Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προθέσεις ... σιγούντων

ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ την «ενός λεπτού σιγή» στη Βουλή για την καταστροφή στην Πάρνηθα. Ομως κάθε άλλο παρά πειστήκαμε για τις ...προθέσεις αυτών που σιώπησαν, αφού την πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και την ακολούθησε η ΝΔ.

Αυτό που φοβόμαστε δεν είναι βέβαια η σιγή του ενός λεπτού. Είναι η ...μεγάλη σιγή που θα επέλθει μετά από μερικά χρόνια. Οταν τα καμένα δάση θα μετατρέπονται σε οικόπεδα κι εκεί που υπήρχαν δέντρα θα φυτρώνουν ξενοδοχεία, βίλες και κάθε είδους ...«αναπτυξιακές επενδύσεις».

Εχετε την εντύπωση μήπως ότι αυτά τα δύο κόμματα που σήμερα ...σιωπούν με σεβασμό απέναντι στην οικολογική καταστροφή, τότε θα είναι λαλίστατα, όταν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν θα κερδοσκοπούν ασύστολα;

Δυστυχώς για αυτούς και εμείς - όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων - το έχουμε δει αυτό το έργο και γνωρίζουμε πολύ καλά το τέλος του.

ΡΙΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ διαπέρασε πάντως την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Ηταν εκεί που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακάλυψε ότι ...είχε ξεχάσει ένα μέρος της ομιλίας του και άρχισε να το ψάχνει σταματώντας την τοποθέτησή του.

Ευτυχώς, η αγωνία τους δεν κράτησε πολύ, μια και ο πρόεδρός τους «έκλεισε» όπως - όπως και κατέβηκε από το βήμα. Ως γνωστόν, το ταλέντο του στις «από στήθους» ομιλίες δεν είναι απαράμιλλο και στις (τηλεοπτικές) μέρες μας ένα «σαρδάμ» ή ένα λεκτικό λάθος στοιχίζει.

Βλέπετε, έχει το τίμημά του, όταν μετατρέπουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την πολιτική αντιπαράθεση σε επικοινωνιακή αντιπαράθεση. Θα αγωνιούν...

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. Τώρα, λέει, κάθε πολίτης θα μπορεί να καταγγέλλει στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν τον εξυπηρετούν ή από τους οποίους έχει παράπονα. Προφανώς, κάποιος θέλει τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ...αντίπαλους.


Ποιος; Μα, φυσικά, αυτός που δε θέλει όλοι αυτοί να ενωθούν και να αντιδρούν στις πολιτικές που ασκούνται στο δημόσιο τομέα, την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού και φυσικά τους ...στόχους που εξυπηρετεί το Δημόσιο στα χέρια του δικομματισμού.

Εκτός αν στα ΚΕΠ μπορεί να καταγγείλει κανείς και την ...κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ