Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οξείς χαρακτηρισμοί και... υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16

Eurokinissi

Πίσω από τους οξείς χαρακτηρισμούς επιχείρησε να αποκρύψει τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές της ΝΔ, ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου. Επιχείρησε να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως «αξιόπιστο μεταρρυθμιστή» κατηγορώντας τη ΝΔ για αναξιοπιστία και επαναφέροντας το αίτημά του για διενέργεια εκλογών.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου «ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα της Ελλάδας» μιλώντας για «αλαζονεία της εξουσίας» και «εικονική ευημερούσα πραγματικότητα». «Δεν έχετε τσίπα κ. Καραμανλή», ανέφερε οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση λέγοντας ότι από την κυβέρνηση «μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν. Διευθετήσεις μόνον». Επίσης έκανε λόγο για «αναξιόπιστη κυβέρνηση» που δεν μπορεί να «μεταρρυθμίσει το εκπαιδευτικό σύστημα» και για «πρωθυπουργό ανίκανο να ζητήσει ούτε μια παραίτηση». Πάντως επαναβεβαίωσε την προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λέγοντας ότι «εμείς είμαστε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση είναι «η υποστήριξη του δημόσιου συστήματος με χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος για όλους». Κατέληξε λέγοντας ότι «ζητήσαμε άμεσα εκλογές αλλά εσείς γαντζώνεστε στην εξουσία» προσθέτοντας ότι «πάτε την παράταξή σας σε συντριβή, το θέμα είναι να μην παρασύρετε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα της φτώχειας ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι Ελληνες ...φτώχυναν με την έλευση της ΝΔ στην εξουσία. Οπως είπε «από το 2004 ο προϋπολογισμός του ελληνικού νοικοκυριού άλλαξε» αφού «ροκανίζεται το εισόδημα» και «αυξάνονται οι ανάγκες της καθημερινότητας» ενώ «υποχρηματοδοτείται οτιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό». Οσον αφορά την κυβερνητική παροχολογία,έκανε λόγο για «ένα μικρό χαρτζιλίκι τώρα και υποσχέσεις για αύριο». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αύξηση των έμμεσων φόρων» υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει νέα αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας. Παρ' όλα αυτά ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε νέες φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο μιλώντας για «φοροαπαλλαγές στις επενδύσεις για εργασία» και για «φορολογία εργαλείο αναδιανομής και κινήτρων».

Οσον αφορά τις πυρκαγιές της Πάρνηθας ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «αντιδράσεις καθυστερημένες και αποσπασματικές» για «ασυνεννοησία, ανικανότητα, ανεπάρκεια» και «απουσίες μέσων». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «βλέπει το δάσος ως οικόπεδο και εκμετάλλευση» κατηγορώντας την για «νοθεία για την τροπολογία για τα δάση στο Σύνταγμα». Οπως είπε «ένα στα τρία πυροσβεστικά οχήματα είναι χωρίς οδηγό» ταυτόχρονα «ελάχιστα πυροσβεστικά ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα» ενώ για την Πάρνηθα «το σχέδιο αντιπυρικής προστασίας έπεσε σε αδράνεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την αναφορά του με μια προεκλογικού χαρακτήρα υπόσχεση λέγοντας πως «δεσμεύομαι ότι προτεραιότητα θα έχει η αποκατάσταση του περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ