ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Ιούλη 2007
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη

Με κεντρικό σύνθημα «Ο λύκος δεν μπορεί να φυλά τα πρόβατα. Εξω οι επιχειρήσεις από τα δάση», η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και δεκάδες ταξικά κλαδικά συνδικάτα της πόλης, καλούν «όλους τους εργαζόμενους, το λαό του Λεκανοπεδίου που αγανακτούν με την εμπρηστική πολιτική και τους δασοκτόνους νόμους, που οργίζονται με τους καταπατητές» να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 8 το βράδυ (θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα). Να πάρουν την υπόθεση της προστασίας των δασών που έχουν απομείνει στα χέρια τους, ενάντια στη δασοκτόνα πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους τραπεζίτες και τους άλλους επιχειρηματίες «που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι τα δάση και τα βουνά όπως και τόσα άλλα φιλέτα μέχρι τώρα».

Το κάλεσμα συνυπογράφουν τα σωματεία: Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Ηλεκτρολόγων, Ιδιωτικών Κλινικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Κλωστοϋφαντουργών, Λιθογράφων, Λογιστών, Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ξύλου, Οδοντοτεχνιτών, Οικοδόμων, Προπονητών και Γυμναστών, Τηλεπικοινωνιών, Τροφίμων Ποτών, Φαρμάκου και Χαρτεργατών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το ΠΑΜΕ διοργανώνει παράσταση μαζική διαμαρτυρίας - καταγγελίας για την εμπρηστική αντιδασική πολιτική, μεθαύριο Τρίτη 17 Ιούλη, στις 11 π.μ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ (οδός Χαριλάου Τρικούπη 182).

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό, για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Αύριο Δευτέρα 16/7

-- Στις 8.30 μ.μ. στην περιοχή του Παπάγου (Αναστάσεως και 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Δημαρχείο) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα τις εκλογές και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα μιλήσει ο Κώστας Μαρκέτης.

-- Στις 9 μ.μ. σε καφενείο της περιοχής του Ζωγράφου (Γαλήνης 5) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

-- Στις 11 π.μ. τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (Πειραιώς 31, Αθήνα) θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Δ. Αγκαβανάκη.

-- Στο εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ στην Ελευσίνα θα περιοδεύσει κλιμάκιο της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου του ΚΚΕ στις 11 π.μ.

-- Στις 2 μ.μ. ο Γιώργος Τούσσας, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λέσβο, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΛΕΣΒΙΟΝ στη Μυτιλήνη.

-- Στον εργοστάσιο «Κελαϊδίτης ΑΕ» στη Χαλκίδα θα περιοδεύσει στις 10.30 π.μ. και θα μιλήσει στους εργαζόμενους, ο Γιώργος Αργύρης.

-- Στις 11 π.μ. κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θ. Παπά, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Πολεοδομίας στη Χαλκίδα.

-- Σε σύσκεψη ΕΒΕ Ανατολικής Φθιώτιδας που θα γίνει στη Στυλίδα στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Κ. Μπασδέκης.

-- Κλιμάκιο της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το δήμαρχο Αρχανών για τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου. Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Δημήτρης Βρύσαλης. Αμέσως μετά θα γίνει περιοδεία στους εργαζόμενους στο ΚΑΠΗ, στον παιδικό σταθμό και στη διαδημοτική επιχείρηση ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

-- Στις 11 π.μ. θα γίνει περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους στα σφαγεία του Δήμου Αρκαλοχωρίου με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη.

-- Μαζική εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. στα Τρίκαλα ενάντια στην ελεγχόμενη στάθμευση που επιβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων.

Μεθαύριο Τρίτη,17/7

- Στις 9 π.μ. τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών (Μουρούζη 4, Κολωνάκι) θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βασίλη Δημόπουλο.

- Στις 9 π.μ. την Εφορία Νέας Ιωνίας θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Π. Τσουκαλά.

- Στις 9 π.μ. τους εργαζόμενους στην Εφορία Ν. Φιλαδέλφειας θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Κ. Μαρκέτη.

- Στις 10 π.μ. το κεντρικό κατάστημα της ALPHA BANK (Σταδίου 40, Αθήνα) θα επισκεφθεί ο Αντώνης Σκυλλάκος.

- Στις 10 π.μ.αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αγγελική Σουλτανιά θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους της ιδιωτικής κλινικής "ΣΩΤΗΡΑΣ".

- Στις 10 π.μ. τη χημική βιομηχανία «EURODRIP ΑΒΕΓΕ» στα Οινόφυτα, θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζόμενων.

- Στις 11 π.μ. την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής (Ριζαρείου 1 & Μ.Ασίας, Χαλάνδρι) θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πάλμο.

- Στις 2.30 μ.μ. τους εργαζόμενους της εταιρείας γραφικών τεχνών «ΤΣΑΚΙΡΗΣ» (Κηφισού & Λ. Καβάλας) θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Δημήτρη Χαρό.

- Στη ΔΕΗ της Ελευσίνας θα περιοδεύσει κλιμάκιο της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου του ΚΚΕ στις 7 π.μ..

- Η ΚΟ Αμαλιάδας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης για τα προβλήματα των εμποροβιοτεχνών, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

- Στις 9.30 π.μ. αντιπροσωπεία της Επ. Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής το Δημήτρη Βρύσαλη θα περιοδεύσει στο Δήμο Ν. Καζαντζάκη και συγκεκριμένα στη δημοτική επιχείρηση ΕΛΤΥΝΑ, στο ΚΕΠ, στον παιδικό σταθμό και στο περιφερειακό ιατρείο του Δήμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η Κεφαλονιά καρτερούσε ένα δικό της άνθρωπο, έναν αγωνιστή της θάλασσας, που κι αυτοί με την ίδια λαχτάρα περίμενε να φτάσει η ώρα για το καλοκαιρινό αυτό ταξίδι στην πατρώα γη. Ο λόγος κι η θύμηση είναι για τον αξέχαστο αγαπημένο σύντροφο, τον ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟ, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία και κύρος. Ο Αντώνης, από τις πιο αγαπητές μορφές, ήταν ο συνομιλητής που τον καρτερούσαν ο κόσμος της ναυτοσύνης, αλλά και οι ξωμάχοι της γης. Απλός, λιτός, ζεστός, έμπαινε στις καρδιές και πάντα βρισκόταν στου νησιού τα προβλήματα με το λόγο του που πάντα ήταν σεβαστός. Δεν ξεχνιούνται μορφές σαν τον Αντώνη Αμπατιέλο. Πάνω στη γέφυρα, όπου Γης, στις φυλακές, στις εξορίες, στον προθάλαμο του θανάτου στάθηκε ολόρθος κι έτοιμος για όλα. Στη μνήμη του ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΠΕΚΑΜ
Σεπτέμβρη η επίσκεψη στο Μακρονήσι

H καθιερωμένη επίσκεψη στο Μακρονήσι που οργανώνει το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί φέτος, την Κυριακή 16.9.2007, από το Λαύριο. Η επίσκεψη θα γίνει με το πλοίο «Μαρμάρι Εξπρές». Ωρα αναχώρησης, από το Λαύριο, 9.30 το πρωί. Αναχώρηση για επιστροφή από Μακρόνησο 2.30 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, από την 1η Σεπτέμβρη, τις ώρες 10 πμ έως 1 μμ, στο τηλέφωνο 210.3247.820.

Επίσης, από την Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) ανακοινώνεται ότι το Μουσείο Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31 στο Θησείο) θα είναι ανοιχτό:

Τον Ιούλη, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη τις ώρες 5.30 ως 8.30 μμ.

Το Σεπτέμβρη, καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις ώρες 10 πμ έως τη 1 μμ. Το μήνα Αύγουστο θα είναι κλειστό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ