Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις θρασύδειλες ρατσιστικές επιθέσεις

Την προσπάθεια φασιστοειδών να τρομοκρατήσουν μετανάστες εργάτες στο Περιστέρι, όπως και την άνανδρη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετανάστης - εργάτης από 10 άτομα την Κυριακή 13/5, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής:

«Χτυπάνε εργάτες και στους εκμεταλλευτές κάνουν τις πλάτες. Οι θρασύδειλοι φασίστες βρίσκουν τον ένοχο για τα δεινά του λαού, τη φτώχεια, την ανεργία, στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες από τη φτώχεια και τον πόλεμο στις χώρες τους, οι οποίοι είναι τα θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει και τις δικές μας ζωές. Είναι οι ίδιοι που τρίβουν τα χέρια τους με την εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που κάνουν πλάτες στο κεφάλαιο στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία για τους Ελληνες εργάτες. Προσφέρουν έτσι πολύτιμες υπηρεσίες στον πραγματικό εχθρό του λαού, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους, τα κόμματά τους και η Ευρωπαϊκή Ενωση - ΔΝΤ, που τους στηρίζουν. Σε όλους αυτούς, δηλαδή, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να εξασφαλιστούν τα επιχειρηματικά κέρδη.

Καλούμε το λαό του Περιστερίου, που ξέρει από πρώτο χέρι τι θα πει προσφυγιά, να αντιδράσει και να αντισταθεί στο ρατσιστικό δηλητήριο. Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις, να τσακιστούν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή και τις υπόλοιπες φασιστικές ομάδες που επιτίθενται ενάντια σε αγωνιστές Ελληνες εργαζόμενους, μετανάστες, πρόσφυγες και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να στρέψουμε την οργή και την αγανάκτησή μας ενάντια στους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματά μας. Να δυναμώσουμε μαζί τον αγώνα μέσα από τα ταξικά σωματεία, όχι μόνο για την αναπλήρωση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, στη συγκέντρωση δυνάμεων για να γίνει ο λαός μας νοικοκύρης στον τόπο του. Σε αυτόν το δρόμο καλούμε τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες να αγωνιστούμε μαζί, για να πάρουν οι εργάτες, ο εργαζόμενος λαός τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η λύση βρίσκεται στην ενότητα και την κοινή πάλη της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Καμία ανοχή στην εγκληματική δράση των φασιστοειδών, στους εχθρούς των εργαζομένων και του λαού. Καμία ανοχή στο φασισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά.

Το ΚΚΕ δεν θα αφήσει κανέναν εργάτη - μετανάστη μόνο του. Θα υπερασπιστούμε πολιτικά το δίκιο όλων των εργατών και των μεταναστών, όπως κάνουμε στα 100 χρόνια ζωής μας. Με τη δράση μας θα απομονώσουμε με όλους τους τρόπους τους τραμπούκους - φασίστες. Να το ξέρουν καλά! Θα το βρουν από το εργατικό - λαϊκό κίνημα αν τολμήσουν και ξανασηκώσουν χέρι σε μετανάστη στην εργατούπολη του Περιστερίου!

Ελληνες και μετανάστες εργάτες μια τάξη, ένα δίκιο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ