Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιστικό ραντεβού στο Αιγάλεω

Με την πολύμορφη παρέμβαση ενάντια στην ανεργία που ανέπτυξε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η οποία κορυφώνεται σήμερα με τη συγκέντρωση στο Αιγάλεω, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, οι κομμουνιστές «ανοίγουν» μια ουσιαστική συζήτηση για τις αιτίες και τους ενόχους. Επιδιώκοντας να γονιμοποιήσουν την οργή και να βαθύνουν τον προβληματισμό της εργατικής τάξης, στρέφοντας την προσοχή της στην αλήθεια που κρύβουν τα υπόλοιπα κόμματα: στο ότι δηλαδή, η ανεργία είναι σύμφυτη με τον ίδιο τον καπιταλισμό. Στο ότι μέσα σ' αυτήν την κοινωνία, η ανεργία, όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και θα αυξάνεται. Δεν είναι η «κακή διαχείριση» ή κάποιοι λανθασμένοι χειρισμοί των αστικών κυβερνήσεων που δεν εξασφαλίζουν μόνιμη και σταθερή δουλιά, με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους. Είναι η ίδια η στρατηγική του κεφαλαίου. Η ανάγκη να αυξήσει την κερδοφορία του. Να υπερασπιστεί συνολικά τα συμφέροντά του. Αλλωστε, η πείρα αποδεικνύει γενικά πως, ό,τι είναι συμφέρον για το κεφάλαιο είναι ζημιογόνο για την εργατική τάξη. Και το αντίστροφο.

Γι' αυτό κι η θέση κάθε ανέργου, όπως και κάθε εργαζόμενου της Αθήνας είναι σήμερα στο Αιγάλεω. Για να φωνάξει «σας πήρα χαμπάρι». Να δείξει ότι θέλει να φοβερίσει τους ενόχους. Οτι γυρνά την πλάτη στον εμπαιγμό, στις πολιτικές (ενεργητικές τις ονομάζουν και τις συναποφασίζουν στην ΕΕ) ενίσχυσης των επιχειρηματιών προκειμένου να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας τις οποίες μπλε και πράσινες κυβερνήσεις καθαγιάζουν και εφαρμόζουν ενισχύοντας το κεφάλαιο. Και εξαναγκάζουν σε κατέβασμα του πήχη των απαιτήσεών του, για να τον προσαρμόσουν στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Παρατείνουν τελικά μόνο και μόνο την ομηρία του, περιμένοντας ταυτόχρονα - εντελώς ξεδιάντροπα - ευγνωμοσύνη...

Η παρουσία στη σημερινή συγκέντρωση θα στείλει στο κεφάλαιο και τα κόμματά του ένα σαφές μήνυμα: οι άνεργοι κι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τις χρεοκοπημένες «λύσεις» που προβάλλουν η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις. Αναζητούν πραγματικές λύσεις. Επιλέγουν όχι να ζητιανέψουν προεκλογικά ταξίματα, αλλά να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία, να μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Προέκταση και συνέχεια της συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το μήνυμα που άνεργοι κι εργαζόμενοι θα στείλουν απ' τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Με την ίδια αποφασιστικότητα. Αναλαμβάνοντας, με ευθύνη και θάρρος, τη δέσμευση να παλέψουν για να ορίσουν τη ζωή τους. Δίπλα και μαζί με το ΚΚΕ. Επιλέγοντας το συνεπή υπερασπιστή των δικαιωμάτων τους, αλλά και τον καθοδηγητή των αγώνων που έχουν προοπτική. Διεκδικώντας όχι μόνο μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων σήμερα, αλλά και δυναμώνοντας την πάλη για την οριστική εξάλειψη των αιτιών που γεννούν την ανεργία. Παίρνοντας την απόφαση να έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτική που προστατεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να βάλουν τέρμα στις αυταπάτες και να βροντοφωνάξουν ότι η επιλογή είναι μια και είναι ξεκάθαρη: «`Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις θρασύδειλες ρατσιστικές επιθέσεις(2018-05-16 00:00:00.0)
ΕΕ - ΝΑΤΟ δεν προστατεύουν τα σύνορα και την ασφάλεια του λαού(2018-03-23 00:00:00.0)
Στα μπλόκα η θέση των γυναικών της υπαίθρου(2017-01-24 00:00:00.0)
Ανοχή - Ενοχή(2016-07-10 00:00:00.0)
...να μην χαθεί καμιά ψήφος(2004-05-21 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο δικομματισμό, ΝΑΙ στο ΚΚΕ(1996-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ