ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Ιούλη 2007
Σελ. /28
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στη Μεταμόρφωση θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα τις εκλογές, όπου θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. τους εργαζόμενους του «Α-Β Βασιλόπουλος ΑΕ» στα Σπάτα θα επισκεφτεί ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Δ. Χαρό, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΙΡΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΕΒΕ» στο Κορωπί Αττικής.

-- Στις 10.30 π.μ. το Προσχολικό κέντρο της Τράπεζας Ελλάδας θα επισκεφθεί ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 12 μ. αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Δ. Αγκαβανάκη, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στο Δημαρχιακό Κτίριο Καματερού.

-- Στις 12 μ. τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ (Καρόλου) θα επισκεφθεί η Μ. Τσαγκατάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 4 μ.μ. τον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Β. Δημόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα μαγαζιά της Ν. Ερυθραίας. Θα καταλήξει στην περιοχή Μουρτερό, όπου θα γίνει συγκέντρωση κατοίκων. Θα μιλήσει ο Κώστας Μαρκέτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

- Στις 6.30 π.μ., στον ΟΛΠ και στα ναυτιλιακά πρακτορεία του Ικονίου, θα περιοδεύσει η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

- Περιοδεία στις 10 π.μ., στις υπηρεσίες και στα καταστήματα των Ταμπουρίων (Κερατσίνι) θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 10 π.μ. στο ΚΥΤ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Συγκέντρωση στη συνοικία Ν. Ιωνίας Βόλου «Νέα Κηφισιά», στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Απ. Νάνο, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Λυκόβρυσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα τις βουλευτικές εκλογές, όπου θα μιλήσει η Ελένη Κατροδαύλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στα γραφεία της ΚΟΑ (Κοτοπούλη 11 & Βερανζέρου), στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση οι ετεροδημότες από τις Κυκλάδες (1ος όροφος) και οι ετεροδημότες από την Κεφαλονιά (6ος όροφος).

-- Στις 6.30 π.μ. ο Κ. Μαρκέτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στο γκαράζ του Δήμου Ιλίου και στις 8 π.μ. τους εργαζόμενους στο δημαρχιακό κτίριο.

-- Στις 8 π.μ. ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ θα επισκεφθεί το ΙΕΤΑ.

-- Στις 11 π.μ. τους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χ. Κατσιώτη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 7 μ.μ. τους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Πέτρο Αλέπη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

- Συγκέντρωση της ΚΟ Ταμπουρίων στην πλατεία Λαού, στις 8 μ.μ., με ομιλήτρια τη Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ.

- Περιοδεία - συγκέντρωση στο Σχιστό Ανω Κορυδαλλού, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σύσκεψη των Ηλεκτρολόγων Πλοίων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 7 π.μ., με ομιλητή τον Θανάση Βλόντζο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7.30 π.μ., στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ,θα περιοδεύσει οΓιάννης Ζιώγας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

- Στις 8.30 π.μ., στηνΚεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θα περιοδεύσειο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ., στο Ελληνοχώρι Εβρου, θα μιλήσει ο Χρήστος Τρέλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία και τη σωτηρία της υπαίθρου από το μαρασμό και την εγκατάλειψη που την έχουν οδηγήσει η πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

-- Εκδήλωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στον Αλμυρό, στις 8 μ.μ., όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Κόμματος για το αγροτικό ζήτημα.

-- Συγκέντρωση γυναικών στις 8 μ.μ., στο κέντρο «Θεόφιλος» (πλατεία Ρήγα Φεραίου, Βόλος).

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οξείς χαρακτηρισμοί και... υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16

Eurokinissi

Πίσω από τους οξείς χαρακτηρισμούς επιχείρησε να αποκρύψει τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές της ΝΔ, ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου. Επιχείρησε να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως «αξιόπιστο μεταρρυθμιστή» κατηγορώντας τη ΝΔ για αναξιοπιστία και επαναφέροντας το αίτημά του για διενέργεια εκλογών.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου «ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα της Ελλάδας» μιλώντας για «αλαζονεία της εξουσίας» και «εικονική ευημερούσα πραγματικότητα». «Δεν έχετε τσίπα κ. Καραμανλή», ανέφερε οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση λέγοντας ότι από την κυβέρνηση «μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν. Διευθετήσεις μόνον». Επίσης έκανε λόγο για «αναξιόπιστη κυβέρνηση» που δεν μπορεί να «μεταρρυθμίσει το εκπαιδευτικό σύστημα» και για «πρωθυπουργό ανίκανο να ζητήσει ούτε μια παραίτηση». Πάντως επαναβεβαίωσε την προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λέγοντας ότι «εμείς είμαστε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση είναι «η υποστήριξη του δημόσιου συστήματος με χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος για όλους». Κατέληξε λέγοντας ότι «ζητήσαμε άμεσα εκλογές αλλά εσείς γαντζώνεστε στην εξουσία» προσθέτοντας ότι «πάτε την παράταξή σας σε συντριβή, το θέμα είναι να μην παρασύρετε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα της φτώχειας ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι Ελληνες ...φτώχυναν με την έλευση της ΝΔ στην εξουσία. Οπως είπε «από το 2004 ο προϋπολογισμός του ελληνικού νοικοκυριού άλλαξε» αφού «ροκανίζεται το εισόδημα» και «αυξάνονται οι ανάγκες της καθημερινότητας» ενώ «υποχρηματοδοτείται οτιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό». Οσον αφορά την κυβερνητική παροχολογία,έκανε λόγο για «ένα μικρό χαρτζιλίκι τώρα και υποσχέσεις για αύριο». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αύξηση των έμμεσων φόρων» υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει νέα αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας. Παρ' όλα αυτά ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε νέες φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο μιλώντας για «φοροαπαλλαγές στις επενδύσεις για εργασία» και για «φορολογία εργαλείο αναδιανομής και κινήτρων».

Οσον αφορά τις πυρκαγιές της Πάρνηθας ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «αντιδράσεις καθυστερημένες και αποσπασματικές» για «ασυνεννοησία, ανικανότητα, ανεπάρκεια» και «απουσίες μέσων». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «βλέπει το δάσος ως οικόπεδο και εκμετάλλευση» κατηγορώντας την για «νοθεία για την τροπολογία για τα δάση στο Σύνταγμα». Οπως είπε «ένα στα τρία πυροσβεστικά οχήματα είναι χωρίς οδηγό» ταυτόχρονα «ελάχιστα πυροσβεστικά ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα» ενώ για την Πάρνηθα «το σχέδιο αντιπυρικής προστασίας έπεσε σε αδράνεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την αναφορά του με μια προεκλογικού χαρακτήρα υπόσχεση λέγοντας πως «δεσμεύομαι ότι προτεραιότητα θα έχει η αποκατάσταση του περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου».

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Απάντηση στη φτώχεια η πολιτική των... ιδιωτικοποιήσεων

Eurokinissi

Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας ως «απάντηση» στη φτώχεια και την ανέχεια της λαϊκής οικογένειας επιχείρησε να παρουσιάσει χτες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κατηγόρησε παράλληλα το ΠΑΣΟΚ για στείρα αντίδραση σε κάθε πτυχή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης εκδήλωσε την εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική που έως σήμερα ασκεί, σημειώνοντας ότι «καμία μειοψηφία δε θα σταθεί εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις».

«Εκπαίδευση - ανάπτυξη - απασχόληση, αύτη είναι η στρατηγική μας», τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «χωρίς αύξηση της απασχόλησης η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται». Μάλιστα συνέδεσε έντονα το θέμα της εκπαίδευσης με το θέμα της φτώχειας λέγοντας ότι «η ελληνική οικογένεια πληρώνει ακριβά την υποτιθέμενη δωρεάν Παιδεία» και ότι «η πραγματικότητα αυτή υπαγορεύει μεταρρυθμίσεις» κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη συναίνεσης. Ειδικά για την ανεργία αναφέρθηκε στους κυβερνητικούς στόχους υποστηρίζοντας πως «όλες οι μεταρρυθμίσεις προσελκύουν ξένες επενδύσεις» που δημιουργούν «θέσεις εργασίας». Συνέχισε λέγοντας ότι είναι απαραίτητη η «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Ελληνα», αφού «άλλος δρόμος δεν υπάρχει» και παρουσιάζοντας ως λύση τις «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών». Επίσης αναφέρθηκε στη φορολογία μιλώντας για «φορολογικές ελαφρύνσεις» στην ελληνική οικογένεια. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «με τη φορολογική μεταρρύθμιση που εφαρμόζουμε, αυξήθηκε το αφορολόγητο όριο από τα 10.000, στα 12.000 ευρώ. Μια αύξηση 20%», ενώ «περίπου 3 εκατομμύρια 300 χιλιάδες συμπολίτες μας δεν πληρώνουν πια ούτε ένα ευρώ φόρο. Παράλληλα, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές για όλα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ως «λαϊκισμό και απόπειρα παραπληροφόρησης», σημειώνοντας πως «σε ό,τι αφορά το δανεισμό των νοικοκυριών, υπάρχουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος: Την περίοδο 2000-2003, αυξανόταν με ρυθμό 34%. Την περίοδο 2004-2006, η αύξηση ήταν 26%. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να τα βλέπει ανάποδα». Επίσης αναφέρθηκε στην περίοδο 1999-2001 αναφέροντας ότι «η πιο μεγάλη και πιο βάναυση αναδιανομή εισοδήματος έγινε με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν στην καταστροφή ενάμισι εκατομμύρια πολίτες. Αφαιρέθηκαν από τους πολλούς και κατέληξαν στους λίγους, περίπου 35 τρισ. δραχμές». Ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να παρουσιάσει ως κοινωνική πολιτική τα ψίχουλα που παρέχονται στους συνταξιούχους, όπως η αύξηση του ΕΚΑΣ και πρόσθεσε ότι με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις «χορηγείται στις τρίτεκνες οικογένειες το πολυτεκνικό επίδομα».

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «περίπου 1.000 ευρώ για κάθε πολίτη αφαιρούνται από το κοινωνικό κράτος από τα χρέη του χτες», υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιονομική εξυγίανση είναι προϋπόθεση για το κοινωνικό κράτος που προσδοκούν οι πολίτες». Ειδικά για την κοινωνική ασφάλιση είπε ότι η υπήρξε «μείωση κοινωνικών δαπανών από το 2001 έως το 2003», ενώ η ΝΔ ως κυβέρνηση... «αυξήσαμε τις επιχορηγήσεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ» και «καταργήσαμε το ΛΑΦΚΑ». Ενώ για την υγεία σημείωσε ότι «σήμερα λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Υποστήριξε ότι «καθιερώσαμε την καθημερινή εναλλασσόμενη εφημερία, γεγονός που μείωσε, σημαντικά, τα ράντζα. Θεσπίσαμε σύγχρονο σύστημα προμηθειών, που διασφαλίζει ορθολογικό προγραμματισμό και σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Στελεχώνουμε, σταδιακά, τα νοσοκομεία με το αναγκαίο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό»...

Παρ' όλα τα παραπάνω, ο Κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να κρύψει τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκούνται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, «υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα φτώχειας για ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων», αφού «το ποσοστό της φτώχειας το 2003 ήταν 21% και το 2005 είναι 19%»!

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καύσωνα και τις πυρκαγιές λέγοντας ότι «η διάρκεια του καύσωνα ήταν η πιο μακρά που γνώρισε ο τόπος» και ότι «βρεθήκαμε απέναντι σε κινδύνους τεράστιων φυσικών καταστροφών» και «ακραίες καταστάσεις». Ειδικά για τις πυρκαγιές σημείωσε πως «οι υλικές ζημιές καταγράφονται άμεσα για να αποζημιωθούν», ενώ υποσχέθηκε πλήρη αναδάσωση, λέγοντας πως «όπου υπήρχε δάσος θα γίνει δάσος» και μάλιστα «χωρίς να χαθεί ούτε μια σπιθαμή»...

Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Ελλείψεις και κακοί σχεδιασμοί

Στο θέμα του περιβάλλοντος εστίασε την παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, επιχειρώντας να παρουσιάσει το κόμμα του ως την πλέον συνεπή οικολογική δύναμη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αδυναμία αξιοποίησης των κονδυλίων για την πολιτική προστασία» σημειώνοντας ότι από τα κοινοτικά αυτά κονδύλια ή «απορρόφηση ήταν μηδενική». Πρόσθεσε επίσης ότι «η πολιτική της ΝΔ είναι το ξεπούλημα της γης και η ανεξέλεγκτη οικονομική δραστηριότητα», μιλώντας για «ελλείψεις στην πυροσβεστική» και σημειώνοντας ότι «οι δασοπυροσβέστες ρίχνονται τον χειμώνα στο ταμείο ανεργίας». Επίσης κατηγόρησε το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, κάνοντας λόγο για «διασπάθιση δυνάμεων», ενώ ζήτησε την εφαρμογή του διακομματικού πορίσματος για τη δασοπροστασία του 1993 και τάχθηκε υπέρ της εκ νέου διακομματικής συνεννόησης. Τέλος, έκανε λόγο για την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίχοντας ότι αφορά «το ποιος είναι ο πιο διεφθαρμένος» και σημείωσε ότι δε γίνεται ουσιαστική συζήτηση για το περιβάλλον



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ