρι 6 Ιούνη.

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Στο βασίλειο του τυχαίου

Ανταλλάσσοντας χτυπήματα με τις ρακέτες τους, Καραμανλής και Παπανδρέου πέταξαν το μπαλάκι της ατιμίας στον κόσμο. Το μόνο που κατάφεραν προς ώρας είναι να δυναμώσουν την πίστη του πολίτη στο τυχαίο. Αυτό είναι το νέο του εφήμερο βασίλειο.

Βέβαια, η επιλογή του τυχαίου δεν ξεπήδησε κατόπιν αποκαλύψεως. Ηταν απλώς θέμα ενατένισης του πολιτικού σκηνικού, με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές να μην εννοούν να καταλάβουν πως η παρουσία τους και μόνο αποτελεί δημόσια προσβολή. Οποτε βγαίνουν μαζί να απαγγείλουν τον χιλιοειπωμένο φθαρμένο μονόλογό τους, μόνο ύπνο προκαλούν στο φιλοθεάμον κοινό. Αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο των ημερών. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Μέσα σ' αυτή τη χλιαρή κατάσταση -όπως θα τη χαρακτήριζε ο απόστολος Παύλος ο Μισογύνης - και προκειμένου ν' αποφύγει ακόμη έναν εξευτελισμό ενόψει των επερχόμενων εκλογών που του αποδίδουν για άλλη μια φορά την ιδιότητα του πελάτη, ο πολίτης διαλέγει το τυχαίο (που ουδεμία σχέση έχει με τη γνωστή περιπέτεια των τζογαδόρων). Ασυνείδητα δηλαδή επιλέγει να πολεμήσει ενάντια στην ιστορία του: Οτι πάντοτε υπήρξε πελάτης, απόγονος πελατών προηγούμενων γενεών. Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των πολιτών που πληρώνουν τοις μετρητοίς τις επιλογές των συμπολιτών τους. Δε μ' ενοχλεί να υποστώ άλλη μια πτώση μαζί τους, έστω και τυχαία. Χίλιες φορές προτιμώ το τυχαίο από το τροχαίο του Καραμανλή, το προσωπείο του Γιωργάκη, το νέο γαλακτοκομικό προϊόν Τσίπρας του Συνασπισμού και τους αγρίους του Καρατζαφέρη.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Κατέθεσε ο Παπαδόπουλος

...για την υπόθεση των ομολόγων

Το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που πέρασε χθες την πόρτα του εισαγγελέα Αντώνη Λιόγα, προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του ύποπτου για την υπόθεση των ομολόγων, ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος, εισερχόμενος, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει ελεύθερα τη δουλιά της».

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε αρμοδιότητα άσκησης πολιτικής στα Ταμεία, ενώ παράλληλα διέψευσε τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη γενική διευθύντρια Παναγιώτα Καραδήμα ότι το Σεπτέμβρη του 2006 επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρώτο για να του πει να τραβήξει το αυτί της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για τις συναλλαγές του Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τραγικές αντιφάσεις στις καταθέσεις των Αγ. Σημαιοφορίδη και Π. Καραδήμα, σημειώνοντας ότι στοχοποιείται εξαιτίας της υπερασπιστικής γραμμής που έχουν κάποιοι στην υπόθεση, προκειμένου να επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες τους.

Νωρίτερα είχε καταθέσει στον εισαγγελέα ο εκπρόσωπος της JP Morgan, Χάρις Αδαμόπουλος, ενώ από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη έχει κληθεί να καταθέσει ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή».

Η εκστρατεία ψεύδους συνεχίζεται

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Η εκστρατεία ψεύδους του ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ συνεχίζεται. Φαίνεται ότι πιστεύουν στο γνωστό "πες πες, κάτι θα μείνει"! Αυτό επιβεβαίωσε και σήμερα στη ΝΕΤ ο βουλευτής Χ. Καστανίδης, έχοντας τη συνηγορία του εκπροσώπου του ΣΥΝ. Ενοχλεί ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στην τσέπη κανενός, ότι έχει αυτοτελή πολιτική που στρέφεται κατά της πλουτοκρατίας και των υπηρετών της, πρώτα απ' όλα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με βάση το πρόγραμμά του. Και με βάση αυτό κρίνει τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ συζητά με το λαό επί της ουσίας και το κάθε κόμμα έχει φυσικά το δικαίωμα να αντικρούει τις θέσεις μας. Εκείνο που το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί είναι το ψέμα, η υποκρισία και οι προβοκάτσιες. Γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει όλα αυτά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ