Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Εθνική πολιτική» για το περιβάλλον

Τη χάραξη μιας «εθνικής πολιτικής για το περιβάλλον» ζήτησε ο Κάρ. Παπούλιας μετά τη μεγάλη καταστροφή των δασών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

«Η οδύνη για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε ας γίνει τουλάχιστον η αρχή για τη διεκδίκηση μιας νέας στάσης απέναντι στο περιβάλλον», δήλωσε από την Καβάλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «η προστασία του περιβάλλοντος επιβάλλεται να γίνει έστω τώρα, και ας είναι αργά, το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο εθνικό μας θέμα».

«Ζούμε μέρες εθνικού πένθους. Η τεράστια οικολογική καταστροφή είναι ίσως η τελευταία προειδοποίηση ότι βαδίζομε στον λάθος δρόμο», ανέφερε ο Κάρ. Παπούλιας, σημειώνοντας ότι «με την καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας η Αττική έχασε τον μοναδικό σημαντικό πνεύμονα πρασίνου που είχε απομείνει, δηλαδή έχασε την ελπίδα της». Κατά τα λοιπά, επιμέρισε σε «όλους» την ευθύνη «για τη μετατροπή της Αθήνας σε μια πόλη γεμάτη τσιμέντο, άδεια από πράσινο και ελεύθερους χώρους, βίαιη για τα παιδιά και εχθρική για τους ανήμπορους». Ζήτησε να αξιοποιηθεί η περίοδος αυτή «για να υπάρξει αφύπνιση συνειδήσεων και κινητοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων», και κατέληξε λέγοντας: «Είναι ώρα να αναρωτηθούμε: Αν όχι τώρα, πότε;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ