Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αντιδράσεις για τη σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι στη διάθεση της Τζόαν Ράιαν, η οποία διορίστηκε προχτές σύμβουλος του νέου Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν για το Κυπριακό.

Ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί της και υπενθύμισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένας δομημένος διάλογος με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο διάλογος αυτός, είπε, ξεκίνησε με την επίσκεψη στην Κύπρο, τον περασμένο Απρίλη, του υφυπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα Τζεφ Χουν και θα συνεχιστεί και με τη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Λιλλήκας απέφυγε να προβεί σε σχόλιο για το διορισμό της κ. Ράιαν, λέγοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δε σχολιάζει τη σύνθεση της νέας βρετανικής κυβέρνησης.

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε το διορισμό της κ. Ράιαν η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς, η οποία δήλωσε ότι αποτελεί χαστούκι στο πρόσωπο της κυπριακής κοινότητας της Βρετανίας.

Είπε ότι η κ. Ράιαν ουδέποτε είχε τηρήσει ισορροπημένη και δίκαιη στάση στο Κυπριακό και εξέφρασε βαθύτατη ανησυχία για τις προοπτικές να αποφασίζει αυτή για την προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα.

Η Τερέζα Βίλιερς πρόσθεσε ότι έγραψε ήδη στον νέο υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ για να διαμαρτυρηθεί για το διορισμό της Τζόαν Ράιαν, αναφέροντας στην επιστολή της ότι ο διορισμός της προκάλεσε συγκλονισμό. Η κ. Βίλιερς αναφέρει επίσης ότι ως βουλευτής της περιφέρειας Μπάρνετ, που εκπροσωπεί τους Κυπρίους κατοίκους της περιοχής, συμμερίζεται την οργή και την ανησυχία τους για τη στάση του τέως πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στο Κυπριακό, «η οποία φαίνεται να συνεχίζεται από τον διάδοχό του Γκόρντον Μπράουν».

Για τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα προβούν σε ενέργειες για προώθηση της εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας. Αυτή τη στιγμή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα δεδομένα δεν είναι καλά και όλοι γνωρίζουν ποια πλευρά ευθύνεται για τη στασιμότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και σε ερώτηση αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα της διάνοιξης διόδου από και προς τα κατεχόμενα στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ