Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Απάντηση στη φτώχεια η πολιτική των... ιδιωτικοποιήσεων

Eurokinissi

Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας ως «απάντηση» στη φτώχεια και την ανέχεια της λαϊκής οικογένειας επιχείρησε να παρουσιάσει χτες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κατηγόρησε παράλληλα το ΠΑΣΟΚ για στείρα αντίδραση σε κάθε πτυχή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης εκδήλωσε την εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική που έως σήμερα ασκεί, σημειώνοντας ότι «καμία μειοψηφία δε θα σταθεί εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις».

«Εκπαίδευση - ανάπτυξη - απασχόληση, αύτη είναι η στρατηγική μας», τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «χωρίς αύξηση της απασχόλησης η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται». Μάλιστα συνέδεσε έντονα το θέμα της εκπαίδευσης με το θέμα της φτώχειας λέγοντας ότι «η ελληνική οικογένεια πληρώνει ακριβά την υποτιθέμενη δωρεάν Παιδεία» και ότι «η πραγματικότητα αυτή υπαγορεύει μεταρρυθμίσεις» κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη συναίνεσης. Ειδικά για την ανεργία αναφέρθηκε στους κυβερνητικούς στόχους υποστηρίζοντας πως «όλες οι μεταρρυθμίσεις προσελκύουν ξένες επενδύσεις» που δημιουργούν «θέσεις εργασίας». Συνέχισε λέγοντας ότι είναι απαραίτητη η «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Ελληνα», αφού «άλλος δρόμος δεν υπάρχει» και παρουσιάζοντας ως λύση τις «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών». Επίσης αναφέρθηκε στη φορολογία μιλώντας για «φορολογικές ελαφρύνσεις» στην ελληνική οικογένεια. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «με τη φορολογική μεταρρύθμιση που εφαρμόζουμε, αυξήθηκε το αφορολόγητο όριο από τα 10.000, στα 12.000 ευρώ. Μια αύξηση 20%», ενώ «περίπου 3 εκατομμύρια 300 χιλιάδες συμπολίτες μας δεν πληρώνουν πια ούτε ένα ευρώ φόρο. Παράλληλα, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές για όλα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ως «λαϊκισμό και απόπειρα παραπληροφόρησης», σημειώνοντας πως «σε ό,τι αφορά το δανεισμό των νοικοκυριών, υπάρχουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος: Την περίοδο 2000-2003, αυξανόταν με ρυθμό 34%. Την περίοδο 2004-2006, η αύξηση ήταν 26%. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να τα βλέπει ανάποδα». Επίσης αναφέρθηκε στην περίοδο 1999-2001 αναφέροντας ότι «η πιο μεγάλη και πιο βάναυση αναδιανομή εισοδήματος έγινε με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν στην καταστροφή ενάμισι εκατομμύρια πολίτες. Αφαιρέθηκαν από τους πολλούς και κατέληξαν στους λίγους, περίπου 35 τρισ. δραχμές». Ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να παρουσιάσει ως κοινωνική πολιτική τα ψίχουλα που παρέχονται στους συνταξιούχους, όπως η αύξηση του ΕΚΑΣ και πρόσθεσε ότι με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις «χορηγείται στις τρίτεκνες οικογένειες το πολυτεκνικό επίδομα».

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «περίπου 1.000 ευρώ για κάθε πολίτη αφαιρούνται από το κοινωνικό κράτος από τα χρέη του χτες», υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιονομική εξυγίανση είναι προϋπόθεση για το κοινωνικό κράτος που προσδοκούν οι πολίτες». Ειδικά για την κοινωνική ασφάλιση είπε ότι η υπήρξε «μείωση κοινωνικών δαπανών από το 2001 έως το 2003», ενώ η ΝΔ ως κυβέρνηση... «αυξήσαμε τις επιχορηγήσεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ» και «καταργήσαμε το ΛΑΦΚΑ». Ενώ για την υγεία σημείωσε ότι «σήμερα λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Υποστήριξε ότι «καθιερώσαμε την καθημερινή εναλλασσόμενη εφημερία, γεγονός που μείωσε, σημαντικά, τα ράντζα. Θεσπίσαμε σύγχρονο σύστημα προμηθειών, που διασφαλίζει ορθολογικό προγραμματισμό και σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Στελεχώνουμε, σταδιακά, τα νοσοκομεία με το αναγκαίο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό»...

Παρ' όλα τα παραπάνω, ο Κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να κρύψει τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκούνται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, «υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα φτώχειας για ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων», αφού «το ποσοστό της φτώχειας το 2003 ήταν 21% και το 2005 είναι 19%»!

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καύσωνα και τις πυρκαγιές λέγοντας ότι «η διάρκεια του καύσωνα ήταν η πιο μακρά που γνώρισε ο τόπος» και ότι «βρεθήκαμε απέναντι σε κινδύνους τεράστιων φυσικών καταστροφών» και «ακραίες καταστάσεις». Ειδικά για τις πυρκαγιές σημείωσε πως «οι υλικές ζημιές καταγράφονται άμεσα για να αποζημιωθούν», ενώ υποσχέθηκε πλήρη αναδάσωση, λέγοντας πως «όπου υπήρχε δάσος θα γίνει δάσος» και μάλιστα «χωρίς να χαθεί ούτε μια σπιθαμή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ