Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο βίντεο με βασανισμό κρατουμένου

Αλλο ένα βίντεο με βασανισμό κρατουμένου είδε αργά χτες το βράδυ το φως της δημοσιότητας. Σχεδόν 15 μέρες μετά το πρώτο βίντεο όπου αστυνομικός βασάνιζε δύο αλλοδαπούς κρατούμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και μόλις 10 μέρες μετά από τη «δεύτερη»... επιτυχία του με τον ξυλοδαρμό άλλου αλλοδαπού, χτες τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε ένα δίλεπτο βίντεο με έξι αστυνομικούς να ακολουθούν τα χνάρια του.

Συγκεκριμένα, του είχαν βάλει το όπλο στο κεφάλι και του έθεταν το ερώτημα αν ήθελε να πάει φυλακή ή να πεθάνει. Λίγο νωρίτερα, του είχαν βάλει πάγο στα χέρια και αφού είχαν παγώσει, του τα χτυπούσαν με ξύλινο γκλοπ. Παράλληλα, όλη την ώρα που βρισκόταν στα... χέρια του νόμου, δεχόταν τις «υπηρεσίες» αστυνομικών της ΕΛΑΣ.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τονίζει πως «παραγγέλθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η έρευνα των συνθηκών, των περιστάσεων και της εξακριβώσεως των στοιχείων των συμμετεχόντων προσώπων. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνυόμενης της συμμετοχής Αστυνομικών σε αξιόποινες πράξεις, πέραν του σχηματισμού της ποινικής δικογραφίας θα υπάρξουν και βαρύτατες συνέπειες διοικητικού και πειθαρχικού χαρακτήρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα προηγούμενα περιστατικά, οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που είχε παραγγείλει το Αρχηγείο της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ